~ KIJKERIJ ~

Schizofreen

De Beeldentuin in Gees is een zeer favoriete plek bij Niels, Anita en mij. De zomerexpositie is 3 weken geleden weer geopend maar doordat Anita niet vrij was konden we er gedrieën nog niet eerder naar toe dan vandaag. Halverwege de dag stonden ze op de stoep en nadat ik ingestapt was tuften we via via naar Gees. Ons, zoals altijd weer vergapend aan, en verwonderend over, hoe mooi onze provincie is. Wat op Niels wel het grootste impact heeft, nog steeds, als geboren en getogen westerling. Traditioneel beginnen na binnenkomst altijd met cappuccino en Drentsche Krentenwegge met een dikke laag echte roomboter, vandaag dus ook. (Ja ik weet: FOUT in hoofdletters maar wel Goddelijk lekker dus meer dan een escapepilleke waard grinnnik). Wel hilarisch, staan we bij de balie blijkt dat ik ze niet bij me heb… Anita altijd wel, oeps, nee, vandaag dus niet, ehhh dan maar thee zonder die wegge? Nee ook niet, Niels bedacht zich plotsklaps iets, spurtte weg om even later terug te komen met een doosje pilletjes, “lag een reservedoosje in de auto”  zei hij met een vette grijns van oor tot oor en zodoende zaten we dus even later toch traditioneel zoals altijd enorm te smullen.
De beeldentuin omvat een behoorlijk groot gebied dat in diverse delen is opgesplitst. Elk deel heeft dan een groep kunstwerken van 1 bepaalde kunstenaar. Kunst is, zoals met alles eigenlijk, afhankelijk van je smaak maar hoe je kijkt, vanuit welke positie, wat je ziet (registreert) en welke associates het in je oproept bepaalt je oordeel over iets. Alhoewel ik zoals ieder jaar ook nu weer kan zeggen dat het een bezoek zeker waard is vind ik de collectie van dit jaar minder leuk dan van voorgaande jaren, dat waren Niels en Anita ook met mij eens. Het kunstwerk hierboven en hieronder heeft het meeste aandacht gekregen, bij dit kunstwerk stonden wij het langst stil. Associates vlogen over en weer. Vanuit mijn kant als ‘gezegende’  en vanuit Anita’s kant gezien het werk dat zij doet. In de fotomap zul je meer foto’s van dit kunstwerk vinden, het zit ‘m in de details. Geldt overigens voor elk kunstwerk dat er in dit specifieke deel van de tuin staat die door dezelfde kunstenaar zijn gemaakt.
Eenmaal weer buiten de poorten en in de auto toerden we verder en uiteindelijk kwamen we in Aalden aan. Zeker ook een heel favoriete plek van ons gezien het feit dat je daar zalige pannenkoeken kunt eten. Niels bestelde zijn ‘vaste’ keuze en Anita en ik kozen voor wafels met ijs, slagroom en vers fruit. “Kan nog wel, de uren van de werking van de pilletjes zijn nog niet om, dit kan er dus nog wel ff bij”  grinnikten we.
We stapten de auto weer in en reden via via terug naar mijn woonstee waar ik rond etenstijd werd afgezet en mijn (v)echtgenoot me met een grote beker dampende thee in mijn meest favoriete smaak, opwachtte en verwelkomde. Al met al kan ik dus zeker wel stellen dat ik een heel fijn weekend heb gehad, dat mijn camera hard heeft moeten werken en dat het resultaat daarvan er zijn mag. Foto-Album Gees dus, aangevuld met foto’s die Niels en Anita maakten met hun gsm’s.

12 Geluchte Hartjes op “Schizofreen

 1. ja kunst is voor de 1 dit en de ander dat
  zo kan ik zo genieten van oude gebouwen en of meubels vol snijwerk , gemaakt met beitel en guts
  maar ook moderne dingen zijn best mooi
  je snoepte dus lekker mee hihi met dank aan het ” ooit ” vergeten pakje pillen in de auto

  1. ja precies! Dat herken ik wel hoor, die sla ik ook niet over als ik ze tegenkom.
   Ja klopt, al heb ik daar wel veel minder mee.

   ikke wel…. ja lekkerrrrrrr vergeten is niet altijd slecht

  1. Ja nou en of… een volgende keer dan maar met je dochter Drenthe op zoeken, ik zal jullie van tips voorzien 😉 en over Groningen kan dat ook natuuurlijk -x-x-

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.