Stout mag vandaag

Nog een paar uur en mijn 55e verjaardag is voorbij.
Gisteren al grotendeels gevierd met een brunch aangezien man en kids thuis waren. Ik had mijn maandagmeneer opgehaald en ook Corry was erbij, ♥-stikke gezellig temidden van de overige kado’s, kaartjes en prachtige bossen bloemen en een helemaal oogverblindend schitterende, en grote, orchideeplant die de diverse bezorgers aan de deur hadden afgeleverd. Eén van mijn wensen was ‘ poen’ omdat ik heel graag een statief wilde kopen voor bij mijn camera, het liefste natuurlijk voor as donderdag als we de 2e sessie van de cursus avondfotografie gaan hebben. Ik had zelf ook al een bedrag bij elkaar gespaard en hoopte dat mijn verjaardag de rest zou opleveren. Dát gebeurde, ruimschoots zelfs, dus helemaal blij kon ik gisterenavond gelijk dat statief bestellen, morgen zal het bezorgd worden, een mooie rooie, mooi rood is niet lelijk immers, en past natuurlijk perfect bij mijn camera die ook rood is. Joepieeeeeeeeeeee 😉 😉 😉

Vandaag moesten man- & zoonlief naar Muntendam voor een boogschietwedstrijd en mijn schoonmeisje werd op haar werk verwacht. Aangezien ik (natuurlijk) niet de hele dag alleen thuis wilde zitten had ik met Niels en Anita afgesproken naar Denekamp te gaan, dat doen we al een aantal jaren rondom mijn verjaardag om aldaar de kerstshows te gaan bekijken en kerstbenodigdheden aan te schaffen, wat daar veel beter kan dan hier in het noorden omdat de prijsverschillen absurd hoog zijn. Nou had ik niet echt bijzondere koopplannen maar ik weet bijvoorbeeld wel dat mijn ‘ kindje Jezus – beeldje’  van mijn stal-beelden-set kapot is. Om nou die hele set nogmaals te kopen, nee dat was ik niet van plan, veeeeellsss te duur en bovendien voor slechts het kleinste beeldje van de serie? Nou nee dus. Vond ik het toch daar vandaag, in losse verkoop ook nog? En voor slechts 1.75 ook nog… idioot toch, dat is nog eens boffen met de grote B. Die ging dus mee naar Assen, evenals een paar zakken sneeuw voor een paar euro waar ik hier toch echt wel papierwerk moet neerleggen dan. Wat ik wel van plan was te kopen lukte me echter niet, ik heb een idee en daarvoor heb ik een 2 a 3 tal sleeën nodig. Er was er nog 1 maar die was al kapot, een medewerker vertelde me dat ze helaas uitverkocht waren, baluhhhh, die zoektocht moet ik dus nog even voortzetten. Het is nog geen kerst gelukkig dus ik heb nog even de tijd. Het was er enorm druk, zo druk had ik het er nog nooit meegemaakt. Aangezien ik niet zo goed ter been ben, mijn steunzolen zijn er nog steeds niet, moet ik redelijk vaak even zitten, vaker dan normaal, het was telkens weer zoeken en soort van vechten om een zitplekje te vinden. Anderzijds kon ik wel enorm genieten van alles om me heen want de mensenmenigte stoorde me totaal niet, ook alle geluiden van de talrijke muziekjes daar gingen aan mij voorbij zonder dat ze me ook maar 1 seconde parten speelden.
Dank je wel CBD-Olie!!! Wat een verrijking is dat goedje voor mij, het levert me de ware bevrijding, ik ben bijna weer een ‘ normaal’  mens!!
Bij jarig zijn hoort gebak… mijn lievelingsgebak dan ook natuurlijk, oftwel warme wafels met kersen, ijs én slagroom met natuurlijk hete chocolademelk waarop ook een dikke toef slagroom werd gespoten. Hoe fout kan je het krijgen, fouter dan dit kan niet als je allergisch bent voor lactose en tarwe. Mijn escapepilletjes had ik uiteraard niet vergeten en met deze hoeveelheid ‘ fout’  nam ik er dus maar eentje extra. En nee dat voorkwam niet de rammelende darmen en een meermalen haastig bezoek aan kamer 100, maar heej, een mens wordt maar 1x 55 toch? Althans ik wel dus glimlach


