Zing-ZO ~ Limerick op Zondag
15 maart 2020 – Gestart op 29-01-2012
~ ~ ~ ~ ~ Zing-Mee met: BEA

 

 

Met Linda & Beau mee gaan spelen
doe ik niet alleen maar zovelen.
7 mensen maar
spelen met elkaar
voor erg zieke minderbedeelden.

 

Je kunt er zelf ook wat mee winnen
doe goed, haal 1000 euro binnen.
Dus ja ik doe mee
zonder prijs tevree
Oorzaak té gek om te verzinnen.

 

Tot zover nog weinig aan ‘t handje
avondvermaak in tv-landje.
Maar nu komt de clou
want wat doet er toe
Regering faalt als Leidens Jantje
.

 

‘t Is te bespottelijk voor woorden
hoe corrupt Den Haag zieken vermoorden
Het klootjesvolk dokt
waar Ruttes zooi stokt
nadat zij de “SCHANDE!-roep” smoorden.

(2x tv-programmas die met BN-ers spelen om grote geldbedragen zodat een iemand die eerdaags dood gaat zonder behandeling wel de nodige behandeling krijgt, oftewel kans op leven)
 

18 Hartenluchtjes op “Schande!”

 1. mogge Melody
  een schitterend rijm
  dat programma ken ik niet
  dat de regering ons het leven zuur maakt weet ik helaas wel 🙁
  en toch blijf ik het zeggen
  geniet de dag

  1. Goedemorgen Karel

   Dank je wel.

   Het zijn 2 spelprogramma’s bij RTL4 op zondag en bij SBS6 op zaterdag met Beau van Erven Dorens en Linda de Mol… met BNérs wordt dan om een zo groot mogelijk geldbedrag gespeeld die ten goede komt aan 1 persoon in het publiek die te maken heeft met een zeer ernstig ziek iemand die dood gaat als er geen behandeling volgt… die behandeling komt niet omdat de zorg in Nederland zo slecht is dat dat niet vergoed wordt… oftewel de regering is de moordenaar. Ik speel zelf mee, niet voor het geld maar wel voor de lol en de uitdaging die het mij geeft. Ik vind het echter bespottelijk dat via spelprogramma’s op tv geprobeerd moet worden levens te redden omdat Rutte en zijn corrupt gevolg het geld liever in eigen zak steekt.

   Dat doe ik ook wel hoor…

   1. Het is te achterlijk voor woorden dat zo’n programma nodig is.. De minister zou ziekenhuizen de goedkeuring moeten geven de benodigde medicijnen zelf te mogen maken. Boycotten die zorgverzekeraars! We hebben het over levens van mensen. Stuk voor stuk zijn ze onmisbaar voor anderen.
    Ik hoop van ganser harte dat bij de volgende verkiezingen Rutte en consorten met één veeg definitief uit de regering worden geveegd. Slappe, ruggengraatloze bende, yak!

    1. NOu precies, dát wilde ik dus verwoorden.

     ‘t is dat ik Moeder Natuur beter gun maar anders had ik al lang gezegd : shovel ervoor en in de Noordzee ermee

    1. Wat denk je dat er zou gaan gebeuren als het gehele klootjesvolk NIET gaat stemmen? Zou dát niet een signaal afgeven?

     Afgezien daarvan…. veel mensen stemmen op iets omdat ze er altijd al op stemden, omdat pa vroeger zei dat dat zo hoorde en wat al niet meer aan motivaties voorbijkomt.
     Stemrecht is 1, stemplicht is er godzijdank (nog) niet… ik stem al jaren niet, ook dat is een keuze… ik vind wel dat als je van je recht gebruikt maakt dat je het dan ook weloverwogen moet doen en niet om voornoemde reden.

      1. ik had mijn vorige reactie te snel gepubliceerd per ongeluk, heb het nog aangevuld.

       Misschien niet, misschien wel… maar één ding is wel zeker, als we niet met zijn alleen een vuist maken verandert er niets ten goede

 2. Moeilijk onderwerp wél heel mooi verpakt.Maar er zitten nogal wat kanten aan waarbij zéker de bezuinigingen in de zorg een slechte zaak zij. Maar ik hou toch niet van dit soort acties.
  De informatie is te eenzijdig, er wordt toch ook weer onnodig geld uitgedeeld aan kijkers dat een beter doel zou kunnen dienen én het gaat in wezen toch om de kijkcijfers. Schrijnende gevallen zijn ook niet altijdte voorkomen of geld op te lossen en soms zijn gewoon de grenzen bereikt van wat nog wel en niet kan. Hoe goed de bedoeling ook zal zijn ik houd er niet van om dingen zo aan te pakken. Maar het zóu niet nodig moeten zijn dat ben ik met je eens.

  1. Het onderwerp is onnodig moeilijk gemaakt…. ik vind dat zorg gegeven moet worden, zeker als het levens redt!
   Dat ben ik volkomen met je eens. per avond gaat er ook een paar duizend naar ‘iemand die het niet nodig heeft om te overleven’.

   In veel gevallen van de afleveringen tot dusver gaat het om zieke kinderen die een levensreddende behandeling niet krijgen omdat de ‘zorg dat niet vergoedt’…. en dát vind ik onacceptabel in een, naar verluid, rijk land als het onze….

   Soortgelijk maar ander: hoe kan het dat een echtpaar met 2 uitkeringen… tal van tegemoetkomingen in kosten… wél geld kan uitgeven voor dozen vuurwerk en dan toch bovenop alle voordelen die ze al krijgen van de staat… ook nog eens recht hebben op 3x per week voedselbank….

   1. Ook dat is één van mijn “tegens” bij dit soort uitzendingen, Het zijn vaak mensen die héél goed weten hoe de media te bespelen. Echte crepeergevallen zitten vaak verborgen en weten de weg niet . De mensen die misbruik maken weten niet hoeveel kwaad ze doen aan anderen die het soms harder nodig hebben dan zijzelf. Inhaligheid ten top.

    1. Precies ja… niet dat jij het uitdraagt, wellicht voel je het niet eens zo maar ook jij bent slachtoffer van het verrotte zorgsysteem dankzij de corrupte haagse troep

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.