Ronde buiken

Gisterenavond wilde ik toch écht wel slapen en ook tijdig ook want vanochtend zou de wekker vroeg mooie muziek mijn oren in laten stromen… Ik sprak met mezelf af dat ik het minstens een half uur zou proberen. Daar lag ik in het donker… op zeker moment was het half uur om dus ik maar weer omhoog, de tv aan en klikkend door de lijst van opgenomen programma’s koos ik het één na het ander uit tot op zeker moment ik het idee kreeg dat mijn oogleden zich verzwaarden, dus huppatee de boel weer uit en dicht die luiken, lag nog wel even te draaien maar viel toch in slaap, jippie weer 2 uur te pakken. bofkont ikkuh. Om 7 uur stond ik weer fris en fruitig als belegen fruit op en een half uur later stapte ik de auto in nadat ik een ijslaag van mijn voorruit verwijderd had. Ik tufte zo’n 15km zuidwaarts om daar aangekomen vervolgens hartelijk ontvangen te worden door Corry. Na een knuffel, een bak thee tijdens gebabbel stapten we de auto in en reden in prachtig lenteweer naar Emmen. Iets voor 9-en stapten we uit de lift en stonden op het plein voor de ingang van het Atlastheater / Wildlands en weer enkele minuten later werden we allerhartelijkst ontvangen en naar onze tafel geleid. Het smulfeest kon beginnen en dat lieten we ons dus ook geen 2x zeggen. We smulden en aten onze buiken kogeltjerond, wat een heerlijkheid, tafels vol lekkers, veel meer dan we op konden natuurlijk en dat was best moeilijk kiezen ook. Luxe verwennerij tot en met natuurlijk!

Ruim anderhalf uur stonden we weer buiten en het weer leek nog steeds prima al was er wel wat wind opgestoken en daardoor dus frisser. We deden uiteraard als eerste een rondje Nortica omdat we heel benieuwd waren naar de nieuwe aanwinsten in dat deel, een koppel Sneeuwuilen en een koppel Laplanduilen. De ijsberen waren weliswaar buiten maar alleen Nela liet zich fotograferen, Noortje en Lale staken af en toe hun koppie achter een grote steen vandaan maar daar bleef het dan ook bij. Halverwege terug begon het me toch plotsklaps te hagelen, niet te geloven, stenen als knikkers. Doordat ik zoveel afgevallen ben is mijn jas veel te groot, nou dat heb ik gevoeld… bij het Rattenhotel wisten enkele hagelstenen probleemloos hun weg via mijn haar naar mijn nek en rug te vinden, brrrrrr.

Door naar Jungola maar, daar is het heerlijk warm en nog droog ook, de dreigende wolken dreven ons nog niet niet voorts glimlach. Eenmaal binnen daar brak de hemel kennelijk open en ik heb me een aantal keren afgevraagd of het dak wel bestand zou zijn tegen de stenenregen die naar beneden kwam, dat bleek gelukkig solide genoeg te zijn. Toen de weers-rust was teruggekeerd vervolgden we onze weg naar de Olifantenvallei, langs het nieuwe verblijf van de Doodshoofdaapjes, een supermooi verblijf geworden, goed gedaan Wildlands! Door naar Rimbula, jeeetjemeekereeeetjee daar sloegen alle ramen dicht. Zowel de camera als de brillen hadden ettelijke minuten nodig en een blower om te wennen en ons weer helder zicht te geven en binnen die enkele minuten parelde het zweet bij ons beiden van de hoofden af. Op naar de verkoeling dus maar, mijn schoonmeisje opgezocht en een ijsje  gekocht. Dat viel er natuurlijk zaligsmakend in. We waren beiden op dat moment al erg moe en dus besloten we Serenga, (het grootste deel van de 3) maar te laten voor wat het is en dat deel bij een volgend bezoek aan te doen, ook met beter weer dan, dus alleszins een goed plan. We begaven ons terug naar de ingang en na nog het gebruikelijke snoepgoed voor manlief te hebben gekocht liepen we de parkeergarage weer in, stapten de auto in en reden terug naar Corry’s woonstee. En weer een half uur later was ik thuis en kon ik het vege lijf op de bank laten ploffen. Op het blogwerk na klaar voor vandaag. Morgen nieuwe dag, nieuwe kansen, ‘gewoon’ werken en de nieuwe week beginnen.

De Foto-map is ook vandaag niet zo groot…. 75 stuks maar… net als gisteren ging het goed en hoefde ik maar 3 weg te gooien.

 

21 hartenluchtjes op “Ronde buiken

 1. aha dus een paas ontbijtje voor 2 in de dierentuin
  een mooie en vast ook weer lange dag naar een korte nacht
  op wat kleine regen buitjes na was het hier best redelijk weer
  fijne avond groet

 2. Kakel says:

  Jullie hebben het je goed laten smaken! Dat is altijd een goed begin van de dag. Evenals een dagje rondlopen in (niet zomaar) een dierentuin. Twee dikke vriendinnen samen op stap. Fijn dat het fijn was!
  Dikke kus XOXOXO

  • Melody62 says:

   Ja behoorlijke knikkers ook…. ongeveer zo groot als de helft van mijn pinknagel.
   Joepieeeeeee dat vind ik fijn 😉

   Ja hoor…. ze schreef gisterenavond dan wel dat ze ‘total loss’ was maar ja hallo, met haar gezondheid en dan zoveel stappen zetten…. doe het ‘r maar na.

  • Melody62 says:

   Ja dat was het ook. Net als met kerst hadden we ook leuk gezelschap om ons heen, gesprekken met wildvreemde mensen kunnen zo leuk zijn hè?!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.