Schoenen

Ik ontdekte bij Bea een nieuwe schrijfuitdaging, gisteren gestart overigens dus echt heel nieuw, 1x per 2 weken op zaterdag…
De eigenaresse is Schaap. De enige regel die zij hanteert is het aantal woorden, maximaal 150, exclusief de titel.

 

 

Voetje voor voetje ontdek ik het leven na mijn wedergeboorte vorig voorjaar.
Als een kind dartel ik in ‘t rond en haal kwajongensstreken uit, dat daarbij mijn lange grijze haren alle kanten opvliegen maakt ‘t voor sommige toeschouwers hilarisch en weer anderen kijken meewarig alsof ze denken: “Welk gekkengesticht heeft vandaag haar bewoners de vrijheid geboden?”
Voor het eerst in 55 jaar kan ik echt en oprecht zeggen dat ik met plezier leef en, als mijn lijf het toelaat, voor elk uitje wel te porren ben. Geen vrees meer, geen verlammingsverschijnselen die me dwingen binnen de deuren van mijn veilige stek te blijven en alleen de deur uit te gaan wanneer er de grootst mogelijke dwang uitgeoefend worden moeten, hetzij door mezelf, hetzij door 1 van de weinige mensen om me heen die mij dan ook daadwerkelijk de deur uit kan krijgen.
Heej leven? Kom maar op, ik lust je tegenwoordig rauw!

 

Schaap Schrijft – Schrijfuitdaging
~ Gestart: 29 september 2018
Themawoord 29 september – 13 oktober 2018: Schoenen

14 hartenluchtjes op “Schoenen

 1. Schaap Schrijft says:

  Jij hebt ook zo’n mooie persoonlijke invulling van het themawoord en wat een krachtig stuk schreef je! Ik ken je verder (nog) niet, maar ik heb bewondering voor je ‘wedergeboorte’. Het getuigd van innerlijke kracht en doorzettingsvermogen dat je van verlammingsverschijnselen naar een dartend kind bent gegroeid. Ik hoop dat je vandaag ook lekker dartelt in de zon! ☀️

  • Hallo Schaap, welkom op mijn blog.

   Dank je wel voor je bezoek en je hartverwarmende reactie.

   “opgeven” is nooit een optie geweest al was ik er soms wel heel dichtbij maar dat is God ZIj Dank verleden tijd.

   Dank je wel, vandaag een 95% bankhangdag 😉 Wens jou ook de zondag van je wens toe.

 2. Yova says:

  Mooie schoen heb je daar. Kwajongensstreek lekker uit kan halen. Oei ik zal heus niet durven om te doen. Fijne dag verder. Wat ziet je koplogo mooi uit. Leuk gedaan!

  • Dank je wel, deze heb ik al niet meer hoor, al versleten. Ik heb altijd Dr. Martens schoenen, zijn de betere, zeker voor mensen met veel gewrichtsproblemen.

   Jawel joh… wie doet je wat? Het enige dat mensen kunnen doen is denken dat je gek bent of met je mee lachen, en dat kan jou niet schaden toch?

   Dank je wel, herfst he, dus ander logo maar

  • Oh oke, dat zou kunnen, dat weet ik niet eens meer 😉

   Jah, had ik al gelezen…. al was het dan uiteindelijk een miskoop, toch is het wel tof dat jij ze wel mocht hebben.

   Dank je wel, xxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.