Surprisesdag

Vanaf 11 november tot aan maart kun je in Wildlands een kijkje achter de schermen nemen, zoveel kijkjes als je maar wilt, het enige dat je daarvoor moet doen is komen *glimlach*.

Karel heeft zichzelf getrakteerd op een nieuwe camera… en geheel (niet) toevallig is het dezelfde als die Daniëlle en ik gebruiken. Een aangezien ik nog niet in staat ben om lange afstanden te rijden en een ander park aan te doen allemaal op 1 dag kwam Karel naar Emmen vandaag ipv dat we afspraken in het park vlak bij hem waar hij een abonnement heeft.
We hadden afgesproken in het restaurant dat Travelers heeft en zich gelijk na de ingang links in het park bevindt. Herman en Daniëlle waren er al toen ik aankwam en vlak na mij kwam ook St@@rtje binnenvallen. Weer even later voegde mijn schoonmeisje zich bij ons en als hekkensluiter maakte Karel even later de groep compleet. Uiteraard begonnen we met koffie, maar ook met het uitdelen van cadeautjes. Ik had iets mee genomen voor St@@rtje, voor Karel en uiteraard voor de kersverse oma en oma Herman & Daniëlle. St@@rtje had soortgelijke ideeën gehad en zo gingen de cadeautjes over de tafel heen en weer, (dachten we letterlijk verlicht huiswaarts te kunnen keren gingen we alsnog aan het eind van de dag figuurlijk verlicht huiswaarts) prachtige surprise-momenten want we waren allemaal gesupriseerd of hoe zeg je dat in het Nederlands *grijns*!

We besloten te beginnen in de kas en gingen dus op weg. Het was wel fris maar gelukkig droog en zelfs de zon scheen. De kas is weer helemaal toegankelijk, zij het dan dat de Jungletrail nog in de steigers staat en dus nog niet klaar is. Natuur bloeit en groeit en dat was volop te zien. De dieren hadden beduidend minder stress dan ruim een week geleden, daar werd ik wel blij van. We konden gelukkig allemaal mooie foto’s maken voor en na onze lunch want eten moet natuurlijk wel. Voor mij dus de ‘zonde’ van de dag, naanbrood met pulled pork (en ja inclusief de escapepilletjes natuurlijk).

Na verloop van tijd waren we in de kas klaar en zochten we de buitenlucht weer op, het kompasplein. St@@rtje had al afscheid genomen en op het Kompasplein deden Herman & Daniëlle hetzelfde waardoor we met zijn drietje overbleven. Pas nadat we eerst nog even volop genoten hadden van waterpret bij de olifanten. Ik heb 3 filmpjes gemaakt, staan onderaan dit blogbericht. Na even een tijdje zitten (veel stappen zetten is vermoeiend…) en op adem komen met koffie gingen we weer op pad. Nortica op tot aan voorbij de zeeleeuwen… daar moet je rechtsaf door de omheiningsdeur de Serenga op. Nortica is op dat afgesloten omdat daar volop gebouwd wordt aan 2 nieuwe dierenverblijven, niet toegankelijk voor het publiek dus.

Terwijl ik daar zo sta foto’s te maken… komt er een trio aan, opa en oma met kleinkind. Ik wijs hen op het feit dat dat deel afgesloten is en men de omleiding (wijzend op het bord waar dat ook op staat) moet volgen… vond de heer van het trio kennelijk dat regels niet voor hem geldden, hij kon immers tussen de dranghekken door kruipen? Er stond immers geen toegangsverbodsbord? Daphne trok me weg om te voorkomen dat ik me nog verder zou opwinden… Aan de andere kant van de doorgang, 5 meter verder op dus, liepen we gelukkig personeel tegen het lijf dus die heb ik maar gelijk even geïnformeerd. We gingen verder…

