Tuffer1

…..Mag ik mij even aan jullie voorstellen???
Mijn naam is Tuffer en sinds 26 mei woon ik bij Melody nadat Truus mij van een onzekere toekomst redde uit een grote hoop rariteiten, die allemaal lagen te wachten op het geluk dat er iemand langs zou komen om zich over hen te ontfermen. Ik was dus één van die gelukkigen. Dacht ik heel even nog gezelschap te mogen zijn van Nickie, droomde ik zelfs heel stiekem van het regelmatig ritjes maken met Truus, hoog en droog in de ene na het andere prachtige landschap, gezeten op een prachtig ros… bleek ik in een tas gestopt te worden en op de trein gezet. Heel even dacht ik dat mijn geluk dus al zo snel weer afgelopen was en dat Truus mij ergens anders zou achterlaten, helemaal zielig in mijn eentje…..

Tot mijn enorme opluchting ontdekte ik al snel dat Truus mij op mijn reis zou vergezellen, heel gezellig saampies vlogen we over de sporen van midden Nederland naar oost Nederland. Ennn we waren niet alleen want Fréderique reisde ook met ons mee. Het duurde wel even maar op een gegeven moment ging de tas open en zag ik een mooie hemel met witte wolken, en moest ik tegen het stralende zonlicht knipperen. Ik keek goed om me heen, geen idee waar ik was. Heel in de verte hoorde ik iets bekends…. ik durfde het bijna niet te geloven, zou het dan toch? Mijn geduld werd op de proef gesteld maar ja hoor, na weer een hele tijd hoorde ik mijn soortgenoten….tetteretééét… en zij fluisterden mij in dat ik me vooral geen zorgen moest maken, dat ik het heel goed zou krijgen en dat Truus ook het beste met mij voor had gehad en heel zorgvuldig een warm nest voor mij had geregeld.

tuffer2En ben ik dan nu in het Drentsche, wel een ander volkje hoor dan die Randstedelingen maar heej, ik ben de moeilijkste niet, ik pas me al heel gauw aan. Inmiddels ben ik hier nu 9 dagen en ik kan niet anders dan zeggen dat het me hier prima bevalt, al moest ik wel ff wennen in het begin want men spreekt hier toch echt een ander taaltje…maar al doende leert men en dat is voor een olifant niet anders, ons soort leert snel en vergeeft immers nooit iets! Krijg elke dag wel een paar aaitjes over mijn bol en er wordt heel goed voor me gezorgd. Af en toe mag ik mee naar buiten maar ook mag ik af en toe even dollen met al die 4-voeters hier waarbij de 2-voeters zich ook niet onbetuigd laten. En ja ik ben natuurlijk niet zo heel erg groot maar toch kan ik heel eng zijn hoor, die ene 4-voeter hier weet af en toe niet wat hij van mij moet denken…dat vind ik natuurlijk wel weer heel grappig. Pssttttt niet aan hem vertellen hoor, anders is de lol eraf 😉

8 Hartenluchtjes op “Tetteretééét…..”

 1. Hahahaha….. geweldig!! En de kleur is prima (paars doet het altijd goed). Truus was er erg blij mee. Omdat je zoveel doet, zei ze. En ze glom daar bij. Een schat, die Truus.
  Nogmaals gefeliciteerd met je Hubbie. Een fijne avond.

  Liefs Frederique

  1. ;-))) Dat is heel erg lief van haar!!! En ja zij is een schat maar dat wist ik ook al voor ik Tuffer kreeg 😉
   Dank je wel hoor, jullie ook! -x-♥

 2. Ha Tuffer!
  Van dat Drents versta ik ook niet veel, maar ik denk wel dat het went, en olifanten
  hebben een goed geheugen 🙂 Heb je nog gebak bij de koffie gehad vandaag? Ik begrijp
  dat ze op je nieuwe adres iets te vieren hebben… Je zult je niet vervelen in je nieuwe
  huis, want er wonen lieve mensen en beste beesten.
  Heb het fijn 😀
  Liefs Kakel

  1. Goedenavond Mevrouw Kakel, aangenaam kennis met u te mogen maken. Ik dank u zeer voor uw warm welkom. Meneer Nilson heeft dus niet gelogen toen hij mij over u vertelde, u lijkt inderdaad zo aardig te zijn als dat hij beschreef.

   Ja nou wat u gebak noemt. Ik kende het niet, had het ook nog nooit gezien. Hoe heette het nou al weer……ohja, ik herinner me het, het was ‘Oranjekoek’. …..raar hoor want het was knalroze, ik ben echt niet kleurenblind maar lekker was het wel!

   Ik heb het de afgelopen dagen goed gehad en met uw bevestiging heb ik er nog meer vertrouwen in. Dank u wel voor uw lieve welkomstboodschap! Tetteretééééttttt

 3. Wauw… nou zo’n prachtbeest verdient wel een mooi plekje bij een dierenvriend!
  Evengoed zal het afscheid met Truus je wel zwaar gevallen zijn want ook Truus is een groot dierenvriend!
  Veel geluk op je nieuwe stekkie en acht, je kunt altijd nog die viervoeters vragen wat ze bedoelen als ze zo’n raar taaltje spreken;-)

  1. Toeteretoeettttt ‘t is maar goed dat mijn oortjes al roze zijn dan ziet u niet dat ik tot erachter bloos, Mevrouw Rietepietz.
   Het afscheid van Truus was inderdaad eventjes niet leuk maar ik ga haar vast weer zien dus het was niet voorgoed.
   En ja die 4-voeters hier vertalen het al voor me zo af en toe…. gelukkig ben ik een snelle leerling 😉
   Dank u wel voor uw goede wensen, mijn fantenolievelletje gaat er van glimmen. .

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.