Marja

Op ‘waarom’-vragen komen hoogstzelden, zeg maar gerust nooit, tevredenstellende noch geruststellende antwoorden. Natuurlijk weet ik wel dat het zinloos is die ‘waarom’-vragen te stellen maar hee, ik ben mensenlijk, en dus duiken die vragen zo af en toe op in mijn hoofd. Kan me ook niet voorstellen dat iemand naar waarheid zal kunnen zeggen dat het hem/haar nooit overkomt.
Marco (& John Ewbank) hebben dit thema, zoals gebruikelijk, heel goed weten te verwoorden…

16 Hartenluchtjes op “Soms is het genoeg.”

 1. Vele zwijmeldeelnemers zijn net als ik een beetje aan het verwerken wat er allemaal om ons heen gebeurt. Het is veel en werpt veel vragen op, inderdaad. Ben alleen bang dat de knopdrukkers/geld-eraan-verdieners en andere 1ste belanghebbers hier weinig oren naar hebben.

  1. Ja klopt….. en ik zelf ook, 4 sterfgevallen sinds april… en op dit moment veel ziekte nog om me heen waaronder de K.

   Jah daar ben ik ook bang voor, de economische belangen zijn te hoog dus die krijgen voorrang.

 2. Klopt, ik vraag me altijd af waaron de muziek van zijn nummers altjd zo prachtig is en zijn stem me dan toch meestal weer ergert, niet mooi vol en een lelijke uitspraak van klinkers aan het eind. Zal ik ook nooit antwoord op krijgen denk ik, maar daar kan ik wel mee leven hoor;-)

  1. Ja exact datzelfde heb ik dan ook als het om hem gaat. En aangezien de inhoud van tekst bij mij vaker weer waarde toegekend krijgt dan de uitvoerder kan ik het da toch mooi vinden. Mooi genoeg om hier in te plaatsen bijvoorbeeld.

  1. Dat is het mooi aan Marja’s Zijmelen…..nieuwe dingen ontdekken.

   Dat geeft helemaal niets, daarvoor hoef je je niet te verontschuldigen.

   Dankjewel. ‘alles sal reg. Kom’

 3. Kippenvel weer bij dit mooie nummer en ook voor mij onbekend .Ook bij mij ”te” vaak de vraag waarom .iets waar ik nooit antwoord op zal krijgen Stap voor stap probeer ik dat niet meer te denken ,het is vaak zo het is en ik zal met dingen moeten leven .Ik zie in je reactie dat er heel veel gebeurd in jouw leven op dit moment en ik wens je er sterkte mee
  Liefs Elisabeth

  1. Dat heb ik ook altijd als ik dit hoor.

   Tja…..alles is een les he….sommige lessen zijn zwaar en duren lang….

   Ja klopt…. In juli 2 sterfgevallen tgv k….. Terwijl anderen om me heen nog knokken met de k. .

   Dank je wel. Kracht naar kruis….zoals men zegt…. Wens ik jou ook toe!

   Liefs terug

 4. Waarom is een vraag die we van jongs af al stellen. Om van te leren. En ons hele verdere leven zullen we dat vragen. Maar helaas krijgen we daar geen antwoord meer op als we ouder zijn. Want er zijn dingen in een mensenleven die niet meer te verklaren zijn. Spijtig genoeg.

 5. Waarom? Ook bij mij een grote vraag. Maar dat weet je wel, hè? Maar wij zijn knokkers, lieve Melody. En jij bent een kanjer. Een lieve vriendin, die altijd een arm om je heen slaat, je tranen droogt, of een troostend woord. Je bent er gewoon.
  Ik wens je heel veel sterkte met alles wat er nu in je leven gebeurt.

  Liefs en een dikke knuff, Frederique

  1. Ja ik weet het. We moeten wel meis, de andere keus is immers zo wie zo de foute!

   Ik probeer het in ieder geval wel 😉

   Dank je wel. liefs {{{knuffel}}} -x-♥ terug

 6. Wat een goede tekst, zeg! Waarom willen we meer en niet minder?

  Bij de zoveelste ‘tegenslag’ probeer ik mezelf niet af te vragen waarom?. Maar dat lukt niet altijd, helaas.

  1. Ja precies!

   Inderdaad, dat heb ik ook hoor, en tegelijk tik ik mezelf dan ook de vingers om dat denkgedrag te corrigeren…. we zijn mensen en dat mag dus die gedachten mogen dan ook wel (af en toe) toch?

 7. het waarom van veel dingen zijn soms gewoon niet meer dan een daarom. omdat het gewoon zo is. Acceptatie geeft ruimte om je weg te vervolgen / om te helen of in actie te komen.

  Ik vind dit 1 van zijn mindere nummers (stem klinkt te schreeuwerig)
  dat terwijl de muziek en tekst zo mooi is
  toch jammer..

  gr Bibje

  1. Klopt helemaal! Die acceptatie is echter wel makkelijker gezegd dan gedaan heb ik ondertussen ervaren, maarrr al doende leert men en het doel is de moeite meer dan waard 😉

   Ook dat ben ik met je eens, dat ik het toch plaatste had vooral te maken met de tekst…

   Groeten terug.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.