Om het afgesloten deel heen lopen en dan het Meridianenpad weer op om het achterste deel van Nortica op te gaan, ijsberen kijken, hoopten we. Die vlieger ging niet op, er waren dierverzorgers in het verblijf bezig. We hadden nog wel volop zicht op de pinguïns, meeuwen en reigers. Omgedraaid en terug door het Meridianenpad de Serenga weer op en dan linksaf door de hekjes naar het verblijf van de Walibi’s en de Nandoe’s. Voor en achter staan hekjes want die dieren lopen daar los. Helaas liep er ook een groep middelbare-school-randdebielen rond met de intelligentie van een uitgeknepen theezakje die met enkele regels overleg besloot één van de Nandoe’s te omsingelen, in te sluiten en op te jagen. Helaas voor hen stond ik daar en werken mijn oren prima!!! Mijn mond doet het ook goed, vooral als er irritatie over stompzinnig gedrag aanwezig is. De ‘heren’ vielen stil, weg bravoure als sneeuw voor de zon en ze dropen af met de spreekwoordelijke staarten tussen hun poten.

Op naar de leeuwenberg dan maar. Kimani lag op de rotsen te watertanden met volledig zicht op de Gnoes en Waterbokken. Zuna en Dudley hadden meer aandacht bij hun slaapbehoefte en Aïsha hield te wacht. Tia, Chippo en Chani waren buiten beeld maar ik zag één van de deuren van hun verblijf open staan. Dat heeft natuurlijk te maken met het ‘backstage-gebeuren’ want dan loop je daar langs en dat vinden die dames natuurlijk bijster interessant, mensen te zien die er normaliter niet lopen… mensen die anders ruiken, andere geluiden produceren en ook andere kleding dragen….

Zo stonden we dus ineens achter de Stokstaartjes ipv ervoor. En liepen we niet rondom Zebra’s met eroverheen. Langs de route die je dan namelijk loopt heeft men een aantal zebrapaden op de wegen geschilderd…. zo leuk !!! Nou staan er overal bordjes met het verzoek tussen de touwen te blijven maar jullie snappen natuurlijk wel dat ik dat eventjes niet deed *glimlach*. Stout zijn is ook best leuk zo af en toe vooral als je er niets of niemand schade mee berokkent natuurlijk.

Nog even de stal in bij de Nijlpaarden… maar daar was niet zo veel te beleven, de dames stonden te eten. Leuk voor hen, niet voor iemand die misofonie heeft dus hoppa snel weer naar buiten. Serenga uit en het kompasplein over want inmiddels raakte mijn energie behoorlijk op en omdat Karel niet dichtbij woont besloten we nog even een kijkje in de Vlindertempel te gaan nemen. Gelukkig troffen we het dat het er erg rustig was en alhoewel de vlinders niet groot in aantal toch wel de moeite waard bleken.

Toen maar op weg naar buiten. We namen afscheid en Karel zocht zijn trein op en Daphne en ik stapten in de auto op weg naar Daphnes huis. Zij was door Bastiaan gebracht vanochtend zodat ik haar thuis kon brengen. Onze Brego heeft daar een week gelogeerd om te kijken of er een woefel bij hun poezel past. Dat gaat dus prima mits er aan bepaalde zaken voldaan wordt dus nu gaat mijn jeugd een eigen woefel zoeken. Een klein uur later was ik thuis en plofte ik op de bank. Manlief heeft eten klaar en toen ik mijn maag gevuld had had ik weer een beetje puf terug om te foto’s te gaan bekijken.

Helaas had ik vandaag in die zin geen goede dag want er verdwenen heel veel foto’s in de prullenbak zodat er uiteindelijk nog 145 overbleven die ik in een map zette en uploadde zodat jullie ze kunnen bekijken indien jullie dat willen, klik dan op bovenstaande foto.

