~ SCHRIJVERIJ ~·Kánniewáárzijnoftochwel

Rust

roos3Vanochtend vroeg op na een onrustige nacht…
Het was weer ‘curusdag’ van Voluit Leven.
De 3e keer met de groep.
Alhoewel het al wel makkelijker begint te voelen vind ik het nog steeds een, tja hoe zal ik het noemen…
vreemd iets om in een groep te zitten met mensen die allemaal op de één of andere wijze niet meer in staat zijn ‘normaal’ te functioneren door de inhoud van hun rugzak.

Waar ik in het verleden in groepen best wel altijd haantje de voorste was ben ik nu het tegenovergestelde. Ik ben een snelle denker en ook iemand die altijd praat voordat ze nadenkt en nu is het andersom, ik verbaas me over mezelf, en dat te realiseren maakt het toch ook wel grappig eigenlijk.

Dat het allemaal veel effect heeft op mijn doen en laten blijkt wel uit de reacties die ik krijg van mensen om me heen, ik schijn al aan het veranderen te zijn…. ten positieve volgens hen, dat is natuurlijk fijn te horen. Wat ik zelf merk is dat ik veel meer bezig ben met het bewust zijn van hoe ik iets ervaar, wat voor reacties dat in mij oplevert en wat ik daarmee vervolgens dan doe.

roos1
Misschien is het verbeelding onder het mom van ‘de wens is de vader van de gedachte’ maar ik voel me fitter worden, met name fysiek. Natuurlijk is mijn lijf nog steeds moe, de gevolgen van 24/7 pijn gum je heus niet zo maar uit, maar het lijkt alsof ik het makkelijker aan kan. Ook wordt mijn hoofd helderder, rustiger en onverschilliger, en dat laatste niet in de negatieve zin maar in de positieve zin. Het lukt me steeds beter en sneller ook, iets te accepteren waarop ik toch geen invloed heb. Het ‘controle-freak-gedoe’ lijkt minder belangrijk te worden en ook dat is natuurlijk een goed ding.

roos2 Vanmiddag, manlief was werken en Daphne was met haar broer op stap, gingen zoonlief en ik boodschappen doen en dat ging wonderwel heel goed. Ondanks de drukte in de winkels, de (te) luide muziek in die winkels, het stoorde me beduidend minder dan voorheen. Het kostte me zelfs nauwelijks energie om die winkels binnen te stappen. Het waren dan wel geen supermarkten maar toch wel winkels. Gisteren hetzelfde toen ik met manlief op pad was om enkele inkopen te doen. Het gaat de goede kant op… joehoeeeee …dus vond ik dat ik een traktatie verdiend had, heb een mooie bos rozen gekocht. Natuurlijk ook vanwege het feit dat manlief en ik vandaag officieel 36 jaar samen zijn, 8 juni 1980 was de dag dat we verkering kregen nadat we elkaar al ruim 3 jaar eerder ontmoet hadden en deel waren geweest van een grote vriendengroep.

roos4Terugkijkend op de afgelopen keren in de groepssessies maar ook op de 1 op 1 sessies merk ik ook dat ik er telkens minder erg tegenop zie, mijn vertrouwen in verbetering groeit ook en als ik daar bewust over nadenk dan maakt het wel een heel verschil met hoe ik me enkele weken geleden voelde toen ik op een heel heel diep punt zat tegenover hoe ik me nu voel.
Het meest bizarre aan het geheel is, denk ik, wel dat ik iedere keer weer bedenk: “dit is zo simpel als één en één 2 is, waarom verzin ik dit zelf niet, waarom moet iemand mij uitgerekend dit voorkauwen?” En ja, er gebeuren nog steeds dingen om me heen die enorme prikkels zijn, maar het mooie is nu dat ik ze herken en erken en inmiddels al aardig in staat ben ze om te keren met de trucjes die ik al geleerd heb in deze korte tijd.

Ik boek succesjes, ik maak winst en blij dat ik daarmee ben!

Straks maar lekker in de rustmodus… hopelijk weer een goede nacht maken, die overigens ook in aantal weer toenemen, hoe mooi is dat? Ik ga in ieder geval mijn best doen om het onderstaand voorbeeld te volgen! Beide heren maakten vanmiddag even gebruik van een moment dat ik mijn vaste stek verliet om op de andere bank languit te gaan. Inslaaptijd kennen ze niet hoor, ze springen op de bank, draaien zich erin, sluiten de ogen en snurken bijna bij de volgende ademhaling, dat zou ik ook wel willen maar heej, alles op zijn tijd, niet te vlug willen, niet alles in 1x willen, ‘gewoon’ nemen zoals het komt en realiseren dat hoe het komt het ook goed is.

nobr1

nobr2

20 Geluchte Hartjes op “Rust

  1. 😉 die verwondering herken ik natuurlijk, snap het zelf ook nog niet helemaal maar ik verwonder me er ook over….

   ja ik ben er ook blij mee, dit is al veel winst…en wat komt er nog….

   i will i will i will

  1. 😉 😉

   Ik denk dat je dat goed ziet…. een ander thema waardoor de inhoud an de zijkolom onderin staat ipv ernaast

   dank je wel.

 1. Denk dat niemand verwacht had dat de cursus je goed zou doen. Dat je het idee hebt dat het voor de hand ligt…als dat zo was zou die hele cursus niet bestaan.
  Daarbij kan je er zelf ook wat van met de simpele dingen voorkauwen;)

  1. Dat weet ik niet, is ook niet belangrijk… ik had het zelf niet verwacht en dus is dat dubbel winst.

   Dat klopt, maar dat kan iedereen goed als het om een ander persoon gaat, het naar jezelf kijken is een geheel ander verhaal.

 2. Die boos rozen is dubbel en dwars verdiend.
  “de wens de vader van de gedachte” komt er zeker óók aan te pas , we zijn in staat om onszelf ziek te maken en vaak kunnen we onszelf ook weer beter maken. als het om zaken van “de geest” gaat.
  In ieder geval hebben we er zelf wél invloed op., ten goed én ten kwade.

  1. Dank je wel !

   Ja daar heb je gelijk in…. en des te groter dat besef in jezelf (wat ik nu dus meer en meer ontdek) maakt dat je het anders kunt ‘plaatsen’ en dus ook anders met dingen om gaat.

 3. Wat fijn zeg, dat je zelf die vooruitgang merkt en dat je toch elke keer weer dingen kunt overwinnen!!
  Dat geeft je denk ik ook de moed om verder te gaan op momenten die nog even niet fijn zijn.
  Ik ben blij voor je. 🙂

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.