Onderweg kwamen we nog een nederig doch zeer aantrekkelijk stulpje tegen. ” Gaan we verhuizen Ko?”  vroeg Anita, waarop ik zei: “als mijn maandagmeneer mee mag dan zeg ik geen nee”, waarop zij weer antwoordde: “ach we kunnen vast wel een kamertje voor hem vrij maken”. Ach zo eventjes dagdromen, ondanks dat je weet dat het nooit realiteit zal/kan worden, is toch wel heel erg leuk.
Met de kofferbak vol kerstspullen togen we aan het eind van de middag weer huiswaarts, amper in de auto kreeg ik van manlief een apje, tekstloos maar wel een foto…


Waarna toch nog een tekstje kwam. 2 x 1, oftewel beiden de 1e prijs in hun eigen categorie, manlief schiet in categorie recurve-3 en zoonlief in barebow.

Van de diverse kerstartikelen in Denekamp bij Oosterik maakte ik foto’s… Mocht jee Oosterik in Denekamp niet kennen, mocht je een indruk willen krijgen van hoe het er daar uitziet ten tijde van de kerst… kijk dan maar even HIER.  Ik vind het een schitterend tuincentrum, je kunt je er prima een hele dag vermaken gezien hun oppervlakte en qua artikelen kun je er te kust en te keur en qua prijs is het er ook prima te doen. Zoals ik eerder al schreef, de prijsverschillen zijn absurd. Als ik zie wat een plant hier in het tuincentrum kost en wat je voor ‘ dezelfde’  daar moet betalen kun je het veel beter daar halen, ook al is het dan niet naast de deur (voor ons bijna 2 uur rijden), maar als je er een dagje uit van maakt is het prima te doen!

Kortom… een prima dag, zowel voor mijn mannen als voor mij, verjaardagen zijn zo naar nog niet grijns.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

32 reacties

 1. Van harte proficiat!

 2. Gefeliciteerd! Met je verjaardag en de aankopen. (En de wafel met kersen natuurlijk, die ziet er begerenswaardig uit.) Het duurt bij mij weer een flink aantal maanden voor ik voor de zesde keer 55 word, maar dan wil ik ook een wafel… of wacht eens…. Een paar jaar geleden was ik tijdens mijn verjaardag op Texel en we aten op het plein bij de kerk mijn zo langzamerhand traditionele verjaardagsspekpannekoek. Aan de tafel naast ons was een jongetje jarig. Mijn vrouw fluisterde de serveerster in dat ook ik verjaarde en even later verscheen het meisje met een ijsje waarop een parasolletje en zo’n sprankelsterretje, je kent ze wel. Bovendien in een soort verrassingsei een geschenkje. En het gekke was: ik was oprecht blij en verrast en zelfs een beetje ontroerd. En ik heb behalve dit verhaaltje ook het cadeautje nog 🙂

  • Dank je wel Peter!! Wat loif je dast mie komst felicitairn!

   Heerlijk hè zulke verrassingen? Daar kan mijn vriendin ook wat van hoor, ondanks dat ik het van haar al wel redelijjk gewend ben lukt het haar toch nog bijster vaak mij te ontroeren met de ene of andere gekke actie om mij te verrassen.

   Nou die wafel kunnen we vast wel samen op… moeten we maar regelen tzt vind je ook niet?!

   Heerlijk zulke herinneringen joh, koester ze, ze geven het leven net dat stukje extra glans!

 3. Wauw GE ! FE! LI! CI! TEEEEEEEEEERRRRRRD! Sorry dat ik zo laat ben, maar ik zie het nu pas. NOG VEEELE JAREN ! Nog stout geweest?

