De 1e editie van Wildlands Summernights is afgelopen zaterdag van start gegaan en duurt t/m 25 augustus. Zaterdag was ik er uiteraard met mijn Emmens duo en tal van andere vaste parkbezoekers, hartstikke gezellig en veel plezier natuurlijk ook al was het weer dan niet echt zomers te noemen, wel jammer want dat zie je gelijk terug in de bezoekersaantallen. Onze pret was er evengoed niet minder om.

Mijn schoonmeisje moet deze week nog werken voordat haar vakantie begint as. zaterdag. Vandaag zou ze op tijd vrij zijn en aangezien zowel haar manneke als de mijne middag- & avonddienst moeten draaien besloot we elkaar in het park te treffen en dan samen de Summernights te gaan ervaren want zaterdag moest zij tot sluit werken en kon er dus niet bij zijn. De 1e Summernights, dag 4, mijn 2e dus vandaag.
Zo liep ik vanmiddag rond half twee het park in en gingen we samen op pad.

Als eerste Nortica op natuurlijk, ik hoopte de Sneeuwuilen voor de lens te krijgen, alle drie het liefst ook nog maar die kans is niet zo groot, hoop doet leven niet dan?! Alleen de dame van het drietal liet zich fotograferen, haar echtgenoot en hun kuiken waren in geen velden of wegen te bekennen, verrekte handig al die begroeiing in hun verblijf, ideale verstopplaatsen voor al te nieuwsgierige ogen en klikkende camera’s.

Ook Nela was weer volop aan het spelen met een jerrycan, Lilly lag te slapen ver weg in dromenland en Noordje & Lale hadden kennelijk geen zin in bezoek want die lieten zich niet zien. Dat gemis maakte Nela dan weer helemaal goed.

Via het, 20 juni geopende, Meridianenpad staken we vervolgens over naar Serenga. Bij de Nijlpaarden werd een presentatie gegeven en daar stond me toch een horde mensen, dus Daphne en ik schoten snel de trap af en doken onder de grond. Of we dezelfde mazzel zouden hebben als 2 weken geleden? Ja hoor, het water was iets minder helder maar toch nog helder genoeg om een filmpje te kunnen maken.

Daarna via het verblijf van de Nandu’s en de Moeras Walibis verder, op weg naar de Leeuwen. Die luie donders lagen allemaal in dromenland dus daar was niet zoveel te beleven, aan de overzijde was echter leven genoeg in de brouwerij. De Waterbokken waren weer eens overgestoken en liepen met zijn allen te grazen terwijl de Nijlganzen heen en weer en in rondjes zwommen. Hun kuikens zijn al behoorlijk gegroeid.

Verder gelopen namen we plaats in de Safaritruck en lieten we ons door Arend rond rijden. Ook hier konden we her en der mooie foto’s maken. Daarna maar even door de Bavianen Arena, ook daar vond net op dat tijdstip een presentatie plaats en zagen we veel jong spul dartelen en anderen de rust pakken op moeders rug.

Na een kopje koffie bij Momma’s zetten we onze wandeling voort en brachten een bezoekje aan de Landschildpakken en de aquaria waarna we richting de uitgang van Serenga gingen om daarna de Vlindertuin in te gaan. Tot onze vreugde waren er weer wat meer verschillende vlinders te zien al hebben de Oleanders nog steeds de overhand. Er hing ook weer een Atlas en we zagen ook Witte Morpho’s en Monarchen.

Verder maar weer want we hadden toch best wel een behoorlijke trek ontwikkeld inmiddels. In de kas van Jungola was het redelijk rustig maar op het terras bleek dat toch minder waar, bijna alle stoelen waren bezet. Met beiden een bord lekker warm eten, dank je wel Bertus en Joran, zaten we even later te smullen en onze magen te vullen waarna we weer verder gingen. Zoals ik al verwachtte kregen we vandaag geen Anolissen noch Gekko’s voor de lenzen, de zon scheen niet en tja dan is dat kleine grut amper zichtbaar. De olifanten daarentegen waren wel aanwezig en dus werden zij het onderwerp waarop wij focusten en natuurlijk wat van het vliegende spul in de kas, waaronder de Vleerhonden en de Witwang Toerako’s.

Inmiddels raakte mijn energievoorraad kleiner en kleiner en ik wist dat ik nog een kleine 60km moest wegwerken op mijn 4 wielen en dat ik daarna thuis nog wel wat te doen had. Mijn veestapel zou me vast al hongerig op staan wachten en daarna moest er natuurlijk gewandeld worden, dus besloten we maar er een eind aan te gaan breien. Via de andere kant van de Jungola terug naar de hoofdingang aan het Kompasplein.

Eenmaal buiten namen we afscheid en stapte Daphne op haar fiets, ja ja dat kan zij nu he, en liep ik terug richting de parkeergarage. Bij de ingang daarvan draaide ik me nog even om en liet mijn camera nog een paar keer klikken. Het plein heeft een verlaagd deel waaruit fonteintjes omhoog spuiten, afwisselend in tempo en hoogte. Voor de kinderen met name is dit een geweldig feest, zodra het mooi weer is zie je dus ook tal van kinderen in dat water spelen, dat was vanmiddag natuurlijk niet zo.

Eenmaal thuis en mijn klussen geklaard kon ik dan eindelijk de pootjes omhoog leggen en de foto’s bekijken en uploaden. Er staan er 180 in het album van vandaag en ze zijn HIER te bekijken. De foto’s van Daphne heb ik nog niet binnen maar zodra ik ook die online heb gezet zal ik dit blog met een link daarvan aanvullen uiteraard.

Door op onderstaande foto te klikken open je het album van Daphne, het bevat 230 foto’s

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.