Tot Ziens: Shwe Myarr en Mong Tine

♂ Shwe Myarr
(Gouden Pijl) 08-08-2011

Vader = 
Radza (De Keizer) 1967-2013

Moeder = 
Mingalar OO (De Eerste) 1992 –

Benoemde ik gisteren HIER het vertrek, door overlijden, van 1 van de neushoorn dames in Wildlands Emmen benoemde ik niet dat ik afgelopen maandag met Daphne constateerde dat we een olifanten mistten. Shwe Myar zagen we nergens, we hebben wel om hem gezocht maar hij was onvindbaar. En tja, aangezien dat ik weet dat bulletjes zo rond hun 4e a 5e jaar onuitstaanbaar worden tegenover de vrouwtjes, en niemand op inteelt zit te wachten, hadden Daphne en ik het er al over gehad dat er binnenkort enkelen weg zouden moeten gaan…. waaronder dus Shwe Myar. Einga Tha en Ein She Min zijn beiden ouder dan Shwe Myarr dus ik verwacht ook dat zij in de nabije toekomst een ander plekje zullen krijgen want de dames die er zijn in Emmen zijn hun moeders/tantes/zusjes. (gokje,misschien Nuenen nu Mong Tine daar weg gaat?)

♂ Mong Tine
(Storm) 06-02-2011

Vader = 
Radza (De Keizer) 1967-2013

Moeder = 
Htoo Yin Aye 1981 –

Nu weet ik waarom….

Afgelopen maandag is hij op transport gegaan naar de dierentuin van Plock, in Polen.  Wat ik ook in het nieuws vond was dat hij in Polen niet helemaal als een onbekende in zijn eentje zal moeten wennen aan de nieuwe omgeving. Hij wordt daar weer samengevoegd met Mong Tine, die een half jaar eerder dan hij eveneens in het oude dierenpark van Emmen geboren werd. Sinds 12 december 2013 vertoefde Mong Tine in Dierenrijk Nuenen, maar aangezien olifanten een prima geheugen hebben zullen die twee elkaar ongetwijfeld herkennen.

Ander, ook goed, zo niet beter, nieuws uit Wildlands is dat de nieuwe man, Mekong, die sinds 30 januari 2016 deel van de nieuwe kudde in Wildlands uitmaakt nadat hij uit Artis kwam, volop bezig is met…. hoe zeg ik dat netjes…… voor nageslacht te zorgen. Ik heb nog geen zwangerschapsberichten ontdekt maar dat hij heel veel ‘oefent’ is me al wel meermalen ter ore gekomen.

Ik wacht dus in spanning af op nieuws van dat front.
Welke dame, Mingalar Oo of Ma Ya Yee of Shwe Zin (of alle drie misschien wel) krijgt binnenkort een dikkere buik…
En waarmee worden we vervolgens, hopelijk, verrast over pak ‘m beet zo’n 2 jaar vanaf nu?

4 Hartenluchtjes op “Tot Ziens: Shwe Myarr en Mong Tine

  1. Ja dat zit er wel in…. dat land staat al een tijdje op het lijstje van schoonmeisje en mij…. de komende herfst wordt het Leipzig / Dresden
   We hebben nog tijd zat om allerlei plekken te bezoeken , we zijn immers nog poepiejong (ja ik weet het, ik hou mezelf voor de gek maar heej als een ander dat mag dan mag ik het zelf toch ook )

   Enne zodra het echt kan is Pairi Daiza in Bruggelette het eerst aan de beurt want daar is een baby geboren bij de panda’s…

   dank je wel, jullie ook.

 1. Er worden wat jonge olifantjes geboren in dierenparken. Gelukkig wel op een verantwoorde manier.
  Mooi, je blauwe korenbloemen!
  Lieve groet *smak*

  1. ja dat is waar maar godzijdank nooit uit de losse pols…..

   dank je wel, maandag gefotografeerd in Emmen

   xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.