Stille Trom

6 december… zo’n dag waarop ik ieder jaar weer wat weemoedig rondloop, al jaren, dat verandert niet met het ouder worden blijkbaar…
Ieder jaar halen we met veel toeters en bellen Sinterklaas binnen, we laten ons niet ontmoedigen door oeverloos geëmmer van een handjevol schreeuwende malloten. We slepen allerlei lekkers het huis is, zingen liedjes die we allemaal kennen vanuit onze lagere schooltijd, staan aan de kade ongeacht weer en wind en ga zo maar door…

In mijn geval… al tig jaren natuurlijk veel extra drukte door het Sinterklaas-Spel HIER dat gisteren afgesloten kon worden met ZIJ als winnares waarna ik aan de slag moest om de, reeds gekochte prijzen, verzendklaar te maken en Post-Piet ermee op pad te sturen. Zo her en der nog een reactie op die blog maar daar blijft het dan ook bij. Het is weer over, uit en voorbij, tot over zo’n 11 maanden als de pret weer begint.

Sta ik boven op de slaapkamer de ramen te lappen hoor ik stemmen, ik kijk alle kanten op maar zie (nog) niks… tot even later…. en ja hoor, daar gaat hij met zijn gevolg. Geen stapels pakjes meer aan boot, geen hopsende springende dartele Zwarte Pieten en zelfs Sinterklaas lijkt ietwat bedrukt aan dek te staan. Zij krijgen mij in de gaten en beginnen, weliswaar matig, naar mij te zwaaien… ik hoor een stem: “Film ons maar hoor, Erfgoed van onze Cultuur toch?”… ik zwaai enthousiast en knik duidelijk zichtbaar met mijn hoofd om hen te laten weten dat ik hen verstaan heb en het volkomen met ze eens ben… ze verdwijnen uit het zicht en de weemoed tikt mijn binnenste nog even aan… Ik troost mezelf met “ach joh, voor je het weet ben je al weer volop bezig met de voorbereidingen voor het Sinterklaas Spel editie 2018, sta je weer met Anita in de regen bij De Kolk te blauwbekken maar wel in opperste spanning en met enorm veel plezier… tijd vliegt immers..”

Met Stille Trom vertrokken…. Dag Sinterklaasje, da-hag, da-hag, da-hag Zwarte Piet

26 hartenluchtjes op “Stille Trom

 1. kijk jij wel uit met dat ” op ” de slaapkamer staan , daar moet je in staan en beter nog , in liggen slapen hihi
  leuk dat je hen ff uit kon zwaaien en ja voor je het weet is het weer zo ver

  fijne middag groet

 2. Mel, dit is geen toeval dat ze vlak voor je neus voorbij voeren. Sinterklaas – wijze man – wist gewoon dat jij dat spel van/voor hem gemaakt heeft en wilde je op deze manier bedanken voor je inzet. En gelukkig met pikzwarte Pieten op het dek (-:
  Liefs ♥

 3. Wat bijzonder dat je dat kon filmen, je ziet het inderdaad vrijwel nooit dat Sint en zijn gevolg weer vertrekken. Ik hoop écht dat volgend jaar weer uitsluitend zwarte Pieten meekomen.

  • Ja ik was inderdaad zelf ook wel heel erg verbaasd… enige minuten later bedacht ik me echter dat hij ook op weg zou kunnen zijn naar een school in de stad, het was immers 5 december..

   Dat hoop ik met je mee, hier waren ze er dit jaar in zeer grote getale… 400 maar liefst.

 4. Ik deel je gevoel. Het Sinterklaasfeest was dit jaar twee keer met de kleinkinderen. Maar voor 5 december. Op de dag zelf helemaal niks. De hele dag zag je Sinterklaas en Zwarte Piet voorbij komen. Dacht Hubbie dat het feest de volgende dag was.
  Vroeger , toen de kinderen al ouder waren, huurden wij een leuke film, zetten allerlei lekkernijen op tafel en genoten van een gezellige avond met warme chocolademelk met slagroom.
  Nu gebeurt er niets meer. Zo jammer.

  Maar het Sinterklaaspel was geweldig. “Wat ben jij fanatiek”, zei Hubbie toen ik vertelde dat ik op 5 december om half twaalf achter de computer wilde zitten. Zijn tijdstip. Maar nu voor mij!
  Ik heb er zelfs mijn kappersafspraak voor afgezegd. Volgende week in de herkansing.
  In mijn enthousiasme las ik de vraag eerst verkeerd. Ik telde de letters van het mailadres. Later van je blog. Maar ik had geen goed gevoel. Ik bleef turen en tellen en ineens zag ik het. 34 letters!

  Dankjewel voor de heerlijke chocoladeletter en de mooie kaart. Ik had je al bedankt, maar bij deze nog een keer.
  Volgend jaar ben ik zeker van de partij.

  Liefs Joanne

  • De dagen voor en op Sinterklaas was ik natuurlijk volop bezig met het spel enzo… hier thuis deden we er niets aan… dat doen we ergens rond kerst, als we allevier vrij en thuis zijn… nog geen dag gekozen dus op dit mmoment.

   Graag gedaan hoor, fijn te lezen dat je er zo blij mee bent. Volgend jaar weer, dat is mooi, ik heb er nu al 4 die toegezegd hebben weer mee te spelen. leuk!!!

   xxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.