~ Zwijmelen op Zaterdag *372*
~ 4 januari 2020
~ Gestart bij Marja op 17-11-2012 / Voortgezet 11-11-2017 (261) bij Trees / Voortgezet 20-7-19 (348).
~ Doe jij ook (weer) mee? Zo ja laat dan aub je link in een reactie achter.

Zwijmel mee met:

Mister Linky's Magical Widgets — Thumb-Linky widget will appear right here!
This preview will disappear when the widget is displayed on your site.
If this widget does not appear, click here to display it.

Herinneringen… we hebben ze allemaal, al heeft niemand van ons de macht zelf te bepalen wat blijft hangen en wat verdwijnt (helaas).
Van de week stond ik met de fiets bij een zebrapad te wachten tot mijn licht groen werd… naast mij stond een auto met een raam deels open en muziek dreef naar me toe. Acuut flitsten er beelden door mijn hoofd vanuit mijn middelbare schooltijd en wist ik ook wat de naam van die betreffende groep was en herkende ik ook gelijk het lied en plopte de titel ook gelijk in mijn hoofd op.
(Best wel verbazingwekkend eigenlijk want als iets me tegenwoordig in de steek laat is het wel mijn geheugen en al helemaal op gebied van muziek. Soms, als ik er over nadenk, vraag ik me af, als ik een instrument in mijn handen krijg kan ik er dan nog iets mee? Uiteraard bedoel ik dan wel één van de instrumenten die ik ‘vroeger’ heb leren bespelen. Ik kijk dan naar mijn handen en weet haast wel 100% zeker dat het antwoord nee zal zijn. Ik heb nu werkelijk geen idee meer hoe ik een kruis of een mol moet spelen op een blaasinstrument of een accordeon,. Ik kan zelfs menig muziekterm niet eens meer verklaren... Zo raar, de ‘spelletjes’ die je geheugen met je kan spelen …  Maar goed, dat even terzijde.)
De muziek uit die auto dus…
Ik bleek me behalve de titel ook nog flarden van de tekst te herinneren… Het betreffende nummer vinden was dus geen enkel probleem.
Ergens vaag duikt bij het weer beluisteren een herinnering op van de kantine van de middelbare school met een balie (gat in de muur met daarachter keukenachtige ruimte). waarachter meneer Grimme thee in staat te schenken en ik ‘zie’ een transistorradio staan waaruit dit lied klinkt….

 

I close my eyes, only for a moment, and the moment’s gone
All my dreams pass before my eyes, a curiosity
Dust in the wind
All they are is dust in the wind
Same old song, just a drop of water in an endless sea
All we do crumbles to the ground though we refuse to see
Dust in the wind
All we are is dust in the wind
Oh, ho, ho
Now, don’t hang on, nothing lasts forever but the earth and sky
It slips away
And all your money won’t another minute buy
Dust in the wind
All we are is dust in the wind
All we are is dust in the wind
Dust in the wind
Everything is dust in the wind
Everything is dust in the wind
The wind
Ik sluit mijn ogen, slechts één ogenblik en dat ogenblik is verdwenen
Al mijn dromen vliegen aan mijn ogen voorbij, een vreemde gewaarwording
Stof in de wind
Alles dat ze zijn, stof in de wind
Hetzelfde oude lied, een druppel water in een eindeloze zee
Alles dat we doen verdwijnt naar de bodem, we weigeren te zien
Stof in de wind
Alles dat we zijn is stof in de wind
Oh, ho, ho
Welnu, blijf er niet in hangen, niets duurt eeuwig behalve de aarde en de hemel
Het glijdt weg
En al jouw geld kan geen extra minuut kopen
Stof in de wind
Alles dat we zijn is stof in de wind
Alles dat we zijn is stof in de wind
Stof in de wind
Alles is stof in de wind
Alles is stof in de wind
De wind.

38 gedachten over “Stof in de wind

  1. Ja klopt….. ik was toentertijd van de gratis versie afgestapt omdat hun vaste layoutweergave me irriteerde. Bij de betaalde versie kon ik het wel aanpassen aan hoe ik het zelf wilde. Vorig jaar echter wijzigden zij hun manieren en mogelijkheden en werd mij keer op keer beloofd dat die aanpassing ‘eerdaags; uitgevoerd zou worden…. nou niet dus, maar ik wel elke maand betalen…
   IK ben natuurlijk niet Gekke Henkie… ik ga zulke lui niet betalen om de op de blog waarvoor ik al betaal hun service (beter gezegd, niet service) te promoten

   Dank je wel, ik zal je link plaatsen, kom straks bij je kijken.

   ‘Van slag’… jah helaas, een diepe depressie dendert al weer weken heen en weer / op en neer… ik ‘weet’ veel niet, ‘vergeet’ veel en laat dus ook ‘veel’ steken vallen op diverse fronten… Gelukkig ben jij er op het front van het zwijmelen dus dat komt goed 😉

 1. nothing lasts forever but the earth and sky – hier kunje “but” beter vertalen met “behalve” dan met “maar”, volgens mij…

  1. Toch wel?

   Ik heb heel erg getwijfeld bij die zin want het klopt wat jij zet als je die zin al op zichzelf staand ziet… maar als je die regel eronder erbij trekt dan weer niet… de interpunctie is niet duidelijk… de muziek evenmin maar toch neigde ik naar wat ik zelf koos in 1e instantie… heb t nu wel gewijzigd hoor.

