Rare titel, of niet? glimlach. Vanmiddag reed ik rond de klok van 13.30 richting Emmen. Ik had om 16.05 een afspraak in de dierentuin omdat ik gesolliciteerd had. Nou kon ik natuurlijk heen en terug alleen voor dat sollicitatiegesprek maar dat zou toch zeker niet des Melody’s zijn of wel dan? Heel de morgen had het geregend dus ik wist niet of mijn plan wel doorgang kon vinden maar rond de middag klaarde het op en werd het prachtig weer, (te) warms zelfs, voor mijn genoegen dan welteverstaan. Even voor 2-en hobbelde ik het park in en gezien de korte tijdspanne die ik had besloot ik voor Nortica te gaan, het kleinste van de 3 delen. Op mijn gemakje liep ik er doorheen en liet mijn camera haar werk doen. Er ontstonden leuke gesprekken, wat een mooi extraatje, met oudere mensen in rolstoelen en hun begeleiders; er was namelijk een groep Zonnebloemers een dagje uit.

Eenmaal Nortica weer uit zag ik dat ik nog een uur de tijd had en dus koos ik vervolgens voor de vlindertuin, ook daar kon ik naar ♥-enlust fotograferen. Ondanks dat het nog vakantietijd is, ondanks dat het een woensdag is, ondanks de Zonnebloemers en nog een aantal andere groepen die ik ‘ontmoette’  was het er aardig rustig.
16.00 uur precies liep ik de voordeur van het Atals-theater binnnen alwaar ik gelijk opgevangen werd door een vrijwilliger van Wildlands die me mee nam naar boven en na mij van koffie voorzien te hebben uitgebreid en stralend vrolijk vertelde wat het inhield om vrijwilliger van Wildlands te zijn. Daarna werd ik opgehaald door een dame met een hogere fuctie die mij naar een andere ruimte leidde waar nog een heer zat te wachten en met die 2 personen werd tenslotte het sollicitatiegesprek voortgezet. Eén van de eisen is 20 diensten per jaar… een dienst duurt 4 uur als je ‘s ochtends wil werken en 3 uur als je ‘s middags wilt werken. Ik kon een grinnik niet onderdrukken toen ik zei dat ik dat vast wel zou kunnen halen met 1 dienst per week. Het was een heel leuk gesprek en na enige tijd kon ik huiswaarts keren. Nu is het afwachten of ik wel of niet geschikt bevonden zal worden, indien wel volgt er een aantal trainingsdagen waarna je ingeroosterd gaat worden… spannend dus wel de komende tijd.

Nou ben ik al sinds 2005 uit het echte werkzame leven dus al die tijd had ik ook niet gesollicteerd. Deze sollicitatie was wel een uitdaging want er moest een uitgebreid CV aangemaakt worden en een motivatiebrief zoals tegenwoordig gewoonte is. Al die jaren heb ik dat natuurlijk niet gemaakt… nou ja, om precies te zijn, die voor mezelf. Heb wel tig solllicitatie- & motivatiebrieven voor anderen geschreven, en ook cv’s aangemaakt maar ja voor een ander is dat makkelijker dan voor jezelf. Daar zat dus wel een uitdaging in. Om eerlijk te zijn vond ik dat een beduidend grotere uitdaging dan het sollicitatiegesprek an sich. Nou ja, hoe dan ook, ik moet nu afwachten (eh ja in sommige gevallen beschik ik dus niet over engelengeduld) maar als het antwoord positief uitvalt ga ik een prachtige uitdaging aan waarvan ik al jaren heb gedroomd maar om gezondheidsredenen nooit kon. Toch fijn dat dat nu wel kan want ik had bijna de hoop al opgegeven, bijna, mijn hoop was er nog wel maar die was flinterdun, wat ik HIER beschreef had ik pak ‘m beet 1,5 – 2 jaar geleden echt niet durven denken!!
Fotos…. ik noemde al dat mijn camera aan het werk ‘moest’ … het resultaat is HIER te bewonderen, al zijn het er dan beduidend minder dan anders.

