RIP Roger

Alhoewel de hele serie in de kast staat, ik er niet dagelijks eentje tussenuit trek, worden ze toch allemaal met regelmaat gedraaid. En al kan ik onderhand elke film dan wel zo goed als woord voor woord mee spreken… kijk ik er nog steeds graag naar. De films staan bol van onmogelijke technische standjes, een wereld die wij als ‘normale’ burgers niet kennen en ook nooit zullen leren kennen, veel geflirt en gevrij, alles dat maar nodig is om “Queen & country”, oftewel de hele wereld, te beschermen en te behoeden voor onbeschrijflijke rampen veroorzaakt door de vijand, die in bijna elke film toch wel op een redelijk hoog niveau van Russische afkomst is. Althans, een groot deel van die serie is dat. In de loop der jaren zijn een 8-tal heren voorbij gekomen in die ene rol waar veel acteurs van gedroomd hebben, wellicht nog dromen, en waar het maar enkelen gelukt is die rol dan ook te bemachtigen en te mogen spelen.
Sean Connery (6x) was de 1e, (David Niven en Barry Nelsen kwam overigens ook in alternatieve versies voorbij) en werd na een twist met de producers vervangen door Roger More (7x) , die weer opgevolgd werd door George Lazenby (1x), wiens opvolger Timothy Dalton (2x)  werd, waarna Pierce Brosnan (4x) voor het voetlicht trad en we tegenwoordig de rol vervuld zien worden door Daniel Graig (4x).

Eén van die markante heren, voor velen de ‘enige echte James Bond’, Sir Roger Moore, overleed vandaag in Zwitserland op 89 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker, hij zal in privésfeer begraven worden in Monaco. Hij speelde de rol van James Bond 7 keer. Velen kennen hem alleen maar van die films maar hij heeft een omvangrijke staat van dienst in de tv-wereld waaronder ook de Persuaders en Simon Templar en andere films maar ook in het theater was hij een groots man.

Sir Roger Moore speelde zoals al geschreven de rol van James Bond in 7 Bond-films. In 1973-Live and let die, 1974- The man with the golden gun, 1977-The spy who loved me, 1979-Moonraker, 1981-For your eyes only, 1983-Oct0pussy, 1985-A view to a kill.  Ik zal vast niet de enige zijn die hem nooit vergeten zal.

RIP ROGER!!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

21 reacties

 1. mogge Melody
  ja een groots acteur is heen gegaan
  die ik kende van de Sint en Bond
  niet te jong niet te oud , wel weer die K

  wandel groet

 2. Bij “Ivanhoe” zat Nederland aan de buis gekluisterd.

  • Ja inderdaad, nu je het zegt duiken ook vaag daaraan herinneringen op, was ik denk ik of nog te jong voor of niet genoeg in geïnteresseerd toen.

 3. en er zullen heel wat kinderen Ivanhoetje gespeeld ebben, waaronder ik

 4. Roger is een groot fan van 007. Mijn Roger dan. Ik zag Sir Moore liever in The Saint.
  Laifs,

  • 😉 Dat snapte ik wel hoor meis 😉 Snap hem ook in die zin 😉

   Ja dat ben ik wel met je eens, hij was niet mijn nr.1. Bond-acteur

 5. Inderdaad een acteur waar ik altijd van genoten heb en die altijd de top bereikte met films of series waar hij in mee speelde. Met de kinderen keek in naar “ivanhoe” waarin we kennis maakte met Roger More.
  De James Bond films waren later nooit meer hetzelfde.

 6. Hij was een echte James Bond. En dat zal hij nu eeuwig blijven.

 7. Van Ivanhoe herinner ik me weinig. Eigenlijk alleen het beginstuk. Dat een jongetje hard “Ivanhoe” roept en er een stoere ridder te paard aan komt rijden. Wat was-ie daar nog jong!
  Ik vond hem een uitstekende acteur.
  Dikke kus ♥

 8. Van Ivanhoe kannnik het me niet meer herinneren maar al zijn Bond films ken ik wel. Als ik het zeggen mag, een stuk om te zien. Maar helaas hij is niet meer.

  • Ik ook niet hoor… Dat mag jij zeker zeggen, is immers jouw mening en die is hier van ♥-e welkom, of ik het nu met je eens ben of niet, in dit geval dus wel 😉

   Nee helaas… gezien zijn ziekte wellicht een verlossing voor hem nu?!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.