Snap jij het nog?

8 oktober
Aan de wandel… onderweg langs de tuin van een ziekenhuis… foute boel; hartinfarct…
Ambu is er binnen 2 minunten…
“Oh guttteguttt mevrouwtje wat een mazzel, 2 minuten later en we hadden niks meer kunnen doen”….
Ziekenhuis enkele meters verderop… gelukkig
Nou nee… pech, dit ziekenhuis mag u niet helpen, we brengen u naar een andere, 25 km verderop

4 december
Kijkje in de mail… nota zorgkosten… 600 euro … ambulancekosten… ?!?!??!?!?!??!?!?!??!?!?!??!

IK SNAP ER NIKS VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Als je bij een hartinfarct al niet gebruik mag maken van een ambulance… wanneer dan wel?

Waarvoor betaal ik maandelijks 180 euro aan een zorgverzekering als ik alles dat ik nodig heb, zoals nu hartmedicatie, zelf toch moet betalen?

180 euro dus voor de administratie van mijn kwalen… die iedereen wil lezen maar niet bij kan vanwege de privacy wetgeving, voor Elektronische Patiënten Dossiers die toch nooit iemand inkijkt?

Met mijn opleiding kan ik zelf heel goed die administratie voeren, kost mij geen 180 euro.

WIE LEGT HET ME UIT????????????????????????????

(Woest, duivels, mega kwaad en intens verdrietig en gestresst omdat 2019 al een mega kutjaar was en ik er h.e.l.e.m.a.a.l. klaar mee ben!!!!!!)

48 thoughts on “Snap jij het nog?

 1. Dat alles zal je toch wel kunnen declareren bij je verzekering ?
  Of snap ik het niet helemaal ?
  Je gaat je hier niet druk om maken hè…komt vast een oplossing voor
  Groetjes

  • ja klopt. wij betalen 360 in de maand…. plus elke maand een x-bedrag aan medicijnen etc omdat we beiden hartpatient zijn.
   Ik moest aan het begin van het jaar al een fors bedrag bijbetalen (400) voor de operatie dat man 2e knie kreeg… en nu weer 600 omdat ik in een ambu ben vervoerd bij mijn infarct… kennelijk klopt het allemaal en moet ik gewoon dokken….
   Ik weet niet waar ik eht vandaan moet halen …. dus ik heb ze gebeld en gezegd dat ik tzt zal betalen en dat ze maar geduld moeten hebben… van een kale kip kun je geen veren meer plukken immers

 2. Zwaar K op zo’n spannende dag voor Sint.
  Ik ben ook met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht in mei. Dat hoefde ik niet te betalen, wel mijn eigen risico. Is het geen foutje? Als het geïndiceerd is, zijn de kosten niet voor jou m.u.v. dat eigen risico.

  • Ja absoluut…te meer gezien de beroerdheid van onze situatie zonder deze shit er nog eens overheen.

   Volgens de mensen die ik aan de foon kreeg klopt het allemaal en moet ik gewoon dokken. Ik heb ze verteld dat ze dan een heel lange adem moeten hebben want van een kale kip pluk je geen veren meer…

 3. Ik kan en wil het niet bevatten. Het voelt als een groot onrecht. Je hebt nergens om gevraagd maar krijgt wel de rekening gepresenteerd. Wéér ben ik pislink. Maar nog veel verdrietiger.. Is je beker nou nog niet leeg? Ik vind het zo erg voor je.
  ♥♥♥

 4. Je zult gelijk hebben, maar ik begreep ook altijd dat ambulancevervoer verzekerd is, uiteraard na aftrek van het eigen risico. Nou ja, ik snap dat je je er druk over gemaakt hebt, dat zou ik ook doen, maar laat het je leven niet vergallen. Zo kut was 2019 toch ook niet? Wij hebben elkaar ontmoet! Nou dan. 🙂 Nee, Ik maak een grapje. 2019 duurt niet lang meer en 2020 wordt net zo k… nee, die wordt beter. Je niet laten opnaaien hoor!

