Stoel

Een paar weken geleden kreeg een zoektocht een einde toen ik op Marktplaats deze stoel vond en het met de verkoper eens werd over de prijs die ik er voor over had. De verkoper woonde in de wijk naast de onze op nog geen 3 km afstand.

De stoel is lila en past dus perfect bij de rest van het meubilair dat overwegend paars is.  Ik was zoekende naar iets dat qua vorm en afmeting in onze woonkamer passen zou maar uiteraard voornamelijk vanwege de kleur. Hoofdzakelijk voor de poezels want visiste komt er nauwelijks hier en als die al komt is onze bank immers groot genoeg. Manlief had er een hard hoofd in, die liggen het liefst op de bank, of op ons bed, of op het hondenbed, of op de keukentafel of op het aanrecht en zo nog enkele plaatsen, zei hij.
Ik betwijfelde dat en eigenwijs als ik ben hield ik voet bij stuk en zocht verder tot ik een stoel van mijn gading vond. En geheel terecht zo bleek want manlief kreeg ongelijk grijns.

Kortom, zie hier ons 4-tal poezels, maffend en reizend in dromenland met vanaf de leuning met de klok mee; Merry, op de rugleuning Bilbo, en naast elkaar op de zitting Pippin en Precious.

Zoals ze hier liggen ogen ze wel allemaal heel rustig en lief maar oh oh oh als ze het op hun heupen hebben veranderen ze in no time in clowns of in tijgers afhankelijk van de bui waarin ze verkeren.  Pippin bijv. kan helemaal knotsknetterdol worden van zijn speelgoedmuisjes, het enige moment negeert hij ze compleet en het andere vliegen die muizen de hele woonkamer door. Merry is Brego’s grootste vriendin, die twee kletsen en kroelen wat af af en toe. Precious vind alles best en is nog steeds de ongenaakbare. Bilbo is er eentje met een meerdere persoonlijkheidsstoornis. Aan de ene kant is hij de verdediger en timmert ieder ongewenst sujet van zijn terrein af, aan de andere kant slaapt hij ‘s nachts bij mij, waarbij hij zijn lichaam om mijn hoofd heen vleit als een soort van aureool, tussen mijn hoofd en het achterste bedbord, legt dan zijn hoofd in mijn open rechterhand, wacht tot ik mijn linkerhand om zijn hoofd heenleg en friemelt dan zijn beide voorpoten rondom mijn op elkaar liggende polsen alsof hij bang is dat ik niet bij hem zal blijven.
Ze kunnen alle vier klokkijken, weten precies wanneer het etenstijd is en zorgen er wel voor dat wij dat niet vergeten. Ze herkennen het geluid van mijn auto dus wachten me aan het begin van de straat op en komen dan met mij tegelijk thuis. Waar ze zich ook maar mogen bevinden… zodra iemand hier een eitje tikt, zodra iemand hier de dop van de slagroombus aftrekt, staan ze paraat en als je hen dan negeert voel je tikkende pootjes op je rug glimlach

De enige die geluidloos mauwt is Precious, de andere drie maken dat ruimschoots goed, ze bleren je letterlijk en figuurlijk de oren van je hoofd als zij vinden dat jij hen niet genoeg aandacht geeft…

Ik vind het altijd weer heel bijzonder te constateren dat dieren een geheel eigen karakter hebben. Er zijn in de loop van de afgelopen 36 jaar heel wat dieren bij ons gekomen en door hun overlijden vertrokken maar niet één was gelijk aan de ander. Bij onze poezels niet, geen van alle 17 tot dusver (waarbij ik niet de kittens meetel die geboren werden en een nieuw tehuis kregen) , en ook niet bij onze honden waarvan we nu nrs. 6 en 7 hebben.

16 hartenluchtjes op “Stoel

 1. Ik heb vast wat gemist. Heb je nu opeens toch weer 4 poezels? Leuk stoeltje en ja, dat zit vast lekker, voor mens en dier! Veel zitplezier ermee! XXX

  OT: Je site leest weer niet zo lekker met die doorloop in de achtergrondfoto… 🙁

  • 😉 Dat heb je dan gemist inderdaad…. Merry en Pippin haalde ik 3 september uit een asiel ….

   Oh he bah, vervelend… kan het zijn dat jouw schermweergave op groter dan 100% staat? Het is zo ingesteld dat bij 100% het goed is ….

 2. Kakel says:

  Haha: wanneer iemand de dop van de slagroomspuit haalt (-: (-: Huisdieren…wat zou het leven saai en liefdeloos zijn zonder ze.
  Ik vind de stoel práchtig! Net als de lay-out van je blog. Super!
  Dikke liefs ♥♥♥

  • Oh nou en of zeker weten.

   OT… ik heb de achtergrond compleet verwijderd…. en op een andere manier teruggeplaatst…. is het nu oke of nog steeds fout? (wel even kijken met ctrl f5 aub zodat je browser mijn blog niet vanuit zijn cachegeheugen oproept… en je niet het meest recente ziet.. )

  • Ja he.

   Jah dat klopt wel…. er wordt wel veel paars aangeboden maar dat blijkt meestal aubergine te zijn… paars is zeldzaam, lila nog zeldzamer … dus dit moest gewoonweg zo zijn denk ik dan maar

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.