Theelabel Stokje

Dat je overal inspiratie kunt vinden behoeft eigenlijk maar één ding…. ervoor open staan! Marije is bij uitstek iemand die ‘open’ staat en dat ‘open staan voor’ leidde ertoe dat zij dit stokje bedacht.  Zij heeft 3  vragen vanaf theelabels in haar stokje gezet en hoopt haar lezers te inspireren hetzelfde te doen. Sinds ik tegenwoordig sloten thee per dag naar binnen giet…. ongelofelijk raar maar waar… zie ik nu dus ook talloze keren per dag die theelabelvragen voorbij komen, vragen zat dus maar om daar nou 3 uit te kiezen waarmee ik iets kan….. maar oké…. ik heb even mijn best gedaan…. en 3 vragen gevonden…. Heb wel bewust gezocht overigens want wilde niet de meest voorkomende en meest voor de hand liggende vragen eruit pikken.

 

1) Zou je liever al je eten rauw eten of al je eten frituren?

Mijn keuze valt 100% op rauw.
Als kind al genoot ik van het feit dat mijn vader een eigen tuin had en daar alles verbouwde dat zijn gezin aan eten nodig had. Er was weinig geld dus alles dat zelf verbouwd kon worden met bloed, zweet en tranen was in guldentaal altijd nog goedkoper dan dat wat er in de winkels te verkrijgen was. Inmiddels 50+ jaar later eet ik nog graag alles zoveel mogelijk rauw. Vooral groenten. Ben vroeger vaak een konijn genoemd omdat ik graag knaagde, al word ik dan al ‘eeuwen’ niet meer zo genoemd, knagen doe ik nog steeds super graag.

 

2) In welk tv-programma zou jij te zien willen zijn?
Ik ben tot dusver in 5 tv programma’s te zien geweest.
a) in 1970 in Stuif-es-in met Ria Bremer vanuit Het Spant in Bussum toen mijn ouders en muziekleraar hadden bedacht dat het wel een leuk idee zou zijn als ik daar mijn accordeonkunsten zou gaan vertonen
b) In 1983. in Van Gewest tot Gewest. Dat programma wijdde toen een aflevering aan de opening van het nieuwe gemeentehuis in onze voormalige woonplaats en aangezien wij het 1e bruidspaar in dat gemeentehuis waren werden onze huwelijksvoltrekking dus gefilmd en uitgezonden.
c) In 1999. Ivo Niehe’s tv-show met een groepje die-hard-fans van Jeans-8-Unbeatable
c) In 2001. In Loveletters toen ik als 1e vriend van 5 een bevriend stel mocht gaan helpen als kennisbank.
d) In 2013. In Holland Got Talent als supporter van Diederick
En wat mij is bijgebleven van al die opnames is dat het één grote poppenkast is. Eerlijkheid, objectiviteit etc zijn woorden die daar onbekend zijn.
Kortom, om op de vraag terug te komen…. Geen enkele!
Als ik al per-se keuzes zou moeten benoemen dan zou mijn keuze vallen op bijv.: De slimste mens, 2 voor 12, Per seconde wijzer.

 


3) Wat kocht je van je eerste salaris?
Dat was in mei 1975. Ik werkte toen al ettelijke maanden in een cafetaria en spaarde elke cent die ik verdiende op. Kreeg 2 gulden per uur betaald en ik had mijn zinnen gezet op de combinatie van 2 zilveren armbanden, een set die toentertijd heel erg in de mode was. Een zilveren slavenarmband met een zilveren closed-for-ever-armband. Gaandeweg de jaren  heeft de closed-for-ever-armband tal van lege en gevulde momenten gekend. Er heeft de wereld aan diverse bedels aan gehangen. Ergens (geen idee waar, bedenk ik me nu) moet ik een doosje hebben met al die bedels. De laatste jaren draag ik hem leeg op 1 bedel na. Sinds voorjaar 2015 hangt er het hartje aan dat ik van Saskia kreeg bij onze laatste ontmoeting hier op aarde. In juli dat jaar overleed zij tgv longkanker.  Beide armbanden draag ik onafgebroken, ze wisselen nog wel eens van pols maar dat is het dan ook. Ze gaan anderszins nooit af en als ik er nu naar kijk zie ik dat ze er nog steeds heel mooi uitzien, hun leeftijd van meer dan 40 jaar inmiddels is hen niet aan te zien.

Net als Marij zie ik dus ook talloze vragen voorbij komen elke dag en bij velen ervan dwalen mijn gedachten af. Sommige vragen kan ik gelijk beantwoorden, anderen daarentegen zetten me aan het denken en weer anderen halen herinneringen op, zowel leuke als niet leuke. Theelabels, het leven, kleine en krachtige associate.  Wat zoiets kleins toch met je brein kan doen, verbazingwekkend  eigenlijk, alhoewel…. nee toch ook weer niet want het hele leven zit er vol mee. En het maakt heus niet uit of je er nou voor open staat of je ervoor afsluit, de associaties zijn er. Het enige verschil is in hoeverre je die ‘ervoor afsluiten’ en/of ‘ervoor openstaan’ bewust of onbewust toepast.

Leuke tag Marije, leuke verrassing en uitdaging op deze laatste dag van het jaar! Dank je wel.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

11 reacties

 1. Wat leuk dat je de tag zo snel en mooi overneemt! Wat prachtig van die armbanden… Wens je nog een heel mooie avond toe ☄❤

 2. Wat ben jij vaak op tv geweest! Mijn mond viel er van open.
  Die allereerste keer bij Stuif-es-in zou ik het liefst willen zien. Een jonge Melody alias Lief Muziekmensch…
  Een leuk stokje. Mijn schoonzus spaart de labels, ik heb er al eens met een jaloers gezicht naar zitten kijken. Er zitten zulke leuke vragen tussen!
  Fijne jaarwisseling en zóveel goeds voor het nieuwe jaar…dat past niet in dit reactieveld (-:
  Love you ♥

  • 😉

   eh ja nou eh eigenlijk zou ik dat ook wel eens terug willen zien, kan me er zo weinig nog van herinneren maar ja ik was een jaar op 8 ofzo

   haha ja dat is wel herkenbaar, sommige dingen sparen lijkt op voorhand zo leuk maar als je er even over nadenkt realiseer je je ook dat het onbegonnen werk is

   Dank je wel lieverd…. dat wens ik jou minstens zo intens toe als jij mij, maar ja dat weten we wel van elkaar onderhand hè

   Love you more ! (lekker Puh, had ik je toch nog mooi ff tuk hè zopas?)

 3. Hoewel er iedere morgen zo’n zakje in de theebeker van Henk hangt vergeet ik meestal even te lezen wat er op staat. Evengoed héb ik er toch al een keer een logje over gemaakt toen m’n ook er wél op viel.
  Je bent op TV al bijna beroemd;-) maar heb al ontdekt dat daar de roem vluchtig is.

 4. De thee met die vragen labels drink ik nooit.
  Maar wel een leuk idee om daar een stokje van te maken.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.