Tierpark Jaderpark

jade-191116-f

Het was al een tijdje de planning maar mijn gezondheid gooide een aantal keren roet in het uitjes-eten. Vanochtend echter gingen Daphne en ik dan toch op pad, we haalden eerst Anita op en reden daarna de grens over richting Oldenburg. Tot mijn ontsteltenis blijken onze Oosterburen ook keien te zijn in het afsluiten van wegen maar een goed alternatief bieden ho maar. Ruim 1,5 uur reden we door allerlei gehuchtjes en streekjes en telkens weer vast te lopen. Na veel zoeken met maps op meerdere foons in combinatie met mijn tomtom kwamen we dan uiteindelijk toch om 12.30 aan in Jade ipv 10.30. Ook het beloofde weer bleef uit, droog en zon, ipv daarvan koude wind, amper zon en veel regen, grrrrrr
We begonnen dus maar aan een beker dampende thee.

jade-191116-b
Daarna het park in. Een behoorlijk gebied dat om en om gevuld is met grote speelplaatsen voor de kleineren en dierenverblijven. Achterstallig onderhoud was er wel maar verder zagen we alleen maar dieren die het enorm naar hun zin leken te hebben. Bizar is altijd weer dat in Duitsland de prijzen zo heel anders liggen dan hier in ons kikkerlandje. 21 euro waren we kwijt aan entree met zijn drietjes. Veel attracties waren gesloten vanwege het weer, evenals de restaurants in het park en de toiletten, maar goed daarover waren we bij binnenkomst geïnformeerd. Verbazingwekkend was ook wel het aantal dieren dat de kou en regen trotseerde en het prima naar de zin leek te hebben in het herfstweer. Veel dieren die we in Nederland toch in elke dierentuin wel onderdak aantreffen bevinden zich in op Duits grondgebied veelvuldig buiten. De dieren kiezen zelf overigens want hun verblijven bevatten zowel binnen- als buitendelen, alle deuren open zodat ze kunnen gaan en staan waar ze willen binnen de kaders van hun verblijfsoppervlakte.

jade-191116-c
Rond half zes kwamen we thuis en konden we de foto’s bekijken. Behalve dan de omleidingsellende en het tegenvallende weer was het een heerlijke dag. We hebben veel plezier gehad en na al die weken niet de deur uit te hebben gekund was dit 2e uitje, na Ciske de Rat vorige week, wel heel erg welkom. Gelukkig laten we ons zo door het weer beïnvloeden dus is dat geen obstakel. Tierpark Jadepark is een prachtige plek om een puur uur te vertoeven, ook met kinderen, echt voor elk wat wils. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. We zijn dan ook voornemens om het komende voorjaar daarnaar terug te keren want we willen van een aantal attracties gebruik maken die vandaag buiten werking waren.

jade-191116-d
De volgende dierentuin die in Duitsland op ons agenda staat, datum moet nog geprikt dat dan weer wel, is Hagenbeck in Hamburg. Duitsland is groot dus dierentuinen genoeg om nog te ontdekken, heb een behoorlijk rijtje inmiddels en verheug me daar dan ook enorm op. En met het gezelschap van vandaag is elke locatie al goed want ondanks dat ik een oneven aantal niet zo snel zou kiezen kan het in dit geval prima!!

jade-191116-e
De foto’s, een compilatie van de mijne en die van Daphne kun je Hier bekijken.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Het was weer een dag met veel indrukken
  Maar wel gezellig lijkt mij. En al die mooie foto’s. 👌 👌

 2. Die kop van de lama (-: Schitterend gewoon. Net een mens maar een stuk diervriendelijker…
  Dikke kus ♥

 3. Oh wat een prachtige ogen heeft die lama. Ik zou dat kopje zo willen strelen
  Liefs

  • 😉 Lief hè?
   Als je mee was geweest had dat gekund, Ik ken onderhand redelijk veel dierentuinen in Duitsland en in elke die ik tot dusver bezocht lopen de lama’s in een ‘streichelgehege’… dus kan je je uitleven met het strelen van die koppies.

 4. Tja het grauwe weer zie je helaas terug op de foto’s Wel goed dat je weer wat leuks kan doen. groetjes

  • Ja klopt maar dat is niet helaas hoor. Herfst is nou eenmaal grauwer in de meeste gevallen maar ik geniet er niet minder om.
   Ja klopt… moet vandaag wel boeten maar oké dat zij dan zo, het plezier maakt het wel de moeite waard en dat telt immers het meest.

 5. Wat een leuk verslag. Ja die prijzen in Duitsland liggen echt anders he? Heb ik in september weer ervaren toen ik weekje naar Duitsland was.

  • Dank je wel.

   Ja behoorlijk…. en als Groningse weet ik dat natuurlijk ook als geen ander…. ‘vroeger’ gingen we er elke maan heen voor de grote boodschappen… en dat doe ik nog steeds met enige regelmaat. Bijna alles is daar goedkoper, vooral benzine 😉 scheelt als snel 25 ctn op een liter bijvoorbeeld

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.