Theelabel-vraag-44

Thee-Label-Vraag op Maandag

nr. 44

gestart op 2 januari 2017

6 november 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?
Minoesjka

De vraag die ik aantrof op het theelabeltje was:
“Wat is je minst favoriete baan die je ooit hebt gehad?”

Ik heb tussen aug. 2005 en september 2009 een tijdlang voor een aantal callcenters gewerkt, 1 in Amsterdam, 1 in Veenendaal en 2 in Assen. Bij de 1e ging ik de straat op met de opdracht zoveel mogelijk donateurs te werven voor goede doelen. Bij de 2e werkte ik vanuit huis en wierf ik donateurs voor een goed doel. Vond ik prachtig werk, al moest ik de 1e snel opgeven omdat ik dat fysiek niet kon volhouden. De 2e verloor ik omdat ik door een infectie in mijn hoofd het ziekenhuis in moest en na een operatie langere tijd moest herstellen, dus werd mijn contract niet verlengd. Bij de 3e wierf ik klanten voor een energiebedrijf. Bij de 4 wierf ik klanten voor telefoon-televisie-internetbedrijf.

Bij 1 van die 4 moest ik meer en meer tegen mijn geweten in werken. Ik ‘moest’ targets scoren, zoals men dat zo “mooi” noemt. Dat betekende dat ik binnen 2,5 minuut een klant moest binnenhalen, die ik koud belde.
(Je had ‘koude’ klantenlijsten en ‘warme’… wat betekent dat een ‘koude’ klant dus door jou verrast wordt met een telefoontje waar een ‘warme’ klant jouw telefoontje al verwacht omdat hij zich aanmeldde via een relamefolder, email of wat ook maar.

Ik moest niet alleen die klant binnenhalen maar ook het duurste abonnement verkopen, ongeacht of die iemand wel of niet interesse had voor de producten binnen dat abonnement.
Toen ik mot kreeg met een (sexistische) chef nadat ik weigerde een 90+er het duurste internetabonnement door de strot te duwen, nam ik hem de wind uit de zeilen door mijn ontslag te nemen voordat hij het mij kon geven. Ondanks de financiële problemen die dat opleverde, heb ik nog steeds geen spijt van die beslissing!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

18 reacties

 1. dat is vreselijk werk , als het bedonderen van vreemde mensen al werk is !
  ik werkte van 1962 tot 1976 op boerderij – loonbedrijf – Karel soldaat
  7 jaar buitenland – boerderij en visserij
  toen op de steiger terug in NL als metselaar en van ’81 tot ’15 op SPL
  nu pensioen en niets als herinnering
  en folders weg brengen om aow gat te vullen

  slaap wel groet

 2. Nou daar kan ik me álles bij voorstellen dat je daar niet meer wilde werken, het beroep zou zelfs niet moeten bestaan.

  • Dat snap ik helemaal 😉

   Ehh nou op zich is het een belangrijk deel van het inkomen van een bedrijf, dus ik snap het bestaan ervan wel… maar men zou toch als leiding het personeel met respect moeten behandelen en eisen dat dat respect doorgegeven wordt als het ware aan de (potentiële) klant.
   Ik stoor me bijv. aan de acties met absurde prijzen om klanten binnen te halen maar aan reeds binnengehaalde klanten wordt geen miliseconde aandacht besteed.

 3. Klap, klap, klap!
  Applaus voor die laatste daad.

 4. Tja, dat harde commerciele binnen het bedrijfsleven, targets halen en doen wat je gezegd wordt is niets voor gevoelsmensen………… zoals jij en ik.

  • Absoluut niet… lang verhaal kort, het was er ook bij de bank 1 van de oorzaken van dat ik eruit geknikkerd werd

   Het werk dat ik nu doe, doe ik beduidend liever als ik naar mijn gevoel luister… ook al betaalt het niet/slecht

 5. Dit wist ik helemaal niet van je. Het is dat ik geen hoed draag anders nam ik die voor je af. Chapeau!
  Wat een kanjer ben je om de eer aan jezelf én aan die 90-jarige te hebben. Maar het verbaast me niet van je….
  Een nog dikkere knuffel dan anders ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.