Ik heb zondag weer de strijd gevoerd met de elementen… ergens wist ik wel natuurlijk dat het eraan zat te komen maar toch verraste het me nog toen ik ‘s ochtends om 6.45 de poort uitliet en zag dat mijn auto wit uitgeslagen was. Nou heb ik een broertje dood aan ruiten krabben, en niet alleen om de tijd die het vergt dus heb ik altijd een spuitbus in de auto liggen. Zeer tegen de zin van mijn (v)echtgenoot maar daar trek ik me dan niks van aan. “altijd” schrijf ik, klopt dus niet want zondag had ik die fles niet binnen handbereik liggen, nog niet, later op de dag dus wel grijns.

 

Afgelopen zondag ook… kon ik na een langere nacht dan normaal ‘s ochtends de deur uit en was het ietwat lichter aan de hemel dan de dagen ervoor. Rondom de 2 dagen in het jaar waarop de tijd wijzigt komt er altijd weer de discussie op gang, ermee doorgaan of ermee stoppen.  Als hetgeen ik gehoord heb klopt gaat men het komende voorjaar beslissen of het wel of niet gestopt gaat worden, en welke tijd men dan gaat aanhouden.

Even afgezien van de ‘wens’ die bij vele mensen leeft om ermee te stoppen, omdat het ze op de 1 of andere manier beïnvloedt.  Ik ben 1 van die mensen die erdoor beïnvloed wordt maar dat even terzijde.  Wij mensen kunnen relatief makkelijk schakelen en na enige dagen wennen we er snel aan. Maarrrrr waar dat niet voor geldt is het andere leven dat zich op onze planeet bevindt. De dierenwereld maar ook Moeder Natuur heeft er last van en kan niet schakelen.
Neem bijvoorbeeld de koeien in de wei, heel hun productie-capaciteit wordt door de klok bepaald, dus als de boer een uur vroeger of later, wat dus een verschil van 2 uur uitmaakt, komt melken… heeft dat invloed op wat zo’n koe produceren kan maar afgezien daarvan, het dier (elk dier, elk levend wezen) voelt zich niet prettig door die tijdsverschillen.  Kortom… het stoppen van de tijdswisselingen 2x per jaar is voor elk leven het beste, met dien verstande dat men moet kiezen voor het stoppen op de tijd waarmee men ook begonnen is in 1977.
Benjamin Franklin was degene die het eerst met het idee van de tijdswissel kwam om zo effectief mogelijk van het daglicht te kunnen profiteren, dat was uiteraard totaal niet op het leven gericht maar puur op de economische belangen, oftewel dat waar alles om draait, het gore slijk der aarde.
Ik ben voor leven… zoveel mogelijk in vrijheid en uiteraard met fatsoen en respect voor elk ander leven, bovenal in Liefde.

Toevoegend… die 2 uur is van invloed op de natuur en elk leven zoals ik al hierboven schreef….
We hebben een heel bijzondere zomer achter de rug qua weer, de beloftes voor de komende winter zijn veelbelovend voor de echte winterliefhebbers. Hebben jullie enig idee wat daar de oorzaak van is?
Herinneren jullie je de tsunami nog in Japan in 2004?
De enorme en verwoestende kracht van die tsunami heeft ervoor gezorgd dat onze planeet 2 graden gedraaid is. Die gewijzigde stand ten opzichte van de zon en de maan veroorzaken andere luchtstromen. Die hebben oa tot gevolg gehad dat bergen zich verplaatsen waardoor die wijzigende luchtstromen nog sterker veranderen… hoge- en lagedrukgebieden hebben zich verplaatst…. en dus wijzigt het weer, over de hele planeet.
Dus is het niet zo vreemd dat ik zaterdag nog in het zonnetje liep zonder jas… en zondagochtend ruiten moest krabben glimlach.

8 Hartenluchtjes op “Tijd?”

 1. ja Melody
  dat heeft allemaal te maken met en invloed op de natuur
  ff rechtzetten op de datums dat de klok wordt verzet lopen er geen koeien in de wei hihi
  ik werkte tot ’79 op de boerderij en bij ieder bedrijf dat ik het melken verzorgde , deden we dat uur in 2 , dat het was of een half uur eerder of half uur later melken , en het zal wat gescheeld hebben per koe , maar minimaal

  die troep die jij op je autoruit giet/spuit is de pest voor het rubber waar het ruit inzit 🙂 , pas op

  over het afschaffen van dat zomer/wintertijd is het laatste woord nog niet gesproken , het zal in heel de EU het zelfde moeten zijn , nu ik ben benieuwd
  fijne middag groet

  1. Ja precies en jij weet dat ook.

   Nee helaas niet…. ik ook.

   Dank je wel, gelukt, ad hoc snel naar de dierentuin gereden en heel veel geluk gehad daar, ik ga er zo over bloggen.

   Dat zegt mijn (v)echtgenoot ook… en vroeger was dat ook inderdaad zo maar tegenwoordig niet meer, is me al door diverse garagemensen verzekerd. En met mijn gewrichten is die kou funest dus ik blijf spuiten . Mocht het toch rubberellende opleveren dan moet dat maar.

   Zwaiiiaiaiaiaiaia

 2. Hoe eerder ze stoppen met die tijdwissel hoe liever het me is, Maar ik hoorde al “dat het te moeilijk is” en de beslissing nog een jaar uitgesteld wordt. Of het vast zomer of wintertijd wordt maat niet heel vaal uit, in de winter heb je dan een week of 6 óf heel laat pas licht óf heel vroeg al donker. In de zomer sta ik toch al met licht op of het nou zomer of wintertijd is, ik zie het economisch het voordeel niet

  1. Absoluut, mij ook…. niet alleen voor mij en de mensen waarvan ik weet dat ze er last van hebben maar mij gaat het vooral om de natuur en andere levende wezens.

   Het economische voordeel waarop Benjamin Franklin doelde was de tijdswinst voor de werkgever…. zeker in die tijd waarin er voornamelijk bij daglicht alleen maar gewerkt werd.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.