 2. mogge Melody
  een nummer dat zelfs ik nog herinner 🙂
  ja het geheugen kan rare dingen doen hé
  ik merk het ook dat ik soms iets vergeet 🙂

  geniet de dag

  1. Dit is nu echt zwijmelmuziek. Ik was gek op dit stuk. Over geheugen, ik kan me echt niet meer herinneren wat ik toen deed in die tijd. Aan het jaartal te zien was het werken en orgel leren spelen.
   Ik zou het ook niet meer kunnen dat orgel spelen. Best jammer. Soms denk im wel eens zou ik er weer aan beginnen maar zou niet weten waar ik de tijd vandaan moest halen.

   1. 😉 Ik weet nog dat het gedraaid werd op mijn school dus dat is een mazzeltje in dit geval… bij de meeste muziek herinner ik het me netzomin als jij nu

    Ja nou precies, tijd heb ik wel maar energie niet, geld ervoor nog minder…

       1. Dat zeg ik nog niet, zolang ik nog ademhaal is dat nog 1 van mijn mogelijkheden in de toekomst..

        Dat klopt…. ik heb andere dromen moeten opgeven dus ja ach…

  2. Goedemorgen Karel

   Haha ja joh… jeetje, ben je toch ouder dan ik dacht 😉

   Jah klopt, helaas wel, daarom fotografeer ik tegenwoordig ook op de manier zoals ik het doe ipv zoals ik het deed

   ga ik doen, dank je wel, jij ook.

   1. ja ik ben een dagje ouder dan jij 🙂
    je zei van de week dat je de andere camera weer wilde gaan proberen , wie weet komt als je bezig bent al de kennis weer boven
    ik ga in de totale ruststand , en wandelplannen uitzetten , en dan is het wachten op wat redelijer weer en langer daglicht 🙂
    heb een boodschap gedaan en eten tot maandag in huis , de deur op slot 🙂
    fijne middag groet

    1. gelukkig maar 1 dag 🙂

     Jah klopt, hoop ik ook… zitten meerdere overwegingen aan vast he… dus tja, ik weifel en twijfel nog

     Groot gelijk, doe ik nu ook… beetje bloggen na een drukke ochtend

     GOed zo jochie, geniet ervan

  1. Ja dat ook…. ik blijf het jammer vinden dat je niet zelf met een gummetje en een potje lijm zelf kunt regelen wat er blijft hangen en wat niet want dan was veel dat ik nu kwijt ben er nog wel en veel dat er nu nog zit al lang weg

  1. Ja vind ik wel…. ik heb geen idee wat jullie leeftijden zijn.. ik ben zelf van 62 dus in 77 zat ik op de middelbare school

   Dat vind ik dus ook

   Dank jullie wel, wederzijds.

    1. Aha oke.. .ik ben 57 dus Ferry en ik schelen op de dag af 2 jaar… dus toen deze muziek bekend werd, zat jij nog wel op de middelbare school en hij net niet meer denk ik?

 3. Ja dit lied herinner ik me nog goed, dit is dus al uit het jaar van mijn zoons geboorte. Ik vind het nog steeds mooie muziek en een mooie tekst. Een fijn weekend gewenst.

 4. Super liedtje,en geheugen ja dat speelt bij mij ook soms rare spelletjes hoor,want was vergeten dat ik jouw en familie nog een gelukkige jaar moest wensen,dat is bij deze dan gedaan he,en fijn van jouw dat we zo mogen genieten van jouw blogje.
  groetjes Ivonne

  1. Ja toch

   Haha nou dat is gelukkig geen ramp, ik weet wel dat je het mij gunt ook al schrijf je het niet op mijn blog te lezen

   En ik hoop dat dat jij dat ook weet

   Zwaaiiii

 5. Nog steeds een héérlijk nummer. Ik heb er geen bijzondere herinneringen aan maar het natuurlijk heel veel gehoord vroeger. Ik denk dat muziek maken best weer snel terug zou komen als je het probeert.

  1. Ja vind ik ook…. dat kan natuurlijk… herinneringen verschillen, situaties ook dus wat je al dan niet onthoudt idem

   Misschien wel maar dan moet er eerst een bak met geld binnenkomen… en tja als dat al gebeurt zijn er eerst belangrijkere zaken…

 6. Cees Nooteboom schreef ooit: “Een herinnering is als een hond die gaat liggen waar hij wil.”
  Heel raar, ons geheugen. Dingen die je wil vergeten, blijft hangen en omgekeerd.
  Bij muziek klapt vaak ineens een bordje in je hoofd omhoog. En kun je tekst meezingen van een nummer dat je twintig jaar niet meer hebt gehoord.
  Dust in the wind. Meer dan dat zijn we niet…Vertel jij het die lul aan de andere kant van de oceaan even.
  Dag lieverd *smak*

  1. Daar had Cees toen helemaal gelijk in

   Jah klopt… we moeten het ermee doen… al is er wel het eea dat we kunnen doen om het actief (gezonder) te houden., niet zo heel veel maar toch

   Tja ach, ik kan zeggen wat ik wel, tegen wie dan ook… het stofje dat mijn stemgeluid dan draagt kent geen waarde, laat staan enige invloed op mensen die voor alles op 1 ding na, (klinkendemuntenineigenzakken) blind en doof zijn

   SMaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.