Smaken verschillen

Zwijmelen op Zaterdag ~ 409 ~ 19 september 2020
~ 4 = Tasja 01-02-2020 (vanaf nr. 376)
~ 3 = ikzelf 20-07-2019 / 25-01-2020 (nr. 348 t/m nr. 375)
~ 2 = Trees 11-11-2017 / 13-07-2019 (nr. 261 t/m nr. 347)
~ 1 = Marja 17-11-2012 / 04-11-2017 (nr. 1 t/m nr. 260)

“Zwijmelen” is aan de orde, ‘t is zaterdag en dus tijd voor dé rubriek die eerdaags haar 9e jaargang start. “Zwijmelen” deed ik vanaf de 1e seconde dat onderstaand heerschap mijn netvliezen streelde. Om nou te voorkomen dat alles dat ik zou kunnen schrijven over hem uitloopt zoals tranen met mascara doen…
Strijk ik het hier maar af:
Die ene, speciale Lucifer  die wel in mijn luciferdoosje mag.  (-een tv-serie overigens die het tanende geloof weer aanwakkert… want stel toch eens dát… pfew- *glimlach*)

(het filmpje doet het dus niet, mag kennelijk niet elders afgespeeld worden… : https://youtu.be/_EgZVyhcasM

 

Ja ja toegegeven…
‘t  Origineel van dit lied is mi mooier maar dat vind ik dan niet gelden voor de uitvoerder

24 hartenluchtjes op “Smaken verschillen

 1. Natasja Coli says:

  Je eerste link doet het bij mij niet.
  Rag’n’Bone Man heb ik ooit live gezien op een festival.
  Ik kende hem eigenlijk alleen maar van dit nummer, dus zo’n optreden kan dan alle kanten op gaan. Van middelmatig to verschrikkelijk tegenvallend tot een ervaring om nooit te vergeten.
  Het werd een ervaring om nooit te vergeten. Een enorme vent, met een dijk van een stem die heel de festivaltent muisstil kreeg. Fantastisch!

 2. Toch heeft de eerste versie ook wel iets , maar dan in het deel waar hij in de voor hem betere toonhoogte zingt. Hij kan er duidelijk niet overal even goed bij en dat is jammer. Kijken doe ik meestal niet want zingende mensen, en dan vooral mannen, kan ik niet goed aanzien.
  Maar dán het origineel afspelen, dat is inderdaad keigoed, mede door de muzikale ondersteuning waar één (lullig 😉 ) gitaartje niet tegenop kan. Geweldig nummer. en ja hoor, ik ben ook maar een mens;-)

 3. Heerlijk om dit nummer weer eens terug te horen, coveren is tegenwoordig vrij normaal, soms het geheel, soms een stukje, dit is echt weer een stukje muziek van kwaliteit, en er wordt dus nog wel degelijk ook mooie muziek gemaakt, net als jou ga ik voor nummer twee..
  Fijn weekend.

  • Ja toch…. je hoort vaak mensen zeggen dat je van ‘iets’ moet afblijven …. in de muziek en coveren… in deze context… Dat is maar zelden mijn mening en als (ex?)-Jeans-fan natuurlijk ook not-done om te zeggen …

   Tom zingt goed, maar muzikaal gezien kan hij natuurlijk niet tippen aan het origineel in dit geval. Maar ja, het oog wil ook wat hè?? 🙂 Het oor kiest het ene en het oog het 2e 😉

   • Zal het in mijn geval wel het oor zijn, moet altijd alles aanhoren, maaaarre als je ”het nummer Human zegt”, dan zal het merendeel van de personen The Killers zeggen, populaire band, plus was grote hit van hun, en er is nog een band die ik je zal besparen met het nummer Human, nou zal niet flauw zijn en het verklappen, The Human League, wat meer uit ”onze tijd” stamt, jaren ”80…en best mooie muziek maakte, bijvoorbeeld open your heart…….

    • Smaken verschillen… .geldt voor alles dat een mens kan proeven hè… . en dan dat ‘proeven’ in de juiste context bij het passende orgaan…

     Vaag herinnner ik me iets aj… helaas gatenkaas enzo … maar ja beter muziek vergeten zijn dan puntjepuntje 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.