Te leuk nat pak

Geen Drentse zijn… 10 jaar in die provincie en in diens hoofdstad wonen en nog nooit een Sinterklaas-intocht bijgewoond, dat sloeg op mij tot vandaag. Anita was het met me eens en dus besloten we vandaag een uitzondering op die (ongeschreven) regel te maken.

Op het internet had ik de route bekeken en ik zag dat die vele km’s lang zou zijn, erachteraan hobbelen zag ik gezien mijn conditie niet zo zitten en bovendien had Anita daar de tijd niet voor omdat zij vanmiddag aan het werk moest. Ik besloot de auto in de parkeergarage onder De Nieuwe Kolk te zetten omdat die het dichtst bij de Kop van de Vaart ligt en ik dan niet al te veel stappen zou hoeven zetten. Dat betekende echter wel dat ik rekening moest gaan houden met de drukte en er dus op tijd zou moeten zijn wilde ik redelijk vooraan kunnen staan om de kans te krijgen mooie foto’s te maken. Dus haalde ik Anita om 11 uur op want Sint en zijn gevolg zouden om 12.30 binnen komen varen.

Naast De Nieuwe Kolk staat Fellini, een restaurant waar je heerlijk koffie kunt  drinken en lekker gebak kunt eten en zodoende zaten we dus om 11.30 aan die koffie met gebak. De zon had zich heel even laten zien maar werd al snel verjaagd door talrijke donkere wolken en voor we het goed en wel wisten begon het plenzen, brrrrrrr. Op zeker moment dus toch maar naar buiten waar het al heel gezellig was, We zagen kinderen van diverse culturen en genoten daarvan, (zie je nou wel dat zij niets mee krijgen van de oeverloze geëmmer over zwarte pieten of wie dan ook?) Waar we ook keken, we zagen natuurlijk veel plu’s maar vooral opgewonden kindersnoetjes die allemaal hun uiterste best deden zo luid mogelijk te zingen. (…jeetje, wat een feest, ik kan dat prima handelen, hoe zalig is het toch dat je geheel ontspannen in zo’n menigte kan staan zonder ook maar 1 hartslag over te slaan noch vluchtneigingen te voelen….)

Terwijl de regen met bakken uit de hemel naar beneden kwam zagen wij Sint met talloze Pieten aan wal komen, niet alleen vanaf de Pakjesboot maar ook vanaf diverse andere voertuigen, de ene nog mooier gekleed dan de andere. Ook de talloze orkesten speelden hun deuntjes mee en een lange stoet van praalwagens en versierde auto’s en andere vervoermiddelen kwamen voorbij. Het was een waar feest en wij hebben er volop van genoten. Oké oké, ik kwam dan wel compleet zeiknat thuis want mijn jas is wel wam maar niet waterdicht, maar dat mocht onze pret niet drukken.

Met mijn foon maakte ik een filmpje… althans een deel ervan, tot ik mijn foon overgaf aan Anita zodat ik foto’s kon maken…

De foto’s, 65 zijn er overgebleven… ► ► ► H I E R ◄ ◄ ◄

21 hartenluchtjes op “Te leuk nat pak

 1. Leuk het filmpje. Voegt best iets extra’s toe aan een blog. Wij hebben deze intocht van de Sint op tv zitten kijken. Er was deze keer een Ziele Piet bij. Hoe verzinnen ze het.

  • Dank je wel! Ja vind ik ook wel al doe ik het niet zo vaak omdat ik het vaak erg onrustig vind worden daardoor.

   Dat heeft manlief hier ook gedaan, hij vond het maar een karige bedoening. Toen hij mijn filmpje en foto’s zag zei hij gelijk, ‘daar is wel veel meer tijd en werk van gemaakt’. Tja.. met’gek’ doen krijgt men de aandacht hè?

 2. Super Hollandse foto’s zoals het gevierd hoort te worden: Sinterklaas met Zwarte Pieten. Zo’n leuk gezicht, de boot en daarnaast de roeiboten.
  Je ziet er verregend uit maar je straalt toch, Mel ♥
  Zwaai zwaai Anita!
  Liefs en een knuffel ♥

  • NOu precies dat vind ik dus ook.

   Haha ja joh, ik had t zo naar mijn zin! En de Pieten-Dames met jurken en rokjes maakten voor mij het feesst compleet, geen ‘jeweetwel-weg-met-dat-woord’gedoe hier, helemaal top.

   zij is net thuis van werk, zwaait vermoeid terug 😉

   Knuffelllxxx

 3. Hihihi en hier de Drentse die in Groningen woont en vandaag de 1e intocht op Groninger bodem heeft meegemaakt. Toch leuk hè. Leuk filmpje! En de foto van jou met Piet. De rest moet ik nog bekijken hoor 😉 Knuffel xxx

  • haha Jij bent dan ook 1 van de allerleukste Drenten die ik ken grijns
   Hopelijk was het bij jullie net zo leuk als hier.

   Haha ja een “meisjes-piet”? daar pas ik toch prima bij.

 4. Leuk hoor, dat je er gewoon een keer naar toe bent gegaan …………. als ik eerlijk ben, ben ik ook nog nooit naar de intocht wezen kijken. De keren dat ik er bij was, liep ik als muzikant in de stoet mee, maar dat is ook al weer jaren terug.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.