Sluit de deuren… @Jeans

….heb ik deze week 2x mogen zeggen, in een opgewonden emotie en geladen met fijne spanning.

Donderdag ging ik met schoondochter-in-spé naar theater De Tamboer in Hoogeveen en genoten we van de prachtige voorstelling vanaf rij 1…. voor mij wel Dé rij waar ik me wil bevinden als ik naar een voorstelling van JEANS ga. Voor mij was het de 3e keer dat ik deze show zag en voor Daphne de 1e keer.

Gisterenavond reed ik naar theater ‘t Spant in Bussum, ik ontmoette Thom enige uren eerder bij de McD. en was stiekem aan het duimen dat het mij zou lukken om in het theater zelf nog de kaartjes om te ruilen. Ik had kaarten gekregen in het zijblok op rij 3. Afgezien van het feit dat mij dat veel te ver van het toneel vandaan is zag ik het ook niet zitten om de hele tijd met een naar rechts gedraaid hoofd te moeten zitten. Zeker niet omdat ik nogal moeilijk kan stil zitten en op die plaatsen dan de mensen naast mij zeker zou storen. We hadden mazzel want inderdaad op rij 1 waren 2 plaatsen vrijgekomen en die mochten wij gaan innemen, wat fijn, nog blijer dan voorheen liep ik de zaal in. Rij 1 is voor mij de ideale rij, ik ga niet alleen af op wat ik hoor maar óók op wat ik zie. De mimiek van iedereen, de manier waarop ieder met zijn/haar lijf het ‘verhaal’ wil vertellen aan het publiek. Ook kijk ik graag naar de heren van de band, die verder achteruit op het toneel staan, ehhh ik bedoel dan natuurlijk hoe een ieder van hen zijn werk doet, met zijn instrument omgaat, daarbij beweegt en wat er door de muzikant tijdens het werk uitgestraald wordt.

Zodra ik een theater binnenstap lukt het me allerlei narigheid uit mijn hoofd achter een zwart gordijn te stoppen, beter gezegd, buiten de deuren van dat theater te laten. Met mijn hoofd in de wolken bereid ik me voor op de show die komen gaat of die zich voor mij afspeelt. Helaas duurt het altijd maar heeeeeeel eventjes voordat de toegift met de laatste akkoorden afgesloten wordt en de gordijnen zich weer sluiten.

 – jeansb

Iedere nieuwe show is weer totaal anders dan de voorgaande, en ja velen snappen niet waarom ik niet genoeg heb aan 1 show per seizoen. Ik kan dat niet uitleggen, is volledig een gevoelskwestie. Ik wil elke show wel zien maar ja dan moet het schip met geld toch echt eerst binnenvaren en niet voortijdig ten onder gaan. Afgezien daarvan kan ik dat natuurlijk ook niet maken naar mijn (v)echtgenoot want het is een hell of a job, 6 voorstellingen elke week vanaf eind september tot februari, door heel het land…van Delfzijl naar Den Helder, naar Terneuzen en Kerkrade om zo maar even een paar plaatsen te noemen. En tja (v)echtgenoot is geen fan, die wil dus niet mee, en ondanks de vele mensen die ik ken die wel een keertje mee willen houdt het al snel op, en in mijn eentje ga ik toch liever niet, doe dat af en toe wel eens maar buiten de voorstelling om is het niet leuk om alleen te zijn.

Ieder jaar heb ik natuurlijk wel iets in de show dat mij kippenvel bezorgt en emoties raakt waarbij ik het tegelijkertijd warm en koud krijg omdat ik het zo mooi vind. Natuurlijk zijn er ook wel dingetjes die ik minder mooi vind, dat lijkt me ook de normaalste zaak. Ook is er ieder jaar wel iets dat ik helemaal het einde vind en in dit geval is dat een blok die in de 2e helft zit. De band komt dan naar boven en de toetsenist zingt dan onder begeleiding van zijn mede-bandleden. Later voegt de cast zich er dan bij en dan zingen/musiceren ze met zijn allen. Helemaal geweldig!!!

Veel te snel altijd is het dan rond 22.45 uur en is het weer afgelopen. Met enige weemoed loop ik dan later het theater weer uit, stap de auto weer in en keer huiswaarts. Blij en vol energie en me de show op dat moment nog levendig voor de geest kunnen halen. Telkens toch ook weer met enige spijt beseffend dat het me weer niet lukte de deuren gesloten te houden en dat ik weer ‘lang’ moet wachten voordat ik weer mag zeggen: Sluit de deuren….@JEANS kom maar op, ben er klaar voor, heb er zo zin in!