  • 😉

   Dank je wel Peter, wat lief van je!
   Johhh dat geeft toch helemaal niks?!?!

   Of ik nog stout was?? Haha heb je toch net gelezen?!

   Vanaf nu maar even niet meer want dan gaat mijn lijf compleet op de kop van stress staan en dat moet ik er niet bij hebben, heb al ‘ ziekenbezoek’ genoeg momenteel.

 4. Ik had je al gefeliciteerd, maar ik doe het gewoon nog een keer, want 55 jaar is toch wel een beetje bijzonder. Mooi om te lezen, dat een fijne dag hebt gehad. Die wafel met kersen ziet er heerlijk uit, en op verjaardagskoffie, hoort natuurlijk slagroom! De beide mannen gefeliciteerd met hun eerste prijs hoor.

 5. Nou, gelukkig lees ik het nog op tijd : VAN HARTE GEFELICITEERD!! Een mooie leeftijd, en je hebt het zo te lezen goed gevierd en bent lekker in het zonnetje gezet 🙂 Helemaal verdient hoor.

  • Hahaha was ook niet erg geweest als dat niet zo was hoor…

   Je felicitaties zijn lief en daar ben ik dus ook dankbaar voor!!

   Ja precies, onder het mom van alles mag en niets moet hebben we allemaal een heel fijne dag gehad vandaag.

   Dank je wel.

 6. dat was al in al een geslaagde dag , verjaardag moet ik zeggen 🙂
  dus ook lekker foute dingen gedaan , ach voor een keer mag dat , toch

  ik wens je na deze drukke dag een gezonde nachtrust

 7. Wat een heerlijke dag en wat een verwennerijen allemaal.. 55 alweer.. thee joh nog 5 jaar en je hoort bij de club van 60.. 😁 grapje hoor.. 5 jaar is nog ver weg! Mooie herinnering!
  Dikke knuffel xxx

  • Ja hè?! 😉

   Die 5 jaar gaan sneller dan we denken hè? Tijd vliegt razendsnel voorbij, wellicht omdat ik ouder wordt dat het mij nu steeds vaker opvalt?

   Jummieee lekkahhhh xxx

 8. Nou, je hebt een geweldige verjaardag gehad daar in Denekamp. En die wafel doet het ’em! Mocht je nog eens zin hebben in zo’n ding, haal me maar op, gaan we naar het Scandinavisch dorp. Daar hebben ze hele lekkere.

 9. De tuincentra maken er inderdaad een feestje van, ben nog niet geweest, heeft geen haast ik koop er toch meestal niets.

  • Ja dat klopt wel… ik vind de hoeveelheid soms ook wel erg overweldigend hoor, afgezien van de tijd waarop men begint, dat zich elk jaar naar voren lijkt te verplaatsen.
   Ik bijna niets… gelukkig zijn wij zuinig op onze spullen en zijn wie niet van die mensen die ieder jaar de hele reutemeteut moeten vervangen omdat er iets anders in de mode is.

 10. Dag Melody,nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag en geniet nu maar van elke dag,ik zag dat je ook een grote fan bent van Agatha Cristie,ik ook hoor mijn boek 39 lig nu gereed om te lezen(MOORD IS KINDERSPEL).
  Ik hoop dat je jouw reeks kunt aanvullen.
  Zo nog een fijne week verder en tot nog eens.
  Groetjes Ivonne

  • Dank je wel Ivonne.
   Dat ‘bewust’ genieten doe ik al vele jaren van zoveel mogelijk ieder moment, ik weet hoe makkelijk het afgelopen kan zijn.

   Ja klopt, als kind al, ooit had ik alles maar ja weggegeven toen.
   Dank je wel, dat hoop ik ook…. rommelmarkten en kringloopwinkels helpen wel… en ietss sparen is altijd een leuke hobby toh

   Dank je wel, fijn dat je er weer eens was,tot gauw, pas op jezelf hoor.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.