Het mag dan wel herfst zijn, de winter komt er aan, de voorspellingen worden per dag wilder dus als je alles geloven mag staat ons nog heel wat te wachten… Moeder Natuur is het spoor wel bijster, dat zie je aan bomen en struiken en hoe die er soms bijstaan, bloem-vrucht-dragend, kleuren die je ziet etc… dat geldt ook voor de fauna…


Onze “Truus” en “Monique” hebben de buidels vol… en dus hopen we elke keer de Joey’s te zien… en ja hoor, dat gebeurde dan ook. Dat geluk viel weliswaar niet mij ten deel eerder deze week, noch vandaag, maar Daniëlle wel… en dus mag ik hier een foto van haar plaatsen om deze baby met jullie te delen.

Sinds een paar weken loopt er een nieuwe Giraffenhengst rond in de Savanne van Serenga. Nog een erg jong, dus klein dier, die in de toekomst de kudde mag gaan vergroten, vooropgesteld dat de reeds aanwezige dames hem accepteren natuurlijk. Dat is altijd maar weer de vraag… dat kun je van te voren niet inschatten. Vandaag mochten we zien dat in ieder geval 1 van de dames zeer van hem gecharmeerd is en zich aan hem aanbod, tochtig als ze momenteel is. Het manneke deed verwoede pogingen maar het lukte hem niet. Gelukkig niet want hij is nog veel te jong maar de acceptatie van de dames is er dus dat belooft wel het een en ander voor de toekomst toch?!

In de grote kas waren de dames met de kleine mannekes op hun gemakkie aan het rond dartelen. De jongste van het spul, Manoa, is Mauk duidelijk de baas, ook hier een duidelijke belofte voor de toekomst dat Manoa dus een veel dominantere bull zal gaan worden dan zijn halfbroertje die enkele weken ouder is. Shwe Zin hield zich vandaag een beetje afzijding, beide Mama’s bekommerden zich om hun kroost dus zij nam van de gelegenheid gebruik om heerlijk te gaan poedelen. Soort van waterballet dat er toch wel komisch uitzag.

De mannenkudde was buiten en genoot daar ook duidelijk van, de jongeren waren aan het dollen en Mekong stond, zoals altijd, met een glimlach van oor tot oor in alle rust op een grote tak te knagen… wat een rust. Een frisse neus halen, was voor ons letterlijk aan de orde en dat vonden we erg lekker, we kregen de indruk dat de 4-voetige mannen dat met ons eens waren, gezien hun plezier.

Andere foto’s HIER 

8 Hartenluchtjes op “Tochtig”

  1. Ja he…. we hebben 3 walibi’s, 1 mannetje en 2 vrouwtjes en beide vrouwtjes hebben hun buidel vol… het is vaak tijdrovend om te wachten op het moment dat zo’n kleintje zijn neusje laat zien… maar soms gebeurt het dan toch terwijl je er staat…. dit baby’tje is al weer wat ouder…. want de vorige week was zijn snoetje nog roze, nu is het al grijs aan t worden … gaat snel he.

 1. Wauw wat is daar mooi om te zien van jou foto’s. Het was daar tochtig geweest. Dieren hebben geen last van. Omgeving is daar hele mooie dierentuin om te zien. Mannenkudde olifanten kunnen fel zijn. Mooie olifant op de foto. Kangoeroe met jonge kangoeroe schattig om te zien. Fijne dag verder.

  1. 😉 Dank je wel.
   Emmen – Wildlands is inderdaad schitterend, daar kan ik uren over vertellen.

   Tochtig… slaat in dit geval op de Giraffe-dame. Als een koe (Olifant of Giraffe bijv.) bereid is om te paren dat heet dat ‘tochtig’ .

   De mannenkudde van onze olifanten is een vrij stabiele en rustige kudde, ze zijn soms fel maar alleen als ze in ‘must’ zijn, zo heet dat bij Bullen die paringsbereid zijn. Dank je wel, dat is Mekong, onze grote man die verantwoordelijk is voor nageslacht. De andere mannen mogen dat niet in Emmen omdat ze familie (zonen en neven) zijn van de koeien (dames)

   Ja lief he…

   Dank je wel, jullie ook.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.