Bloggers ontmoeten is feest… een bijzonder feest, dat roep ik al jaren..  Bloggers opnieuw ontmoeten is dan nóg leuker, een nóg groter feestje. Dat laatstgenoemde feestje vierde ik vanmiddag. Het zou al eerder maar ja C hè. De huidige situatie in acht nemende en het feit dat we alle drie ( – ja écht, óók ik – ) weten hoe we ‘gezond verstand’ moeten toepassen… dus viel het besluit de nog zwevende afspraak toch maar op een datum te laten dalen, vandaag dus.

Man had middagdienst dus even na hem verliet ik het huis met camera in de hand en tufte ik naar Groningen. We zouden door het centrum… jaren was het mijn 5-daags wekelijks thuis omdat ik achter een raam op de Vismarkt werkte. (nee nu niet schrikken… ik ga geen rood lampje, die branden een paar straten zuidelijker *grijns*). En ja het is 2020, het laatste jaar dat ik op de Vismarkt werkte was ergens rond het Millennium. (we verlieten de Vismarkt op zeker moment, verhuisden naar de Emmasingel en ik verliet weer even later de stad om Veendam, Appingen/Delfzijl onveilig te gaan maken alvorens ik per 5 febr. 2005 de deur definitief achter mij sloot.

Ik had me al voorgenomen mijn scoot in de auto te laten en het lopend te gaan doen… en dan maar te kijken hoe ver ik zou komen al gelang naar hoe of het zou gaan. Blogger Peter met Lief zaten al op mij te wachten in het gebouw waar ik boven binnen kwam vanuit de parkeergarage. Die parkeergarage kende ik wel van ‘vroeger’ maar het gebouw erbovenop niet. Via een, sorry tel kwijtgeraakt, aantal roltrappen kwamen we op zeker moment op een dakterras uit, waar het net op dat moment begon te plensen, even wachten dus maar. Tussen meerdere buien door genoten we van zon en fijne temperatuur, buienradarapp is hartstikke handig. Terrasjes met parasollen etc ook 😉

Paar minuten later werden druppels kleiner en aangezien ik er niet afkerig van ben om druppels te voelen vallen ging ik op een gegeven moment voor de trap op naar het hoger gelegen terras waar Peter en lief zich bij mij voegden. Ik keek mijn ogen uit. De hoge glazen omheining maakte ‘leuke foto’s maken’ onmogelijk vanwege al die nattigheid maar zo over de stad heen kijken…dat was wel sensationeel, kan niet anders zeggen. Het hoogste punt dat ik ooit in de stad had gezien was vanaf het dakterras van de V&D en die was beduidend lager. (Nee, je raadt het goed, ik ben nog nooit de trappen van de Martinitoren bestegen.)

Het was best druk in de stad, ladingen studenten natuurlijk ook en toeristen nog, maar al met al is de 1,5 meter prima gelukt. We pakten een paar keer een terrasje en al keuvelend wandelend vloog de middag om. Onze ronde werd gecompleteerd toen we op het startpunt terug waren. Daar namen we hartelijk afscheid en zocht ik de auto op. Weer een dik half uur later werd ik op de parkeerplaats ondersteboven gelopen, althans het trio deed een poging toen ik de auto uit wilde stappen na het parkeren, blèrend en wel want ja hallo het was na vijven, -ze waren beledigd natuurlijk omdat ik te laat voor hun etenstijd was- .

Ik nam ze mee naar binnen, daar kwam nog een blonde krullenbol dartel op me af en hobbelde ook voor me uit naar de keuken in een luidruchtig hijgen alsof hij het blèren van trio kracht wilde bijzetten. Ik verzorgde hen dus eerst, maakte een bak leuk… en ruimde mijn troepies op en plukte het fotokaartje uit mijn camera.
Na een wandeling met Vanyar kon ik dan uiteindelijk op de bank ploffen en de foto’s bekijken, selecteren en uploaden. Eentje verdwijnde in het ronde archief en de rest belandde hier en in een album … klik maar op onderstaande foto als je het album wilt bekijken.

 

17 jaar ofzo niet meer daar geweest… sommige dingen waren er nog maar het meeste was voor mij compleet nieuw… wel genoot ik van het feit dat er kennelijk aandacht is voor ‘behoud van oud’ en het niet tegen de vlakte stort en vervangt… dat is ook wel eens anders geweest. Mjn voormalige (en favoriete) werkplek is nu de winkel van een keten dat je in elke stad vinden kunt waar je vooral inrichtingsspulletjes koopt… Dat ik in de jaren 90 echt niet bed8!
Het was een heerlijke middag, moeilijk en energierovend fysiek en mentaal, maar ik heb genoten en daar is natuurlijk vooral mijn gezelschap debet aan *glimlach*.

 

24 Hartenluchtjes op “Trogge op ‘t Ol Stee”

 1. ja blogvrienden ontmoeten is zeker leuk
  mooie stad om te bezoeken , ik maf die oude gebouwen graag zien
  is al ff terug dat ik er een stadswandeling maakte , zocht het ff op 24 augustus 2011
  en in juli 2015 kwam ik er nog 2 keer door op het Pieterpad

 2. Altijd leuk om blogvrienden in het echt te ontmoeten. En samen nieuwe of gekende oorden te (het)ontdekken.
  Groningen mocht ik ook al paar keer genieten. Mooi!
  En nu rust geblazen👍

 3. Sinds mijn schoonouders niet meer leven en ook mijn man (een Grunniger) er niet meer is, ben ik ook nooit meer in de stad gekomen, het is voor mij ook de andere kant van het land en al is het een mooie en gezellige stad, in mijn eentje ga ik er niet meer heen.

 4. Fijn dat het goed genoeg met je gaat om weer “op avontuur” te gaan, ik weet dat je nog meer wilde plannen hebt 😉 en dat is een goed teken. Het leuk van alle steden vind ik altijd dat je alle steden wel iets vindt dat je aan andere steden doet doet denken zolang er nog oude gebouwen staan. gevoelsmatig zag ik Leiden, Delft Den Haag voorbij komen in je foto’s. Groningen ken ik nog niet , dat is me te ver met de auto en eigenlijk ook wel met de trein, je kent me, reizen is niet mijn ding. 😉

  1. Af en toe 1 stapje terug maar welk telkens 2 vooruit… dus ach, noit soezen mor broezen

   oja? hoe weet jij dat nou 😛

   Je hebt gelijk hoor…. het is een heel eind vanaf jou … ei no

 5. Blogvrienden ontmoeten leuk? Nou, ik weet het niet, hoor 😀 😀
  De regel blies bellen op de tegels…leuke foto.
  Wat een waanzinnige mooie foto’s! Vooral de bovenste en die van het ouderwetse pand. Echt te gek.
  Je lay-out is ook zo lekker rustig. Ben ik niet gewend van je (-:
  Dikke liefs

 6. Prachtig, ik was er een paar keer, denk dat ik de verbouwing van de markt niet zo zal waarderen.
  Onze jongste pas nog met zijn meisje, die zijn nog bezig met provincietochten net zoals WA en M.haha. xxx liefs Moi.

  1. Verbouwing van de markt….tja… ik weet het niet…. ik heb meer met de provincie dan met de stad al was het wel heel erg leuk er weer eens te zijn na zoveel jaar afwezigheid

   AHa oke, zij hebben vast meer vrijheid en plezier .. Arme w&M

   xxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.