  • Klopt… zitten echter heel veel haken en ogen aan ‘eigen risico’ … met de 2 nieuwe knieën van echtgenoot hebben we al fors bij moeten leggen.. dus tja … ik verwachtte dit ook niet… hoe het ook zij… we moeten dokken… punt

   ja onze ontmoeting.. dat was fijn! En in die zin zijn er meer ontmoetingen geweest waar ik blij van werd en dankbaar voor ben.
   Maar verder? 2019 spant qua K(walitatief) U(itermate) T(eleurstellend)-gehalte wel de kroon. Staat hoog in de top 10 na 1974, 1979, 1986, 1987, 1988, 1990, 1999, 2004, 2013

   Me laten opnaaien…. ja hoor, eventjes maar om ruimte te scheppen voor de explosie in alle toonaarden om dat dat ruimte schept voor bezinning en relativering en de kanonnen klaar zetten om volgende aanvallen te weerstaan want ze krijgen mij niet klein!

 5. Ik weet niet hoe het in Nederland verloopt, maar hier bestaat de mogelijkheid voor een extra verzekering, maar wat die terug betaalt, heb ik (gelukkig) nog niet moeten ondervinden.

  Ambulancekosten?? Vreemd, want je was bij de kliniek, maar zij stuurden je zelf 25 km verderop?

  Ik begrijp je ergernis en kwaadheid goed, hopelijk brengt de Sint deze nacht een pakje een aanvaarden, want ik vrees dat je niet anders kan…

  • Hier in Nederland heb je een zorgverzekering, die kun je 1x per jaar gedurende een korte periode aanpassen… wat er in het jaar na de aanpassing gebeurt geldt dan volgens dat pakket als vergoedingen…. het is onmogelijk je voor alles in te dekken, dat is niet te betalen voor mensen in het arbeidersmilieu

   Ja … dat gebeurt… dankzij de bezuinigingen is wat men mag/kan in een kliniek verschillend. In het ziekenhuis in wiens tuin ik dat infarct kreeg mag men niet dotteren etc

   Jah dat is wel gelukt gelukkig… nadat ik op diverse wijzes gelucht had en uren liggen piekeren kwam uiteindelijk de acceptatie omdat het me er druk over maken het ook niet oplossen zal.

 6. Dat ze niet in elk ziekenhuis mogen/kunnen dotteren enz. begrijp ik nog wel, maar dat die amburit begrijp ik niet. Ik heb hier al meer vragen over eigen risico voorbij zien komen. Me dunkt dat maken jullie aan medicatie al bijna op. Zo gaat het hier tenminste wel. Misschien moet je overstappen of kan dat niet?

  • ik weet dat die wetgeving er is dus ik snap dat ook …. helaas wordt ons land geleid door een groep boeren die maar 1 focus hebben; uitbuiten/profiteren van/uittmelken van hun koeien tot ze er dood bij neer vallen, letterlijk.

   Dat eigen risico is inderdaad al lang op… in april heb ik een fors bedrag betaald voor de operatie in januari voor mans 2e nieuwe knie… en tja onze medicatie tikt ook elke maand aan … en nee nog is het niet genoeg. 380 euro per maand afgeven omdat de wet dat nou eenmaal heeft bepaald en dan de ‘clausules’ niet kunnen vermijden zodat zorgverzekeraars geen geld hoeven uit te geven, alleen maar binnen halen….

   Ik wil inderdaad overstappen, als dat zinvol is althans, dat moet ik gaan uitzoeken maar dat moet nu even wachten want mijn hoofd zit te zwart om licht te zien wat idt betreft… hopelijk lukt het me na het weekend daar in te duiken en met een zinnige oplossing te komen.

 7. Vreemd joh, dat hoort gewoon onder de zorgkosten te vallen, ja, daar moet je wel eerst je eigen risico van betalen. Weet niet of jij dat verhoogd had, waar zou het in kunnen zitten.
  Trouwens, na mijn ongeval declareerde de ambu bij de zorgverzekering 875 euro!! en ja, daar kreeg ik een rekening van 365 van.

  • Ja dat dacht ik ook … niet dus…
   dat eigen risico is al lang betaald… .medicaties, knie operaties etc…
   Heb uren aan de foon gezeten maar dat heeft niets opgeleverd behalve dan ‘moeten betalen’.. ik ga de komende week uitzoeken of overstappen zinvol is… De afgelopen dagen a) te veel onweer in t hoofd en b) veel te druk met 3 sinterklaasacties die alle aandacht opeisten naast mijn revalidatie

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.