Onderstaand een afschuwelijk verhaal waarvan elk haartje op je lijf rechtop gaat staan…
Daarom mijn verzoek aan jou… help alsjeblieft én teken alsjeblieft ook de petitie HIER
zoals ik dat zelf uiteraard ook al heb gedaan! Je kunt uiteraard ook financieel steunen, zowel eenmalig (3 euro via sms windhond naar 4333)  als op regelmatige basis, een handtekening zetten kost geen geld, slechts een ogenblik van je tijd… maar met veel handtekeningen kan er wel iets veranderen en dat moet toch?!! 

Red de Spaanse windhond
Stop de mishandeling van galgo’s in Spanje
Galgo’s zijn prachtige Spaanse windhonden. Ze zijn slank en snel. Vanwege hun snelheid worden ze ingezet voor de jacht op het platteland in Spanje. Een eeuwenoude, maar zeer dieronvriendelijke traditie: de galgo’s worden uitgehongerd, mishandeld, gedumpt of zelfs op gruwelijke wijze afgemaakt.

Het probleem
Slechte huisvesting, weinig eten en zware trainingen: dat kenmerkt het ellendige leven van de galgo’s. Zo heerst het geloof dat als je de dieren op een hongerdieet zet, ze beter jagen. En om ze te trainen, worden de dieren achter een auto gebonden en zo gedwongen achter de rijdende auto aan te rennen. Rent een hond niet hard genoeg? Dan wordt hij gestraft, afgedankt of dood gemaakt.

Dat laatste lot wacht veel galgo’s: aan het einde van het jachtseizoen worden veel honden gedumpt en aan hun lot overgelaten. Naar schatting 50.000. Elk jaar weer. Soms worden ze afgemaakt. Opgehangen aan een boom of in een put gegooid.

Red de galgo!
Help mee dit verschrikkelijke hondenleed te stoppen! Teken de petitie om de Spaanse regering op te roepen de jacht met galgo’s te verbieden en dierenmishandeling op te sporen en te straffen.

8 Hartenluchtjes op “Tekenen?!”

 1. mogge Melody
  ik zou ook tekenen , maar vraag mij af
  waarom willen zij mijn adres en telefoon nummer
  die geef ik niet zo maar af , dus helaas 🙁

  1. n’ avond Karel…

   Dat weet ik niet… ik heb tot op heden nog geen nare ervaringen gedaan met dit soort petities met mijn gegevens.
   Ik geef overigens altijd mijn ‘oude’ telefoonnr. op sinds ik een geheim nr. heb.

   Ik snap je wel hoor.

  1. ik weet het… helaas wel… maar hoe het in 1 land gaat wordt toch bepaald door de wetgeving van dat land dus promoot ik zo’n actie als deze dan ook heel graag.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.