Silent Forest

eaza.netIn 2017 startte de EAZA (European Association for Zoos and Aquaria) een campagne om verder uitsterven van Aziatische zangvogels te stoppen en juist voor een toename van aantallen te zorgen, de ‘SIlent Forest Campagne’ en gelukkig haakten ook dierentuinen in Nederland daarop in, waaronder ook mijn 2e thuis!
Zie de lijst van alle vogels HIER
Zoals ik al eerder beschreef op de OnwijsEnMooiWildlandsBlog (die ik met Herman & Daniëlle run) heeft Jungola al 28 vogelsoorten, waarvan een aantal binnen die campagne valt,  waarmee het Silent Forest plan zo goed mogelijk ondersteund wordt. Voor het werk en de inzet die Wildlands hiermee tot dusver verrichtte werden ze afgelopen maandag beloond met :

oa de Bali Spreeuw:

de Bonte Muskaat Duif:

de Zoembawa Lijster:

de Rijstvogel:

de Indische Blauwrug:

de Groene Langstaart Glans Spreeuw:

de Driekleurige Glans Spreeuw:

18 gedachten over “Silent Forest

 1. Tja, ik heb altijd m’n bedenkingen over uitstervende diersoorten op deze manier proberen te voorkomen. Als de natuurlijk habitat steeds meer verdwijnt kún je gewoon niet voorkomen dat er diersoorten uitsterven. Misschien mooi om ze dan nog in de dierentuin te zien maar ze zijn evengoed uitgesorven wanneer ze niet meer in het wild kunnen leven.

  • Je hebt ergens wel gelijk maar ik denk dat het de hoogste tijd wordt dat de mensch verantwoording neemt voor de megaschade die hij heeft aangericht inmiddels… en daaronder valt dus ook de zorg voor dieren want de cirkel mag niet onderbroken worden als de mensch wil overleven immers.

   Ieder wezen zal uiteindelijk uitsterven, dat geloof ik ook wel, maar wij als mensch hebben dan voor veel soorten enorm bespoedigd… en tja voor alles is een tijd maar niet voor destructie, vind ik zelf…. want dat is geen natuurlijk verloop.

   Deze kampanje is er zeker ook op gericht, zoals gelukkig heel veel soortgelijke kampanjes tegenwoordig, om de dieren weer uit te zetten en gelukkig stijgt het aantal succesverhalen heel duidelijk, dat is altijd nieuws waar ik heel blij van word.

   • Er zijn gewoon veel te veel mensen, daardoor verdwijnt voor veel dieren de leefomgeving. Succesvolle uitzettingen, zoals bevers bij ons gaan dan al gauw voor overlast zorgen omdat er niet genoeg ruimte voor ze is.

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.