Tussenstandje

Vanochtend was ik vroeg wakker… en vrij snel daarna besloot ik mijn maandagmeneer (nou ja, ex-maandagmeneer natuurlijk tegenwoordig) maar eens te gaan bezoeken. Dat was onderhand ruim 6 weken geleden dus het mocht wel weer eens vond ik. Hij was aangenaam verrast want had mij natuurlijk niet verwacht. Ik was door zijn zoon al ingelicht en verwachtte dus wel een ‘achteruit gegaan’ mens aan te treffen maar dat het verschil in 6 weken zo kan oplopen had ik dus niet verwacht. Oké hij is onderhand 94 maar zijn leeftijd was hem nooit echt aan te zien, dat is nu over en uit. Van die statige heer die hij tot voor kort nog was is niks meer over. Het hart klopt nog, hij ademt nog, maar letterlijk en figuurlijk een mens van de dag, zo hij het zelf ook benoemt want voor hem hoeft het allemaal niet meer zo nodig maar ja ‘de rikketik tikt nog’ zei hij vanochtend, half schalks en half gelaten.

Enige tijd later terug in het Assense reed ik even langs de slager. Hij had mij gebeld dat het collectehuisje voor Stichting Hulphond vol stond en of ik die dus wilde komen legen. Ik was toch onderweg dus heb dat gelijk maar gedaan, dan is dat ook weer afgehandeld, geen zaken uitstellen tot morgen die je nu kunt doen want nu kan het, morgen misschien niet (grinnikt ze in een vlaag van realisme).

Toen naar huis, ik was toe aan koffie. Mijn eigen is toch het lekkerst. De woefels dol en na vette knuffels namen zij hun plek weer in en rolden zich op en sloten de ogen. De poezels die buiten waren holden mee naar binnen, 1 graad is toch best wel een heel stuk frisser dan dat het vanachter het raam lijkt. Drie ervan liggen tegen elkaar aan op het aanrecht en nr.4 ligt in een kinderstoeltje dat de laatste tijd zijn favoriete plek is.

In de gang om mijn jas en sjaal weer aan de kapstok te hangen (voor een bodywarmer is het nu wel te koud) zie ik post op de mat. En ja wel een prachtige kaart met Mama Beer en 3 welpen uit Canada, althans dat lijkt zo in de 1e oogopslag. Blijkt echter in Canada gekocht te zijn door een Engelse dame die hem naar mij stuurde omdat zij mijn naam en adres had ‘getrokken’ bij postcrossing. Zo leuk dat postcrossers een profiel van een deelnemer bekijken en dan iets doen met wat er geschreven staat.

Kreeg een mail van de Postcode Loterij, juichend met toeters en bellen. Wat bleek? We waren in de prijzen gevallen, alweer (zo ongeveer om de andere a 2 maand gebeurt dat). Ik mocht naar hun webshop en een kamerplant uitzoeken die dan binnen 5 dagen bezorgd zou worden. Nou komt dat even goed uit want ik heb weer een paar van mijn sierpotten leeg inmiddels na een behoorlijke opruiming vorige week. Ik wilde al wel nieuw halen maar heb dat bewust uitgesteld omdat ‘binnenkort’ toch de kerstspullen van zolder komen en ik de vrijgekomen ruimte dan wel anders zal invullen. Na de jaarwisseling, na het opruimen van de kerstspullen en het schoongesopt hebben van de woonkamer kan ik dan snel genoeg naar het tuincentrum om wat nieuwe aanvulling te halen immers. Bovendien vier ik volgende week ook mijn oud & nieuw weer, dus tja. Geen geld uitgeven dus aan planten met alle redenen die er tegen zijn.

Sinterklaas…. sjongejongejonge wat een spannende tijden toch hier in weblogland. Mijn surprise-acties zijn hartstikke enthousiast opgepakt en inmiddels zal er het één en ander of nog onderweg zijn of al ergens bij de ontvanger liggen in afwachting van de datum waarop het uitgepakt zal gaan worden. Gisteren had ik mezelf ‘verplicht’ een rustdag in te lassen, althans voor het fysieke deel dan welteverstaan want dinsdag zoveel stappen in mijn 2e thuis is hartstikke fijn maar nog steeds ook wel godsgruwelijkvermoeiend. Zo had ik dus gisteren uren de tijd om aan de slag te gaan met de spelletjes die ik nodig heb voor het “Grote Bloggers Sinterklaas Spel… edite 2019” die we HIER starten as dinsdag.  Het is dan wel veel werk al die voorbereidingen rond Sinterklaas maar man man man, vrouw vrouw vrouw wát vind ik het leuk om te zien dat anderen superenthousiast op mijn voorstellen reageren en dan ook daarnaar handelen, helemaal top en ❤️-verwarmend. De mijne mag dan wel een forse dreun hebben gehad maar bovenstaande werkt absoluut mee in haar genezing *glimlach*. Nu dus maar a) aftellen naar dinsdag en b) aftellen naar 5 december…  sssssssssssssssssssssssssssspannnundddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

 

 

5 hartenluchtjes op “Tussenstandje

 1. Raar hoe iemand binnen zes weken zo kan veranderen, al was je op de hoogte, het lijkt mij toch een beetje schrikken. Hij was vast blij met je bezoek.
  Hier vliegen de stiekeme surprises ook door het huis, ik heb weinig ruimte, maar verstopplekjes zijn er altijd. Alvast een fijn weekeinde Melody!!
  Laifs,

 2. Fijn voor die meneer dat je hem bezocht. Wat de sint betreft, ik ben meestal op het laatste moment gedichten aan het maken, want met druk erachter gaat dat het beste.
  Fijne vrijdag gewenst.

 3. Marlou says:

  ha Melody,

  je klinkt zo heerlijk enthousiast en lief!
  Ik ben blij voor je, dat je je zo goed voelt.
  Dan voel ik me ook meteen goed…

  Dagdag!
  X, Marlou

  .

 4. Kakel says:

  Je ex-maamdagmeneer (-: was ongelofelijk blij je weer te zien! 94 jaar…poeh.
  Hej, sinds wanneer doe jij aan Postcrossing? Zo ontzettend leuk.
  Bye bye darling ♥ ♥ ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.