Karel zal vast zijn foto’s in een eigen blogericht melden en dat zal Daphne ook doen, die heeft haar blog deze week weer geactiveerd en zal dus foto’s van vandaag zelf openbaren, klik tzt maar eens HIER

Rest mij nog de 3 filmpjes te plaatsen die ik maakte van de waterpret bij de “gentle giants”…

table>

 

 

66 thoughts on “Surprisesdag

 1. Ha die Melody
  Ik zit in de boemel naar Zwolle , na een prachtige dag , beter dan jij hier deed kan ik het niet beschrijven zo tussen de mooie foto’s door
  ja helaas troffen we die randdebielen en de lui die denken dat omleidingen niet voor hen zijn gggrrr 😠
  wat hadden we een geluk bij de vlinders hè , zo mooi pppfffttt
  Zal thuis filmpjes en foto’s bekijken
  Fijne avond groet

  • Ha die Karel

   Ach jeetje arme jij. ik ben dolgelukkig niet in jouw schoenen te staan/zitten maar gelukkig in staat om op mijn eigen bank plat te zijn .

   Ja nou en of, was hartstikke leuk!

   ach ja, grmbl zulke lui… op de kop in een gat en weg ermee

   Isse goe, alles op zijn tijd hoor. Eerst maar zien dat je veilig en wel thuis komt.

   Dank je wel, jij ook, ik doe niks meer voorlopig… hooguit kopje koffie halen

   • mogge Melody
    ach ik ben dat reizen gewend , en ik doe het graag 🙂
    zag net ff de filmpjes hihi het was lachen daar , op het eind hoorde ik nog een Amsterdammer 🙂
    prachtig album ook , zal straks die van mij eens sorteren
    geniet de rustdag

    • Goedemorgen Karel

     Gelukkig maar toch!

     Ik heb het ook jaren gedaan, met de auto dan weliswaar maar toch. Maar tegenwoordig heb ik echt zo’n hekel aan reizen / afstanden. En nu op dit moment kan ik het niet al zou ik het willen.

     Hahaha ja die Amsterdammer hoorde ik ook, vaag herinner ik me zo iets 😉

     Isse goed…. ik zie het dan straks wel.

     Ga ik doen….veel op de bank….sinterklaasspel klaar maken… dat start immers over 6 dagen al

     Jij ook fijne dag

   • Eh ja inderdaad ;-(

    “wat niemand iwst…. die bouwvakkers hadden de machines al draaiende om ze te testen…. en de reigers en meeuwen vlogen de vleesbrokken om de oren die zij weer deelden met de mannetjes en vrouwtjes in hun zwarte slipjassen…. en Koning Buizerd was zelfs zo sterk om de wat grotere brokken in het hol van de leeuw (oh nee ijsbeer natuurlijk) te laten vallen…

    Maar ehhhh leg jij de verzorgers op Nortica dan ff uit waarom die hummels allemaal geen honger hebben?

 2. Dat is vast weer een gezellige boel geweest. Beter gezelschap kun je niet hebben voor een wandeling in de Zoo. De foto’s spreken weer voor zich. Het verhaal moet ik straks nog even lezen en de filmpjes kijken natuurlijk. Ik verheug me er al op.

 3. Gentle giants. Dat is een waarachtig goede omschrijving.
  Gefeliciteerd met je pleeg-oma-schap (-: Altijd leuk nieuws om te horen.
  En je hebt een stel pubers afgepoeierd, haha!
  Je foto’s zijn weer fenomenaal.
  Dikke liefs ♥

  • 😉

   Dank je wel.

   Ja nou en of. . aan mijn stembanden mankeert ook niks qua volume noch intonatie 😂

   Ja wel hè .Ben ik zelf ook blij mee hoor ondanks dat ik veel moest weggooien.

   💋😘

 4. Wonderlijk toch dat er altijd weer mensen niet begrijpen dat sommige dingen niet voor niets afgesloten zijn. Onwijs origineel zebrapad, al was je daar dan zelf ook even ongehoorzaam voor foei!;-) Maar fijn dat je alweer zo’n hele dag op stap kunt!

