Mocht ik mezelf (ons als gezin) na lang zoeken e.i.n.d.e.l.i.j.k. op vrijdag 26 mei het gelukkige personeel noemen van 2 nieuwe aanwinsten zit ik sinds afgelopen donderdag in schrik, angst en zorg. En ja moest ik ook nog een vrolijk gezicht opzetten afgelopen zondag om manliefs verjaardagsfeestje niet te verstoren, al begrepen onze gasten mijn emoties natuurlijk wel want ze weten allemaal hoeveel dieren, zeker onze eigen, mij betekenen.

Wat is er gebeurd?
Met nieuwe poezen in huis moet je de 1e paar weken heel voorzichtig zijn. Ze moeten wennen aan een nieuwe omgeving, nieuwe geluiden, nieuwe geuren en wat al niet meer zij. Daar moet je geduldig bij zijn en ze niet proberen tot iets te dwingen. Dat is allemaal geen probleem, na 35 jaar hebben we daarin wel ervaring. Met het mooie weer staan natuurlijk alle ramen en deuren open normaliter maar met onze nieuwe aanwinsten ging dat natuurlijk niet. Al onze ramen en deuren (die naar buiten leiden althans) kunnen in de kiepstand. En sinds Bilbo en Largo hun intrede deden staat dus alles in de kiepstand. Bilbo had amper een paar dagen nodig om ons huis tot zijn domein in bezit te nemen, het andere vee past zich aan (grappig hoe dat dan verloopt in de zin van communicatie onderling tussen dat grut). De 2e dag stond hij in de vensterbank letterlijk een ‘frisse neus’ te halen, zijn snuitje paste, ondanks dat hij zich in volle lengte uitstrekte, er net niet tussen. Ik zag op dat moment dus dat het schier onmogelijk zou zijn om via het raam, of welke andere in huis dan ook, te ontsnappen. Largo is dikker dan Bilbo en veel schuwer dus hem zag ik al helemaal geen ontsnappingspoging wagen. Als iemand door de deur naar binnen of buiten ging en hij erbij in de buurt zat vloog hij verschrikt weg van die deur.


Donderdagavond misten we Largo op zeker moment, in 1e instantie niet gelijk ongerust want hij was immers schuwer dan Bilbo. Bij het eten zou hij wel tevoorschijn komen. Ehhhh dus niet…. schrik, slik, tranen, paniek… met de jeugd heel het huis door, allerlei onmogelijke plekjes bedacht met elkaar maar waar we ook keken hij was nergens te vinden. “Hij heeft genoeg vlees op de botten dus kan wel ff zonder maar zodra de honger opduikt komt ie wel…” zeiden we bemoedigend tegen elkaar. ……Ehhhhhhh niet dus…….jakkkkessssss……. Zondag bij het feestje besloot een deel van de gasten, het deel dat goed ter been is, door de wijk te gaan lopen en te gaan zoeken, hadden we zelf ook al meermalen gedaan. Helaas kregen zij ook nul op rekest en kwamen ze met lege handen thuis.  Door het huis heen her en der wat capnip gelegd en lekkere snoepjes maar nee hoor, geen Largo.  Mijn gevoel zegt dat hij in huis is, hij is bij niemand van ons tussen de benen doorgepiept, door de ramen heen is ook hoogstonwaarschijnlijk maar de dagen verstrijken zonder dat hij weer opduikt dus wellicht is mijn gevoel nu van slag en is de wens de vader van de gedachte.

Uiteindelijk heb ik maar de dierenbescherming gebeld, ik weet dat zij heel actief zijn hier in de provincie. Ook heb ik Largo aangemeld bij Amivedi en uiteraard ook op facebook bij een groep die zich richt op vermiste en gevonden dieren in de noordelijke provincies, met name Drenthe natuurlijk. Nagelbijtend spannende dagen zijn dit, kan ik niet zo goed tegen. (Mijn mooie lange nagels behoren tot  het verleden inmiddels, rafelige randjes weggevijld en meer vlees dan nagel op het moment). Elke keer als mijn foon gaat hoop ik… maar nee telkens iemand anders.


Bilbo is inmiddels volledig gewend, heel af en toe schrikt hij nog wel van onverhoedse en luide geluiden maar verder is er niets meer aan de hand. Ik hou hem nog wel binnen de komende tijd natuurlijk, de schrik zit er nu extra goed in.  Bilbo lijkt Largo niet te missen, hij zoekt hem ook niet (dat vind ik dan wel weer jammer aan de ene kant want wellicht had dat geholpen. Bilbo is voor Largo immers het enige bekende uit zijn oude omgeving. Nou ja hoe dan ook, het is zo het is, ik kan niet anders dan hopen en afwachten op goed nieuws.

36 Hartenluchtjes op “‘t Zal toch niet hè?”

  1. Dank je wel!
   Een kat in het nauw maakt rare sprongen zegt men maar van Assen naar jou is wel zo’n extreme dat dat zeer onwaarschijnlijk is, maar ja je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt ….

 1. Oh dit is echt vre-se-lijk. Is Largo ook degene die medicijnen nodig heeft?? Ik wou dat ik voor je kon gaan zoeken…
  Sterkte lieverd ♥

  1. Ja inderdaad ;-(

   Nee dat niet gelukkig.

   Weet ik toch schat…gaat niet hè. bovendien waar moet je zoeken, alles is hier vreemd voor hem en bovendien lopen we zelf elke dag talloze rondjes, de jeugd fietst extra door de wijk…

   dank je wel xxx

  1. Nou en of.
   Dank je wel hoor!

   Die zijn op de hoogte… al vermoed ik niet dat dat aan de orde is want tijdens het vervoer had ik heel bewust de reismand zodanig neergezet dat hij de route niet kon zien….

 2. ik klikte op like , voor de mooie foto’s
  misschien gaat ie terug op instinct naar zijn vorig huis
  dan maakt het niet uit hoe de mand stond
  al ik hoop dat ie snel terug is

 3. Als Largo al langer dan 6 weken bij jullie in huis was is hij vermoedelijk wel in de buurt
  Heb je ook flyers buiten op bomen of lantaarnpalen geplakt met zijn foto?
  Ik ga er voor dat ie snel weer terug is.
  Liefs xx

  1. Helaas geen 6 weken maar pas 6 dagen nadat ik hem uit Lelystad had opgehaald.

   nee dat nog niet, maar we hebben wel diverse wijkbewoners aangesproken en foto’s laten zien…

   Dat is fijn, ik ga heel graag met je mee

   LIefs terug xxx

 4. Ow wat een rotgevoel, je bent zeker dat hij niet ontsnapt kan gaan en toch is hij weg. Ik hoop zo voor je dat hij weer aan komt waaien.
  Laifs,

 5. Wat een naar bericht. Ik hoop zo dat hij al weer thuis is. Maar jou kennende zou je dat wel vermeld hebben. Ik duim dat hij snel weer zijn weg naar jullie huis vindt.

  Liefs en een dikke kus, Frederique

  1. Jah hè?
   Je kent me inderdaad goed genoeg… Ik zou maar wat graag dat bericht willen plaatsen want het zou me onnoemelijk blij maken.

   Dank je wel hoor, hopen wij ook .

   {knuffel} kussss

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.