Theelabel-vraag-40

Thee-Label-Vraag op Maandag

nr. 40

gestart op 2 januari 2017

9 oktober 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?

Minoesjka

De vraag die ik aantrof op het theelabeltje was:
“Kook je liever zelf of bestel je liever eten?”

Bij deze vraag moest ik wel ff glimlachen…
Ik hou namelijk niet van koken… was ‘vroeger’ al reuzeblij dat ik een vriendje had die het wel erg leuk vond om te doen en het nog heel goed kon ook, dat ik dat vriendje niet meer liet gaan snappen jullie dus wel glimlach.
Ik zei dus ook altijd: Ik kook nooit, daar heb ik een man voor…  en ik was ook nooit van plan dat te veranderen maar dat je je leven niet in de hand hebt en dat dingen kunnen veranderen in een oogwenk blijkt natuurlijk met regelmaat, zo ook in dit geval.

Toen mijn maandagmeneer op vrijdag 21 juli een tia kreeg veranderde er gelijk van alles, niet alleen voor hem. Het herstel gaat erg langzaam en hij heeft het eea aan mogelijkheden moeten inleveren.  Er moesten afspraken gemaakt worden om zijn zelfstandig kunnen blijven wonen niet in het geding te laten komen.  Hieronder valt dus ook het eten koken. Sinds 22 augustus zorg ik dus voor zijn  maaltijden en kook ik dus elke dag, inmiddels al weer 11 weken. Hij zegt elke dag weer hoe lekker mijn eten hem smaakt dus tja ik kan het dus wel al vond ik het nooit leuk, vind ik het nog steeds niet leuk. Evengoed ga ik wel de uitdaging aan om hem gevarieerd te laten eten en zijn 3 maaltijden per dag dus ook zeer divers en afwisselend te laten zijn en blijven.

Terug naar de vraag…
Zelf koken… nee alsjeblieft niet. Hier thuis heb ik 2 kokende mannen, manlief en zoon, vinden het beiden ♥-stikke leuk om te doen en kunnen het ook allebei erg goed, dus waarom zou ik mezelf die kwelling dan aandoen? Ben toch zeker gekke henkie nie?! grinnik
Eten bestellen… nee ook niet, ivm mijn allergieën is dat geen veilige optie. Je weet immers maar nooit wat er daar ter plekke wel of niet ingestopt wordt noch waarmee het ‘goedje’ dat ik dan in mijn mond moet stoppen al dan niet in aanraking is geweest.

16 hartenluchtjes op “Theelabel-vraag-40

 1. mogge Melody
  dus je kan wel koken maar vind het niet leuk
  ik kon het ook niet , tot ik alleen achter bleef en het dus moest leren
  en ik eet dan ook met smaak van eigen hand , of ik het leuk vind , ja dat geloof ik wel 🙂
  ik zo zien of ik 4 wijken folders weg kan krijgen
  geniet de dag

  1. Goedemorgen Karel

   Klopt helemaal.

   Als je moet dan moet je hè?!

   Succes hoor, ben stiekem heel blij dat ik dat niet hoef te doen want dat zou vandaag niet gaan.

   mee bezig, zo kwaad en goed als dat gaat

 2. Koken is geen hobby van mij, maar ik heb het tijdens de werkende jaren van echtgenoot natuurlijk altijd gedaan. De weekends had ik dan wel vaak “vrij”. Tegenwoordig kook ik vrijwel nooit meer zelf en daar kan ik elke dag weer van genieten.
  Verhip! ik moet al mijn gegevens weer invullen.

  1. Dat kan ik me goed voorstellen.

   Jouw lief is net zo’n zorgzaam tiepje als de mijne 😉 Wij weten wel welke mannen we kiezen glimlach

   EH ja ik vond deze reactie in de spambox, geen idee waarom

 3. Echt het allerliefst heb ik een toverstokje waarmee ik elk gewenst eigen recept zo – hoppa!- voor me op de eettafel kan toveren. Maar ja, die optie staat er niet bij (-:
  Dan toch maar zelf koken. Iedere week Chinees, pizza en patat gaat ook vervelen. Bovendien ik eet liever gezond. Ook i.v.m. mijn allergie voor suiker en koolhydraten.
  Liefs ♥

 4. Wat grappig dat ik tot op heden alleen nog maar reacties lees van mensen waar het ook geen hobby van is.
  Als ik eerlijk ben, zou ik er niet aan moeten denken dat ik nooit meer mag/kan koken.
  Maar dat kun je op mijn blog lezen, en ik vermoed dat je het al wist.

 5. Wat ben je toch een laiverd ❤
  Ik kook het liefste zelf, dan kan ik het helemaal naar eigen zin maken. Maar ik vind de restaurants hier in t noord’n stukken beter dan in Brabant.
  Maar voor zo’n maandagmeneer kook je vast met liefde ❤
  Knuffel xxx ❤❤❤😘❤❤❤ xxx

 6. Ik vind koken leuk, maar niet na een dag werken. Dan is het een verplicht nummer. Daarbij haat ik het dat je drie kwartier bezig bent en dat het in 10 minuten naar binnen geschoven is. Zónde van al je moeite!

  Bestellen vind ik ook leuk. Afgelopen zaterdag nog gedaan. Vlam de hort op met vriendjes, Jill en ik met dekens op de bank, film kijken en Mexicaans laten bezorgen. Zalig.

 7. Nou ja je begrijpt inderdaad al 1 vd redenen waarom ik er geen moer aan vind 😉

  Ik ben een paar keer lelijk op de koffie gekomen door het duidelijk van te voren af aangeven wat er niet mag ivm allergie etc en dan toch ziek worden … en eveneens betaald voor producten die er kennelijk op het aanrecht naast hadden gelegen maar buiten ipv in de zak belandden… dus nee ik pas 😉
  Fijn dat julile dan betere ervaringen hebben.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.