29 Hartenluchtjes op “Spannend ‘klein’ Wildlands”

  1. 😉 jaja ik wordt weer een dapper deerntje 😉

   Eh ja, een vraag van die kant zou van mij ook een ‘nee’ krijgen hoor. Heb daar jaar in jaar uit mijn ziel en zaligheid in gelegd en helaas is dat me heel slecht bekomen, dat gebeurt me dus niet nog een keer.

   Ik hoop het zo!!! Je weet me te vinden hè als er iets is dat ik voor je kan doen!!

 1. Wat leuk Melody en wat spannend. Een motivatiebrief was vast niet moeilijk…. verwijzing naar je weblog is genoeg. :p Ik duim voor je…

 2. ha dapper deerntje
  ik heb eigenlijk nooit een cv nodig gehad , bestond zeker nog niet
  gewoon keihard werken was toen genoeg
  ik hoop voor je dat het je lukt
  en dan als je werktijden hebt , niet juist dan een minder moment
  suc6 meid

 3. Het is je van harte gegund en ik wens je alle succes. Toch begrijp ik Fietszwervers opmerking wel. De bemoeial in mij zegt;’ Ren jezelf in je enthousiasme niet voorbij.’
  Ik durf te wedden dat, als ze het vragen, je binnen de kortste keren meer uren maakt.

  1. Dank u dank u

   Ja ik ook wel hoor!

   Haha die bemoeial mag ik wel hoor en je kunt me aardig goed inschatten ook inmiddels 😉

   Dat risico zit er zeker in maar (een hele grote maar) ik heb gaandeweg de jaren op (zeer, mag ik wel zeggen) pijnlijke wijze geleerd wat de gevolgen zijn als ik mijn grenzen niet bewaak dus ik denk dat het wel goed komt 😉

 4. Een persoonlijk gesprek zegt toch altijd nog veel meer dan zo’n papieren CV dus volgens mij gaat het wel goed komen als men na het gesprek nog een CV wil.
  Er is in een dierentuin natuurlijk van alles te doen.

  1. Ja dat vind ik ook, al vond ik dit gesprek dan wel erg kort en ook relatief oppervlakkig tov wat ik van ‘vroeger’ gewend ben, vooral uit de tijd toen ik zelf dat soort gesprekken moest voeren met potentieel nieuwe collegae

   Ja dat dan weer wel..

  1. Dat is inderdaad erg jammer Esther, had je graag ff gedag gezegd.

   Het park is zo ontzettend groot dat je elkaar makkelijker kunt ‘mislopen’ dan tegen het lijf lopen.

   Groeten terug.

    1. … Ik heb tot mijn spijt werkelijk geen idee wat ze werkelijk verwachten… de verwachtingen die ze noemden sloten precies aan…

     Ik ben inderdaad enthousiast, ik weet inderdaad veel over het park en veel over de dieren die er leven… dom van mij om er vanuit te gaan dat dat in mijn voordeel zou werken…

 5. Dag Melodytje,ik ging ook duimen voor jouw,maar lees verder dat het niet doorgaat jammer toch,ja ze weten niet wat ze gaan missen iemand die alles weet van dierentuinen dat ben jij toch zeker.
  Wens je verder nog veel mooie dagen in de dierentuinen en met je maandagmeneertje.
  Groetjes uit Belgie

  1. Hallo Ivonne.
   Dank je wel hoor.
   Dat het niet hielp is niet jouw schuld hoor.

   jah ik snap het ook niet als ik eerlijk ben…

   komt vast goed, mijn liefde voor dieren en dierentuinen blijft en groeit.

   zwaaiiiiii

  1. Ja was het ook.

   Helaas werd ik afgewezen… hun motivatie daarvoor?
   Ik was te enthousiast over het park, dierentuinen in het algemeen en over de dieren en dat zou mij in de weg staan om een goede gastvrouw te zijn…

   ehhhhhhhhhhhhhhhh iksnaputnie

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.