  • Ja ongelofelijk…. als slank persoon moest je al je buik intrekken om je tussen die dranghekken door te wurmen … maar er stond geen verboden-toegang-bord… wel een omleidingbord… dus tja… ehhhh echt afgesloten in de ware zin des woords was het dus niet voor de vollle 100% … de dranghekken stonden los naast elkaar, waren niet in elkaar geklikt zoals het hoort …. ehhhh nou ja…

   Hahahaha ja, er was verder niemand te zien hoor, behalve Daphne en Karel op dat moment. Dus dat ‘slechte voorbeeld’ dat ik even gaf kon niet door zoveel mensen opgevolgd worden… (en Karel heeft het niet eens gezien want die was al binnen bij de nijlpaarden…)

   Ja dat was top, is top. De vermoeidheid gisterenavond was geheel verklaarbaar. Een goede nacht daarna en nu voel ik me weer goed. niet 100% fit dus ik blijf enigszins op de vlakte wat lichamelijke energieverbruik betreft vandaag (ik ga aan de slag met alle spelletjes voor het sinterklaasspel dat binnen een week van start gaat) …

 5. Het was gezellig dag geweest voor jullie. Karel moest even uitproberen met zijn nieuwe camera. Wat is daar heel mooi om te beleven.
  Gefeliciteerd met je pleeg-oma-schap . Echt geweldig dit doet. Wat hebben daar ook mooie dieren. Prachtig serie foto’s heb je gemaakt. Zebrapad is erg leuk gedaan. Filmpje zijn leuk om te zien. Schattig! Fijne dag.

 6. Hoi Melody,

  je zou kunnen zeggen: een dag met een randje! Een gouden randje nog wel.
  Wat een goeie, haarscherpe topfoto’s.
  Je hebt het echt in je vingers.
  Hoop, dat je langzaam maar zeker weer opknapt en je je weer gezond voelt om alles te kunnen doen wat je wilt.

  Liefs van Marlou

  .

  • Hallihallo Marlou

   Ja nou en of, gelukkig heb ik zulke dagen vaker 😉

   Dank je wel. IK doe het zo graag! En mijn 2e thuis is natuurlijk vervuld van kansen voor mooie foto’s

   Het gaat steeds beter, gelukkig wel… erg langzaam maar dat schijnt normaal te zijn, en ja ik ben nogal een Jantje Ongeduld dus ik zit mezelf dan ook wel in de weg maar oke.. Op zich kan ik weer bijna alles wat ik voorheen ook al kon… alleen het huishouden volledig in mijn eentje doen lukt me nog niet

   liefsss terug.

 7. Goede morgen Melody, heel lang geleden was ik eens in de dierentuin in Emmen, met mijn man samen (nu is hij inmiddels al vijf jaar geleden overleden) dat deden we regelmatig ergens in Nederland naar een dierentuin gaan en er een dag genieten. Toen waren we op weg naar familie in Groningen, want vanuit Zeeland kom je niet even voor een dagje naar Emmen natuurlijk. Ik vond het toen al een prachtige dierentuin, met veel ruimte voor de dieren.
  Voor vandaag wens ik je een fijne woensdag toe.

  • Hallo Haba goedemorgen.

   He bah wat naar, dat spijt me voor je!!

   Het park dat jullie toen bezochten is er niet meer. Dat sloot 31-december-2015 de deuren. Dit nieuwe park opende de deuren op 26 maart 2016… ligt op een andere plaats … niet meer in het centrum maar erbuiten en is vele malen groter en totaal anders van opzet ook.

   Ik snap inderdaad dat die reis erg ver is voor 1 dag op en neer. Als Groningse deed ik het in het verleden wel, op en neer naar Terneuzen of Vlssingen of Goes maar dat is al weer vele jaren geleden, toen reed ik nog graag auto en afstanden ook, zeker als het donker was , die tijd is voorbij.

