~ SCHRIJVERIJ ~·Kánniewáárzijnoftochwel

Strange

Wanneer ik hem voor eerst zag kan ik me niet meer herinneren maar die 1e keer was indrukwekkend genoeg om het internet op te duiken en info over hem op te duikelen.
Ook zijn naam vestigde zich in mijn hoofd en al ben ik dan ruimschoots voorzien van de welbekende Groningse nuchterheid, hij werd wel één van mijn tv-idolen.
De serie die hem bekend maakte volgde ik dan ook inclusief de gesynchroniseerde versie op de Duitse tv. Ondanks dat vele, ook goede, acteurs hem voorgingen is hij voor mij toch wel de ultieme ‘Sherlock Holmes’-vertegenwoordiger.

Toen het nieuws mij bereikte dat hij zijn stem zou lenen aan Smaug, de draak van Peter Jackson uit de boeken van Tolkien, was ik natuurlijk opgelaten en ging ik ongeduldig zitten afwachten. The Hobbit kwam uit en ik genoot extra. De 3-d-blueraydisk op zeker moment op de mat met daarbij jippieeeaaaajeeeeee een dvd met ‘making-off’ waarbij hij ruimschoots aan het woord en in beeld was maakte dat genieten nog groter.

Weer enige tijd later hoorde ik dat er een nieuwe film in de bioscoop zou komen waarin hij de hoofdrol voor zijn rekening zou nemen. 27 oktober 2016 was het dan zover, met dank aan dit en omringd door mijn eeuwige steunen en toeverlaten Niels & Anita zat ik die avond in de bios. Een plek die ik altijd zo intens mogelijk had gemeden behalve dan bij de extreme uitzonderingen waaronder LotR en Hobbit dus. Na die avond begon het wachten weer… tot de datum dat deze film op 3d-blueray beschikbaar zou komen.
Die datum werd op een gegeven moment bekend gemaakt, 8 maart 2017. 7 maart kreeg ik een mailtje van een boekenclub waarvan ik al sinds mijn 18e lid ben, met de vraag of ik niet mijn kwartaalafname vergat? Nee duhuh, natuurlijk niet, ik beantwoordde die mail met dat mijn bestelling al een tijdje bekend was en dat ze maar even in hun administratie moesten duiken. Niets meer van gehoord maar dat geeft ook niet want enkele uren geleden plofte er een doosje op de mat… Jullie snappen dus wel wat ik de uren voordat ik dit blogbericht uit tikte heb gedaan… Genieten met de grote G!

6 Geluchte Hartjes op “Strange

    1. 😉 Dacht dat dat wel duidelijk was… maar geldt waarschijnlijk alleen voor hen die hem kennen 😉

     Dank je wel hoor, komt helemaal goed.

 1. mogge Melody
  je was druk met blogjes maken zie ik wel , hopelijk heb je ook goed geslapen
  hier boven spreek je voor mij in raadselen , kom niets tegen wat ik herken
  en films in het Duits na gesynchroniseerd vind ik vreselijk , sinds ik lang geleden Noord Amerikaanse Indianen Duits hoorde spreken 🙁
  nu eerst ontbijtje en dan zie ik verder
  geniet de dag

  1. Mogge Karel

   Haha nee hoor, daar ben ik nooit druk mee. Ik probeer zo veel mogelijk ‘druk’ te vermijden op alle fronten.
   Jaaa heb ik hoor, dank je wel!

   Geeft niet hoor… De acteur Benedict Cumberbatch is Engelse acteur en ik zie hem heel graag, vooral in zijn rol als Sherlock Holmes. Met gesynchroniseerde tv-programma’s heb ik geen probleem gelukkig, de tv staat hier bijna altijd op Duitse zenders omdat ik de Nederlandse zenders bagger vind. Het liefst kijk ik naar Engelse zenders maar dat is voor mijn (v)echtgenoot niks omdat hij die taal niet verstaat. Het Duits wel want dat verschilt maar amper van ons dialect.

   Smakelijk…. ik zit op de bank en deels in de zon, heerlijk in mijn uppie met het vee want jeugd is werken en manlief slaapt na de nachtdienst… heerlijk rustig dus.

   Dank je wel, jij ook.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.