Dat dieren geen zwakte tonen wist ik al heel lang, dat is de afgelopen maanden ook een aantal keren gebleken en vandaag nogmaals. Op een gegeven moment probeerde Noah bij mij op de bank te springen en dat ging fout, hij jankte overduidelijk door de pijn dat hem die sprong opleverde. Daarna ging hij lusteloos op de grond liggen, wel woelen en draaien, elke houding leek hem pijn te doen en ongemakkelijk te zijn, hijgend en met een enorm trieste uitdrukking in zijn ogen zag je dat hij zich verre van prettig voelde. De schrik sloeg ons om het hart… en al snel besloten we dat ik vanavond maar weer de auto in zou stappen om met hem naar de dierenarts te rijden. Normaal gesproken dartelt Noah voor je uit zodra je je jas aantrekt en je schoenen en de riem van de kapstok pakt, nu moest ik hem halfhalf achter me aan slepen. Joop liep mee naar de auto om hem erin te tillen. Met knikkende knieën en lood in mijn schoenen legde ik de kleine 2 kilometer af naar het adres van de dierenarts. Eenmaal binnen kon de dierenarts niets vinden ondanks een grondig onderzoek. Wel had hij redelijk koorts. Ze besloot hem een injectie te geven met ontstekingsremmers waarbij ze zei: soms nemen wij mensen een paracetamol en dit is ongeveer hetzelfde maar dan voor dieren…. ook nam ze bloed af en beloofde mij later op de avond te bellen met de uitslagen daarvan. Zo kon ik halfblij huiswaarts keren met de hond weer op de achterbank, bij huis hielp ik hem er weer uit en weer sjokte hij lusteloos achter mij aan. Binnen ging hij gelijk liggen en is daar ook blijven liggen tot Joop en de jeugd om kwart over tien van boogschieten terugkwamen, vanaf kwart over zeven dus. Om negen uur belde de dierenarts op met de melding dat het bloed totaal geen tekenen van wat ook maar vertoonde, het zag er perfect uit. Toen de club binnenkwam begroette Noah hen op enthousiaste wijze maar dan op halve kracht. Hij wilde niet eten noch drinken maar toen Joop brood uit de koelkast haalde en hem een plakje voorhield was die in no time op en daarna ging hij ook drinken, gelukkig, pak van mijn hart. De wandeling ging prima, ook de buren waren buiten met hun 3 honden en er werd ruimschoots gespeeld en Noah lijkt dus weer de oude te zijn. Hij kijkt weer helder uit zijn ogen en de staart staat weer fier rechtop met de krul die een poedel eigen is natuurlijk. Kortom… mijn schrik is kennelijk voor niets geweest. Nu maar hopen dat dit een ‘bevlieging’ was en het weer goed gaat de komende (hopelijk heeeeeeeeeeel lange) tijd!

Iedereen die reageerde op mijn facebook en twitter:
SUPERBEDANKT voor alle lieve berichten en positieve vibes! Ze hebben geholpen en mij in ieder geval wat minder paniekerig gemaakt!

20 Hartenluchtjes op “Schrik”

 1. Gelukkig is het goed afgelopen. Ik heb dat ook altijd, als de honden of poes vreemd gedrag vertonen, dat je gelijk ongerust wordt. Maar ja iedereen heeft wel eens zijn dag niet of voelt zich een dagje niet lekker.
  Eind goed, al goed!

  1. Absoluut.

   Ja precies wat de DA ook zei…. gelukkig dat er elke dag 2x spreekuur is 😉

   Zeker weten, gelukkig wel !

 2. Fijn dat Noah van de spuit weer wat opkikkerde.
  Het zou zomaar kunnen natuurlijk dat ze zich groot hield en toen ze van de bank af spring zich verstapte. Pijn voelde, maar daardoor het gemis naar haar overleden maatjes ook extra voelde.
  Je kunt lichamelijk ziek zijn van geestelijke pijn/gemis, ook een dier.
  Vertroetel haar maar extra, want ook zij heeft een zware tijd.

  1. Ja nou zeg dat wel.

   Ja klopt, je weet het niet, ze kunnen niet praten ;-(

   Wat het ook was, hij voelt zich nu weer tip top zo te zien en daar ben ik reuzeblij mee!

   Dank je wel hoor!

   Enne vertroetelen doe we zo wie zo wel… je mag bijv. 1x raden wie ‘s nachts de meeste
   ruimte van ons bed in beslag neemt 😉

 3. O mijn god, wat ben ik blij om meteen te lezen dat het weer goed met ‘m gaat!
  Ik kan me je paniek levendig voorstellen Melody. Zeker na het recente verlies van je andere maatjes.
  Geef ze maar een lieve knuffel van me en neem er zelf ook één. 🙂

 4. Net als heel kleine kinderen is bij dieren héél vervelend dat ze je niet kunnen vertellen wát er mis is !
  Dat maakt angstig natuurlijk. Fijn dat het nu weer beter gaat!

 5. Toen ik de foto zag kreeg ik meteen het gevoel…….nee he. Maar gelukkig er stond er een ander verhaal onder.Geef die kanjer van je een lekkere knuffel en zeg maar dat hij je niet meer zo moet laten schrikken 😉

  1. Heb ik m al meermalen gezegd….
   hij kijkt mij dan telkens aan met een smile van oor tot oor (ja werkelijk)
   alsof ie zeggen wil ‘ik had je mooi tuk he?’

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.