Terug

Ben ik bezig met mijn rondje blogland kom ik bij Minoesjka en zij linkt in haar blogje dat ik op dat moment lees een blogje van een eerdere datum. Weliswaar over 2017 maar heej, in dit geval is het wijzigen van een jaartal heel simpel, zeker als de vragen van toepassing blijven. Nou is het al lang geen geheim meer dat ik gek op stokjes ben maar hoe ik ook zoek, kennelijk heb ik deze vorig jaar compleet over het hoofd gezien. Een 2e reden dus om het nu wel op te pakken en in te vullen… Misschien doe jij dat ook? Ik lees graag jouw antwoorden!

 

  1. Beste Aankoop
   Ik heb lang gedacht dat dit item niks voor mij zou zijn maar heb er toch eentje gekocht om het te proberen en ik ben om. Heb er inmiddels meerdere van. Als ik weer thuis ben en de deur niet meer uit hoef gaat mijn kleding uit en 1 van mijn huispakken (onesies) aan. Ik slaap er niet in, daarvoor zijn ze veel te warm, maar verder is dit wel een nieuwe, en vooral onschadelijke, verslaving .

 

  1. Welk Nieuwsitem staat je nog bij?
   Waar ik me heel kwaad om heb gemaakt! De idioterie in ons land. Meer voorbeelden dan me lief is! De toestemming die verleend werd om Herten etc in Oostvaardersplassen af te schieten… terwijl op exact dezelfde dag en grote roedel Herten etc vanuit Frankrijk naar Nederland getransporteerd zijn om die in de Brabantse Biesbos uit te zetten.

 

  1. Best gelezen blogpost of favoriet?
   Totaal geen idee van. Ik zoek nooit na hoe vaak een blogpost wel of niet gelezen is want dat interesseert me totaal niet. De lezers die komen, komen omdat ze dat zelf willen en niet omdat ze denken dat dat moet en dus is elke lezer me enorm dierbaar. Kwaliteit gaat bij mij altijd voor kwantiteit. Een favoriete blogpost heb ik ook niet, ik blog het allerliefst over mijn tripjes naar dierentuinen omdat ik daar enorm veel plezier aan beleef en dat graag deel.

 

  1. Welke 3, 4, of meer, foto’s vertellen iets over jouw 2018? (klik voor vergrotingen)

   Start van
   Wildlands
   -Fan-Blog

   Mijn nr. 1
   Eeuwige Steun
   & Toeverlaat

   Mijn
   55e Oudjaarsdag
   in Münster

   35-jaar
   getrouwd

   China-Lights
   Rhenen

   Mini-Trip
   Berlijn met
   mijn meisje
   en Petra
   ontmoeten

   … en zo ontzettend veel veeel veeeeel meer…. waarvoor ik zo ontzettend dankbaar ben!!!

 

  1. Wat deed je in 2018 voor het eerst en voor het laatst in je leven?
   Voor het eerst in mijn leven?
   Niet helemaal echt voor het eerst maar voor het eerst sinds mijn 18e:
   Geheel zonder terughouding van welke aard ook me in een grote mensenmenigte begeven en over een weekmarkt lopen en aankopen doen.
   Voor het laatst in mijn leven?
   Geen idee. Ik leef per dag en handel altijd vanuit mijn emotie. Ben pas 56 en heb geen idee wat er nog op mijn pad zal komen dus nu al benoemen wat ik voor het laatst in mijn leven zou hebben gedaan is onmogelijk.

 

  1. Wat heb je te weinig gedaan?
   Eten. Dat is sinds mijn jongste jeugd al een dingetje helaas. Trek/honger ken ik niet, dat signaal geeft mijn lichaam niet af. Sinds ik in oktober 2016 ook nog eens geconfronteerd werd met het besef dat een aantal intoleranties & allergieën mijn fysieke mogelijkheden behoorlijk bepaalden en dus mijn voedselpatroon daarop aanpaste is het nog moeilijker geworden. Ik probeer wel elke dag minimaal 1x iets naar binnen te werken maar ik moet eerlijk bekennen dat dat niet altijd lukt.

