Swing je met mee?

Zwijmelen op Zaterdag ~ 408 ~ 12 september 2020
~ 4 = Tasja 01-02-2020 (vanaf nr. 376)
~ 3 = ikzelf 20-07-2019 / 25-01-2020 (nr. 348 t/m nr. 375)
~ 2 = Trees 11-11-2017 / 13-07-2019 (nr. 261 t/m nr. 347)
~ 1 = Marja 17-11-2012 / 04-11-2017 (nr. 1 t/m nr. 260)

Muziek.. je kunt er alle kanten mee op… als voor iets geldt ‘voor elk wat wils’ geldt dat wel in de wereld van de muziek, alhoewel ik niet alles dat men muziek noemt ook als muziek ervaar maar at is een geheel ander verhaal en dat past niet in de context van zwijmelen.

Als je muziek luistert ervaar je het anders dan wanneer je het zelf maakt. Ook al maak je het al jaren niet meer zelf, het blijft een andere emoties, althans bij mij. In de loop der jaren, vanaf mijn 7e tot aan mijn 40e ongeveer, heb ik meerdere instrumenten leren bespelen. Ook ontdek je dan hoe makkelijk, of juist moeilijk, bepaalde genres om te spelen zijn. Eén van de moeilijkere genres, in mijn beleving dan welteverstaan, vond ik Raggtime muziek. Ik had nooit zo heel veel moeite met de timing maar toch wordt dat in dit genre wel getest. Hoe dan ook… een goed musicus, op mijn favoriet instrument met dat genre… is in dit geval Hendrik de Boer, hij bespeelt hetzelfde instrument als dat ik jaren terug bespeelde. Een instrument dat de warmste klank voortbrengt uit alle blaasinstrumenten… toeval (bestaat niet) is dat deze musicus in dezelfde plaats woont als waar ‘vroeger’ mijn muziekleraar woonde, geen idee of hij er nog woont maar dat is ook niet relevant.

Hendrik speelt hier een compositie van de Belgische componist, dirigent en musicus; André Waignein (28.01-1942 – 22.11.2015) Dit muziekgenre maakt het mij onmogelijk de voeten stil te houden, ik wil dansen… ik hoop dat het jullie ook zo raakt.

26 hartenluchtjes op “Swing je met mee?

 1. Goede morgen Melody, ik heb als kind zes jaar muziekschool gevolgd maar niet met veel plezier, het hoorde gewoon bij je opvoeding. Misschien was en ben ik niet erg muzikaal aangelegd, dat kan ook. Meestal zet ik alleen muziek aan (cd) als ik er echt naar luister en ik hou ook erg van de stilte, wanneer je met de ramen open alleen natuurgeluiden hoort (vogels meestal )

 2. Heerlijk nummer van Hendrik de Boer, spelend op een instrument waar ik ook een achttal jaren op gespeeld heb. Tot ik gevraagd werd om op de Bes-tuba te gaan spelen. Maar ik vind de Euphonium nog altijd een heel fijn instrument om naar te luisteren. Mijn volgende Zwijmel is van de trombonist Chris Barber, die aan het eind even overstapt naar de Tenorhoorn. Fijn weekend Melody!!

  • 😉 ik vermoedde al wel dat jou dit wel zou kunnen bekoren… ik ben heen en weer geswitcht naar wat nodig was een tijd lang… maar euphonium was altijd mijn favoriet… de klank is niet te evenaren met een ander instrument, maar ja dat is nu de emotie die spreekt 😉

   Dank je wel…. ik kijk uit naar jouw bijdrage volgende week
   Hetzelfde gewenst hoor

 3. Helaas ben ik zelf niet muzikaal genoeg om een instrument te bespelen, het lijkt me heerlijk als je dat wél kunt.
  Maar als je dansliefhebber bent laat dit muziekje je benen niet met rust, dat is duidelijk.

   • Ja helaas heb ik geen talent om muziek te maken, dat heb je of je hebt het niet, en wat je niet hebt kun je niet ontwikkelen. Dan kun je met doorzettingsvermogen nog wel iets leren bespelen maar dat wordt nooit écht muziek maken.

    • … ik ben helaas haar naam vergeten en kan het nu ook zo snel niet meer vinden maar ooit heb ik een docu gezien over een jonge vrouw die op zeer excellente wijze een trompet bespeelde.

     Heel haar leven had men haar verteld dat zij dat nooit zou kunnen en dat ze een ander instrument moest kiezen (blaasinstrumenten zijn nl een instrument soort die je niet kunt bespelen omdat je het wilt, je moet er de geschikte lippen voor hebben)

     ZIj hield vol en oefende en oefende tot ze er ibijna bij neerviel maar ze heeft al die ‘experts’ laten zien dat wilskracht wel degelijk tot iets bijzodners kon leiden…

     Kortom, ik denk dat zij het niet met jou eens zal zijn 😉

 4. Heerlijk swingend nummer, niet iets wat ik snel zou opzetten, ook speel ik helaas geen instrument, zou het prachtig gevonden hebben als mijn ouders me op les hadden gedaan, helaas…en dat isnu ook het leuke aan zwijmelen, je hoort gewoon eens even iets anders…..
  Fijn weekend.

  • Ja soms loont het de moeite iets aan te zetten bij een ander … .dan leer je iets nieuws kennen

   jah … we zouden ‘vroeger’ graag over willlen doen hè

   dank je wel, jij ook.

 5. Natasja Coli says:

  Ik heb vroeger pianoles gehad, maar voor mijn gevoel was ik nooit goed genoeg. Ik heb er nooit mijn hart en ziel in kunnen leggen. Maar als ik muzikanten soms met elkaar zie genieten als ze spelen… ik kan daar enorm van meegenieten.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.