   • Tja als je jong bent kijk je niet zozeer tegen de afstanden op. Ik kom oorspronkelijk uit Terneuzen en mijn man was een Stadjer (Groningen dus) maar we hebben beiden in Amsterdam gewoond omdat ik daar destijds studeerde. Later nog in Zaandam en uiteindelijk zijn we hier op Walcheren vlak bij zee en strand geëindigd, ik woon hier dus nog steeds. Vroeger reisden we ook zo even heen en weer naar Groningen voor een familiebezoekje. Inmiddels zijn ook de broers en zussen van mijn man overleden (hij was een nakomertje) dus ik heb er ook niets meer te zoeken, de neven en nichten wonen ook niet allemaal meer in de stad bovendien is dat weer een generatie verder.

    • ja dat speelde toen zeker een rol mee…. plus eht feit dat ik heel het land doorcroste van het ene naar het andere theater om mijn idolen te volgen… en daarbij ook een baan had die ‘eiste’ dat ik dagelijks vele km’s onder de banden door moest laten vliegen .

     Zeeland ken ik dus verder niet behalve de plaatsen die ik noemde… ik wil er wel al heel lang eens uitgebreid een kijkje nemen maar dat komt er niet van helaas.

     Familiebanden hebben we hier niet meer (dezelfde reden als jij en de eigenhandig geschapen reden : deuren dichtgooien) dus daar zitten de km’s niet meer in. Man wil zo wie zo nooit reizen en tja in mijn eentje van noord naar zuidwest is geen doen, zeker nu niet, nu ik herstellende ben van een hartinfarct.

     Hoek van Holland is wel een lievelingsplek waar ik veel kwam maar dat redt ik al een paar jaar omwille van mijn gezondheid ook niet meer.

     Wie weet ooit…

     Gelukkig ben ik verder wel een tevreden mens dus draag ik het ‘gemis’ in die zin niet als een last op mijn schouders.

 8. Wat een prachtige titel! 🎉 Het zebra(pad😘) en de atlasvlinder staan er schitterend op ! Ja en de rest ook!
  Mooi dat ik de ‘ witvleugelboseend’ en de ‘ blauwwanghoningeter’ zag. En jullie telelenzen hielpen ook om alle hagedissen te zien. Wat een jonkies en wat klein. Het was weer heerlijk. Bedankt voor jullie enthousiaste gezelschap.👍🏽

  • Haha kon toch niet anders?!?! En zeker na jouw bericht van vanochtend dat het 1e was dat ik las nadat ik wakker werd… pfewwwww ❤️, ik had me niet voorgenomen de dag met natte ogen te beginnen maar deed het dus wel…jouw schuld *grinniks*

   😉 Alleen het park door is heerlijk om te doen maar in gezelschap is het minstens zo leuk omdat het dan totaal anders is. Fijn toch dat dat zo kan?! Jij ook (wederom) bedankt voor je gezellige aanwezigheid en gulle gaven 😉 xxx

 9. Mooie foto’s weer Melody, jammer dat Emmen best wel ver weg ligt om zo een dagje langs te kunnen komen. Ik vind de egel in je kopfoto ook zo mooi, echt een foto om verliefd op te worden.

  • Dank je wel schat.

   Ja dat is waar, zeker in jouw geval. Ik kan helaas nog geen afstanden rijden, anders haalde ik je wel op. En ja je bent uiteraard van harte welkom hier tussen de lakens te kruipen maar dat zal met jouw 6-tal niet zo gemakkelijk te organiseren zijn. voel je in ieder geval van ❤️❤️❤️-e welkom.

   Ja lief hé… wil je m ook?

 10. Blij dat je zo genoten hebt van je dagje uit. Je kan langzaam maar zeker je bewegend leven weer opbouwen. Fijn voor jou!

  Dat laatste filmpje van de olifanten is super!! De andere ook hoor 🙂

  • Dank je wel. Ja dat doe ik altijd als ik in mijn 2e thuis ben. Alleen vermaak ik me daar prima maar in gezelschap ook… en bloggers meenemen is natuurlijk helemaal feest.

   Jah lief he.

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.