Ik startte te bloggen in 2003 dus ben al heel wat jaartjes in blogland actief geweest. Hetzelfde geldt voor tal van uitdagingen die om uiteenlopende redenen wel (of niet) actief bleven of gedeactiveerd werden.  In Fotografie waren/zijn er veel, in Poëzie waren er een paar en in Muziek zijn er twee.  (voor zover ik weet uiteraard…)

~ We zitten nu al maanden soort van opgesloten door Corona.
~ We zitten nu ook aan het eind van een jaar en de dagen dat je bijna constant buiten kunt zijn om te genieten van het weer etc zijn ook voorbij, meer binnen zitten neemt toe en zal verder toenemen.
~ Mensen ontmoeten is nog steeds heel moeilijk en zal, (bevrees ik), niet gemakkelijker worden, eerder zelfs moeilijker de komende maanden.
~ Tal van ‘feestjes’ die tegen het einde van elk jaar ‘gevierd’ worden moeten een andere invulling krijgen… (des te meer een reden voor mij om beide Sinterklaas-acties weer op te starten, maar dat even terzijde)

Kortom…
komende tijd voorkomen dat er verveling en leegte ontstaat, eenzaamheid vergroot gaat worden of wat ook… maar juist iets starten dat veel plezier in tal van vormen kan gaan opleveren….
Tik je ook mee?

Vanaf woensdag 4 november,
wekelijks een “Schrijf-Uitdaging”:.
Denk bijvoorbeeld aan:
* Thema-verhaal = Een verhaal over een bepaald onderwerp
(a la Schrijfveren, Write on Wednesday)
* Tel-verhaal = Een verhaal in vooraf bepaald aantal woorden
(a la WE-300 ~ 6wm1b) 
* Duo=verhaal = Een verhaal waarin 2 woorden verboden worden
(a la Invalshoek)
* Dichtovrm = Sonnet, Haiku, Villanelle, Vrij vorm etc
(a la DiDi, Japans op Zaterdag)
*
Brief aan = Een brief aan een persoon die ik dan benoem
* Vraag aan = Een vraag aan een persoon die ik dan benoem
* Stel dat = Een verhaal adhv een thema

Heb jij nog een idee dat ik aan bovenstaand lijstje kan toevoegen dan hoor ik dat uiteraard ook graag.

Laten we gaan vertellen aan elkaar, laten we weer gaan schrijven, laat fantasie de vrij loop en via je vingers door het toetsenbord ….. en beleef het veilig en corona-risico-vrij máár wél sámen want je weet het wel toch:
Gedeelde smart is halve smart maar gedeelde vreugd is dubbele vreugd. 

* ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * /

35 Hartenluchtjes op “Tik je mee?”

  1. Ik zag je al met je handjes breien… vooruit… met 1 oog steken en toeren tellend om te voorkomen dat je achteruit terug moet steken terwijl je tenen de haaknaalden hanteren

  1. Dank je wel…. oh maar dat verwacht ik ook niet hoor, van niemand… het onderwerp is de trigger naar juist wel of juist niet doen en ‘alles mag niks moet’ zit er tussenin 😉

 1. Ik hou het in de gaten. It’s tempting, ik schrijf zo graag, ik schrijf zo graag verhaaltjes. Maar ik heb momenteel mijn blog volgeplamuurd, ik moet er een gaatje voor zoeken. Ik bekijk het. Ik denk na. Het is zo verleidelijk 🙂

  1. Dat is fijn Anne.

   Alles op zijn tijd, niks moet, alles mag…. ik plamuur de mijne ook vol, want dierentuin nieuws dagelijks is al 1 ding dat ik doe, waar ik veel plezier aan beleef en dus ook niet mee ga stoppen voorlopig…

   Enne… het mag elke week, maar dat moet niet hè…. doe ‘gewoon’ wat goed voelt

 2. Het lijkt me wel leuk om daar eens aan mee te doen, als ik maar geen woordjes hoef te tellen (zo van vertel iets in vijftig woorden) want daar ben ik niet goed in. Fijne woensdag gewenst.

  1. Als je van ‘schrijven’ houdt is het ook leuk Haba… ik start volgende week… en elke week is de opdracht anders…. niks moet alles mag dus als je alleen die opdrachten doet die jij leuk vindt vind ik het goed, doe je niet mee is het ook oke…

   Dus ja woordjes tellen zal er zeker in voorkomen maar gelukkig zijn er ook genoeg andere vormen te bedenken

   Dank je wel, jij ook.

  1. Dat hoeft ook niet… het is vrij en het blijft vrij… .deelname mag altijd, mag ook af en toe … zolang het je maar lpezier geeft… niks moet bij mij, dat weet je wel

   Dank je wel.

 3. Ik ben al redelijk getikt zónder uitdagingen maar dat weet je;-) Ach het lukt me altijd wel om zonder opdracht een verhaal te schrijven, of een (niet af) gedicht . Ik ga vast weer in de war raken van alle verhalen met dezelfde titel die ik tegen kom maar ga ook veel mooie verhalen lezen want ik zie al div, van mijn linkjes die mee gaan doen en die kúnnen er wat van hoor.

 4. Wat ben jij ongelooflijk actief. Ik geraak niet meer echt bijgelezen….. , ook al doe ik eigenlijk geen speciale zaken.
  Word ik lui?
  Word ik sneller moe? Alleszins Coronamoe!
  Ook in het schrijven ben ik minder actief….
  Maar de vele ideeën van jou bewonder ik ongelooflijk.

  1. 😉 ja in blogland ja,

   Vast niet, lijkt mij niet bij jou passen….

   Alles op zijn tijd, ieder zijn ding… uren vliegen om en de wijze waarop verschilt per persoon

   dank je wel hoor, lief van je.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.