Thee-Label-Vraag op Maandag
nr. 19

15 mei 2017

Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?

De vraag die ik op het theelabeltje aantrof :
“Waar stoor je je snel aan?”

Toen ik deze vraag onder ogen kreeg moest ik wel ff grinniken want ik dacht gelijk: “Dat wordt heel selectief schrijven want als ik eenmaal los ga wordt de blogpost veel te lang en haken mijn lezers af…”

Op zich ben ik niet een persoon die zich snel aan iets stoort. Bij heel veel dingen waarbij ik mensen uit hun slof zie schieten verbaas ik me altijd en denk ik ‘mens waar maak je je druk om’. Anderzijds is het wel zo dat mijn hoofd natuurlijk een behoorlijke rij triggers kent en tja dat zijn dan waarschijnlijk weer dingen waarbij andere mensen denken wat ik in die andere gevallen denk. Eén van die triggers is geluid: met name en monotone en zich constant herhalende geluiden: gesnurk, getik van een klok, eet-geluiden, geblaf, getik met hand, vinger, voet etc.

Die triggers buiten beschouwing willend laten is mijn antwoord op de theelabelvraag wel herkenbaar denk ik (hoop ik): Onrecht in elke vorm. Mensen die om wille van hun fysieke, mentale, financiële en wat al niet meer zij, overmacht  hoorbaar/zichtbaar geweld aan een ander levend wezen uitoefenen én natuurlijk die aso’s op de openbare weg zich gedragen alsof ze onschendbaar zijn en de weg bezitten en vinden dat alle overige weggebruikers zich maar aan hen moeten aanpassen.

Natuurlijk zijn er wel meer dingen waaraan ik me kan storen maar dat is afhankelijk van wat het is en hoe mijn mentale stabiliteit is op het moment van het gebeuren. Ik probeer me zelf af te leren me overal zo ‘snel’ aan te storen want uiteindelijk ben ik de enige die er last van heeft. Het aanleren van het negeren lukt steeds beter maar dat is een lang proces. Maar goed… men zegt niet voor niets…al doende leert men, toch?