 

  1. Wat wil je in 2019 anders gaan doen?
   Minder zorgen maken en meer genieten.
   Ik ben nog steeds bezig met soort van ‘schade inhalen’ al ben ik natuurlijk oud en wijs genoeg om te beseffen dat dat niet mogelijk is. Mijn gevoel van herboren zijn is nog steeds volop aanwezig en ik gebruik het nu soms zelfs als excuus om uit de band te springen want heej ik ben nog maar een peutertje van ruim 1,5 jaar dus wat zeggen mijn regeltjes *glimlach*.

 

  1. Welk nummer uit 2018 staat in jouw top-10
   Dat plaatste ik recentelijk in Trees bloguitdaging Zwijmelen… Dit nummer heeft mij zo ontzettend geraakt, de tekst maar ook het feit dat ik al het andere muziek van deze groep totaal niks vind *grijns*. Verbazing is dus deel van wat mij raakte.

 

  1. Welk nummer wil je nooit meer horen?
   a) Kerst-muziek die al tig jaren hetzelfde is, mij mateloos irriteert. Kan er nou geen enkele van al die zo getalenteerde (en niet-getalenteerde) muzikale (on-)grootheden die kapitalen met hun muziek verdienen en stadions vol krijgen, met iets nieuws komen?
   b) Reclame-(kerst)-muziek van de Jumbo.
   1) door overvoering zum kotsen irritant en
   2) kun je tegenwoordig in Jumbo als enige supermarkt je gezinssamenstelling aanpassen? Van 2 dochters en 1 zoon, heeft dat gezin nu ineens 1 zoon (die ze al hadden) en zijn de 2 dochters die ze hadden ingeruild voor 1 andere. Ehhhhhhhhhhh

 

 1. Heb je leuke vooruitzichten voor 2019?
  a) Manliefs operatie voor een 2e nieuwe knie volgende week… nou is dat op zich natuurlijk absoluut niet leuk maar wel super-super-super hoognodig dus ja leuk in die zin dat hij zeer binnenkort weer normaal kan lopen en niet meer zoveel ongemak en pijn hoeft te ervaren.
  b) Onze jeugd die druk doende is met het zoeken en vinden van een eigen woning en hen dan helpen van start te gaan. Hun leven zal daardoor veranderen, de onze ook. Ik kijk er wel naar uit om diverse redenen maar ik zie er ook wel tegenop om diverse redenen, toch overheersen de redenen van het 1e.
  c) Weblog-Meeting op 25 mei in Apenheul waar jij hopelijk ook bij bent!!!
  d) Zondag as…. allerlaatste Wildnights-Avond in mijn 2e thuis Wildlands   met Herman & Daniëlle
  e) Maandag as. China Lights in Zoo Antwerpen enerzijds en anderzijds dan het weer mogen knuffelen en bijpraten met voormalig-Jeans vriendje Jurgen, zoals we altijd doen als we naar Antwerpen gaan, mooie traditie ontstaan in de loop der jaren.
  e) …. Verder is mijn agenda nog grotendeels leeg en dat ga ik ook zo houden zodat ik alle tijd heb om ad hoc iets te kunnen doen dat mij blij maakt en goed doet. Uiteraard staan mijn zorgtaken voor mijn maandagmeneer bovenaan, hij gaat altijd voor. In principe staat mijn agenda dus bommetjevol maar jullie snappen wel wat ik bedoel met ‘lege agenda’.

12 hartenluchtjes op “Terug

 1. Heb in mijn leven al zoveel vragen in moeten vullen dat ik het beu bent om het nu weer te gaan doen. En terug kijken doe ik ook niet. Alleen maar vooruit want dat brengt mij verder. En ik ga ook nu verder want heb het wel druk even. Aan agenda’s doe ik niet want ik vergeet veel. Mooie huispakken heb je en de foto’s lichtfeest was prachtig. De olifanten vond ik het mooiste.

  1. Is prima hoor Tine….. op mijn blog mag alles en moet niks 😉 Gewoon doen waarbij jij je het beste voelt.

   Terugkijken doe ik wel… juist wel… zeker in mijn situatie. Ben plm vanaf mijn kindertijd ziek geweest en pas sinds anderhalf jaar ongeveer wedergeboren dus ja…

   DIe huispakken zijn inderdaad erg fijn.

   Dank je wel.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.