Theelabel-vraag-37

Thee-Label-Vraag op Maandag

nr. 37

gestart op 2 januari 2017

18 september 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?

De vraag die ik aantrof op het theelabeltje was:
“Wat is de grootste prijs die je ooit gewonnen hebt?”
(de meest onbetaalbare prijzen is natuurlijk DE LIEFDE én de geboorte van mijn beide kinderen, maar ja dat wordt in deze vraag waarschijnlijk niet bedoeld dus kies ik maar voor de materiële kant van de vraag) 

Zaterdag 10 december 1983… De zaterdag na de dag dat wij trouwden.
Die zaterdag was er in een hotel in de naburige woonplaats een klaverjastoernooi. Manlief en ik deden in die tijd met veel toernooien mee omdat wij klaverjasten bij 2 verschillende vereniging.  In die tijd bestonden er nog geen pinpasjes en kon je met contanten betalen of wanneer het om een groter bedrag ging, met een eurocheque of een girokaart. We hadden beiden niet veel geld op zak, was ook niet nodig, hooguit voor de koffie en een paar frisdrankjes daarna. We hadden ook geen cheques mee natuurlijjk.
Die avond kon je lootjes kopen voor een goed doel, ik kan me niet meer herinneren voor welk doel dat was maar dat die tombola ervoor gehouden zou worden wisten we ook niet dus hadden we geen extra geld meegenomen.
De dame met de lootjes kwam bij ons en manlief en ik keerden onze beurzen om, het kleingeld dat eruit rolde, leverde net genoeg op voor 2 lootjes. Aan het eind van de avond was de trekking, eigenlijk waren wij het wel zat nadat de prijzen uitgereikt waren maar ja de tombola, wij hadden immers lootjes? Dus bleven we nog even zitten. Prijs na prijs na prijs ging aan onze neus voorbij. De hoofdprijs van die avond was een draagbare radio met een cd-speler erin, superhot natuurlijk in die tijd want bijna niemand had toen al zo’n luxe muziekapparaat.
Jullie raden het al wel… toen alle prijzen op die hoofdprijs na uitgedeeld waren steeg de spanning…
Het lotnummer weet ik ook niet meer maar wij wonnen dat apparaat wel !
Wij gingen ermee naar huis en konden er natuurlijk niets mee want cd’s hadden we niet, de maandag erop gingen we naar de muziekwinkel en kochten er een paar. Eentje van Abba voor mij en eentje van Boney-M voor manlief.  Was eerst wel genoeg want goedkoop waren ze toen ook zeker niet want ik weet nog dat manlief toen een bankje moest neerleggen. glimlach
Ik zou  me nu wel 10x bedenken, wat zeg ik, wel 100x voor ik dat bedrag zou neerleggen… ten eerste staat er hier een kast megavol mee en ten tweede kun je tegenwoordig alles downloaden en met een beetje moeite van het zoeken zelfs gratis.

18 hartenluchtjes op “Theelabel-vraag-37

 1. mogge Melody
  dat was een mooie prijs , het wachten dan ook wel waard
  kosten die cdtjes in die tijd een meier , dat is zeker een boel geld

  ik zal aanstonds weer wat wijkjes lopen en hoop het droog te houden hihi
  geniet de dag

 2. Wat een luxe prijs! En ik tot 1995 (!!!) cassettebandjes opnemen! 😀 Tegenwoordig heb je Spotify… Op mijn pcke draait nu een relaxed achtergrondje met klankschalen uit Tibet. Of waar dan ook. Heel zachtjes want anders stoort het juist. Ik heb de cd’s bijna overgeslagen 😉
  Mooie week lieverd xxx <3 xxx

  • Ja inderdaad, zeker in die tijd!

   Ik ben niet meer zoveel met muziek bezig als ‘vroeger’… luister soms nog wel maar dan zeer selectief specifieke nummers.

   Dank je wel schatje, jullie ook xxx

 3. Dat was niet niks nee, best een grote prijs voor een gewone loterij.
  Als ik het over mezelf heb dan was de grootste prijs die ik gewonnen heb een 6-pers. glasservies , als ik me goed herinner op een tombola op de dansschool. Ik heb er nog een paar likeurglaasjes van, de rest is in de loop der jaren gesneuveld.

 4. Tjonge, dat was inderdaad een mooie prijs zeg 🙂

  Persoonlijk ben ik snel uitverteld. Zelf gewone gezelschapsspelletjes verlies ik meestal. Verder dan een boek ben ik volgens mij niet gekomen. Stond niet bepaald in de rij toen het geluk uitgedeeld werd (in liefde en spel), lijkt soms wel ……….
  Maar ach ……….. ik win op mijn manier andere dingen, dus zielig ben ik alles behalve 🙂

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.