Na 12 seizoenen @Eileen in de cast te hebben gehad is het dit keer wel een ander verhaal nu zij ontbreekt vanwege haar zwangerschap, over 2 weken is zij uitgerekend en uiteraard hoop ik dat haar meisje gezond en wel geboren zal gaan worden en zij met hun drietjes een mooie toekomst tegemoet gaan. Dit gegeven maakte wel dat ik met extra spanning en hogere verwachting naar dit nieuwe seizoen uitkeek. Gelukkig is het toch goed gekomen en zijn de nieuwe castleden een mooie aanwinst en zetten zij met hun 8-en, waarvan 1 plaats afwisselend door 2 verschillende personen wordt ingevuld, weer een prachtige show neer. De ‘nieuwe’ castleden, Charro, Leon, Manon en Marije doen het prima, maar tegelijkertijd ben ik ook heeeeeeel erg blij dat er nog ‘oude’ castleden aanwezig zijn en ik zodoende de kans krijg nog steeds te kunnen genieten van Diederick, Tjindjara, Benny, Tibisay en Nigel. In alle delen van de show tonen zij hun kunnen en proberen ze alle talenten die ze hebben met het publiek te delen en dat is hoogstzelden alleen maar hun stemgeluid. Dansen en musiceren kunnen ze ook en hun acteertalenten worden aangeboord en getoond!

Ik heb gelukkig nog een paar voorstellingen op de agenda staan maar ik weet natuurlijk ook dat de laatste voorstelling van dit seizoen, 26 januari in theater Geert Teis en Stadskanaal ook met rappe schreden naderbij komt, tijd vliegt immers als je fun hebt (ook als je geen fun hebt overigens). De eerstvolgende voorstelling die ik zal gaan zien is voor ons een thuiswedstrijd, hier in Assen in het splinternieuwe theater De Nieuwe Kolk, as zaterdag. Dan ga ik met Niels, Anita en Greet (zus van Anita). Joop heeft niet zoveel met Jeans dus hij gaat niet mee. We gaan voorafgaand aan de voorstelling bij Niels en Anita eten om hun 10e trouwdag te vieren. Daarna gaat Joop terug naar huis en zullen zij mij thuis brengen na de voorstelling, veel later die avond. Ik mag dus weer nachtjes gaan tellen, van de 7 is er alweer 1 om. Heb er alweer zin in!!!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

 1. Nou ik vind het niét raar dat je ze zo vaak mogelijk wilt horen, uiteindelijk gooi je een CD óók niet weg als je hem 1x gedraaid hebt maar draai je die kéér op eer op opnieuw! En je bént nou eenmaal fan van deze groep en dús wil je ze zo vaak mogelijk horen.
  Als het om zang of popmuziek gaat luister ik dan weer wél liever naar de CD omdat live optreden vaak niet waar kunnen maken wat men op de CD gemaakt hooft door alle mogelijkheden die de studio nou eenmaal biedt .
  Maar mensen die in staat zijn zich mee te laten slepen door de sfeer in de zaal hebben daar geen last van en dán voegt de sfeer heel veel toe. Ik wens je weer een fijne avond!

  • ♫ Mel☺dy ♫

   jij snapt het helemaal lees ik wel, fijn!!

   Studiowerk is inderdaad altijd volledig van foutjes gezuiverd…. maar wat je zelf al schrijft, in het theater live dan is de sfeer zeker zeer belangrijk als bijdrage in hoe je het ervaart….. en die foutjes, al hoe weinig ook, zijn er bij Jeans heus ook, maar ik geniet daar juist van want het blijven mensen en als ze het elke dag perfect zouden doen zou het menselijke aspect wegvallen.

   dank je wel hoor, gaat zeker lukken!

 2. Fijn dat je hier zo van kunt genieten, dat je voor even je sores vergeten kunt. Zaterdag dus alweer. Geniet ervan, van zowel de voorpret als de uitvoering. Gr. Corry

  • ♫ Mel☺dy ♫

   dank je wel.

   Ja als ik dat ergens kan is het zeker bij Jeans in een theater, daar kan ik het het allerbeste eigenlijk.

   gaat lukken hoor, dank je wel.

 3. Heel bijzonder, die liefde voor jou en Jeans. Toch wel wat anders dan een CD want die koop je maar één keer. Dat betekent dat je het geld er steeds weer voor over hebt. Een prestatie die ik je niet nadoe.

  • ♫ Mel☺dy ♫

   😉 …’elke gek heeft zijn gebrek’ ? 😉
   Ik geef weinig geld uit aan iets voor mezelf….. alles gaat naar Joop, de kids en de dieren… dus ja daar waar ik kan sprokkel ik geld bijeen om naar JEANS te kunnen. Dat geld heb ik er voor de volle 1000% voor over omdat zo’n show iets met mij doet dat ik als onbetaalbaar beschouw.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.