Stilletjes-Lichtvoetig

REISMEERMIN – Stilletjes – lichtvoetig

Naarmate haar zwangerschap vorderde werd ze langzamer, het zou niet lang meer duren of ze zou nieuw leven op de wereld zetten. Het binnen krijgen van goede voeding was nu belangrijker dan ooit. Ze struinde alles af maar er was zeer weinig verkrijgbaar en gaandeweg moest ze zich steeds vaker tevreden stellen met kleine hapjes die ze zo her en der kon verzamelen. Toch was dat eigenlijk niet genoeg en ze merkte dat ze op haar eigen lichaamsvet aan het interen was. Er moest snel iets gebeuren, hoe dan ook, ze moest het wel zelf doen want er was niemand die haar zou gaan helpen.

Met een redelijk gevulde maag was ze in slaap gevallen en toen ze haar ogen weer opende zag ze dat het al halverwege de dag was. Haar maag rammelde, de honger had haar wakker gemaakt, of was het het leven in haar buik dat schoppend en slaand haar tot verstaan probeerde te brengen dat er gegeten moest worden? Welke van de twee ook maar, ‘voeding en noodzaak’ waren in beide gevallen de oorzaak.

Ineens leek ze een geluksmomentje te hebben, ze opende haar ogen extra wijd om te zien of ze het goed had gezien en zich niet vergiste. Nee, ze vergiste zich niet. Als ze het slim zou aanpakken zou ze wel eens een goed gevulde maag kunnen krijgen vandaag, sterker nog, wellicht voor twee of drie dagen als ze het extra slim aanpakte.

Zonder ook maar enig geluid te maken sloop ze dichterbij, haar voeten leken de grond amper te beroeren. Meter voor meter kwam ze dichterbij en toen die laatste meter…. ze haalde diep adem en waagde de sprong op goed geluk. Alles, werkelijk alles, zat haar mee deze keer. Ze had de buit binnen, haar maag leek instemmend te grommen toen ze het verzwakte waterbuffelkalf uit diens lijden verloste door het de keel door te bijten. De jachtluipaard aanvaardde het cadeau van Moeder Natuur uiterst dankbaar!

8 hartenluchtjes op “Stilletjes-Lichtvoetig

 1. Wat een leuke invalshoek! Eerst ben je blij dat ze echt wat
  fatsoenlijks te eten vindt, en daarna zie je dat worstelende
  waterbuffelkalf voor je. Tja, eten of gegeten worden…
  Het verhaal leest als een trein, volgens mij heb je het
  in een keer achter elkaar geschreven 🙂
  Geweldige olifant!

  1. Nou ik zal je vertellen….

   met een half oog op mijn ipad, omdat ik dan kan zien of een medespeler in Wordfeud iets heeft gelegd en het wel of niet mijn beurt is…. zie ik een melding van Facebook dat Reismeermin haar nieuwe Invalshoekthema bekend maakte….

   en dat terwijl ik dus lag te kijken naar een documentaire over die jachtluipaard en dat wat ik dus schreef, voor mijn ogen zag gebeuren…eh andere volgorde, ik zag het gebeuren en ik schreef het tegelijkertijd mee.
   Overigens… het is inderdaad eten of gegeten worden, meestal kijk ik dan even niet of zap ik weg, maar in dit geval was het kalfje al zo zwak dat het zich niet eens verzette en dus ook niet spartelde, Als die jachtluipaard het niet gepakt had had een andere katachtige het gedaan, het kalfje was al meer dood dan levend dus dat doorbijten van die keel was eerder een verlossing dan een doodstrijd.

   haha ja gaaf he?

  1. Dank je wel Ria

   Ja inderdaad, daar heb je een punt, zo had ik het nog niet bekeken, maar zal het voortaan niet meer vergeten ook 😉

   Liefs en fijn weekend.

 2. Bij de eerste zin had ik een heel ander dier voor ogen.
  Dank voor je prachtige bijdrage en gaan we maandag nog een luipaard zien? De link is in ieder geval geplaatst 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.