R.I.P. Albert West

Marja’s Zwijmelen op Zaterdag

Donderdagochtend vroeg overleed op 65 jarige leeftijd de zanger Albert West. Ik wist al wel dat het niet goed met hem ging en dat dat verergerd was na een ongeval kort geleden. Albert West, een naam uit mijn jongere jaren. Tal van liederen van hem, de melodieën althans, zitten in mijn geheugen. Veel van zijn nummers zijn natuurlijk regelrechte zwijmelaars, zeker als je in hun tijd op die nummers in de disco schuifelde met de ‘jongen van je dromen’ en meer van die titels die jou als puber door het hoofd gaan op die momenten. Voor mensen uit mijn generatie dus één van de ‘oude’ garde uit de Nederlandse Artiestenpot die veel te jong moest gaan, maar in vele harten en gedachten voort zal blijven leven omdat men hem nooit zal vergeten.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

22 reacties

 1. Fijne herinneringen aan zijn liedjes. Inderdaad echte zwijmelnummers. Voor mij kwam het overlijden heel onverwacht. ik wist niet dat hij gevallen was.
  Veel te jong, zeker een gemis…….

  Liefs Frederique

  • Ja heb ik ook hoor.
   Inderdaad veel te jong, maar ja helaas wordt daar nooit rekening mee gehouden he, als het tijd is dan is het tijd.

   -x-♥

 2. Ik was vroeger al fan van hem… van mijn leeftijd, erg hoor, veel te jong!
  Ik verwachtte wel dat jij hier aandacht aan zou besteden, mooi!

  • Dat geloof ik graag, ja…dat maakt wel dat je meer stilstaat bij zo iets hè?

   Eh ja, als ik ‘iets’ met een artiest heb dan doe ik dat meestal wel.

 3. Ben of was geen fan, maar vond het wel altijd een leuke vriendelijke man om te zien, zeker toen ik 14, 15 was. Hij kon je buurjongen zijn en bleef die uitstraling houden.
  Mooie keus voor vandaag.

  • Echt een fan was ik ook niet maar ik heb uit mijn jeugd wel leuke herinneringen aan zijn muziek en wat jij schrijft over zijn uitstraling, ja dat ervaar ik ook zo.

   Dank je wel Cellie

 4. Toen ik het gisteren hoorde, sloot ik even mijn ogen legde mijn hoofd op zijn schouder en zei stil voor me heen Rust zacht Albert.

  Liefs, Ria

 5. gewoonzoalsikben

  Altijd genoten van zijn muziek .Zulk nieuws schrik dan weer zo van ,zo jong nog .Mooi dat je er aandacht aan besteed .
  Fijn weekend,liefs Elisabeth

 6. Véél te jong inderdaad, ook voor ons grotendeels een beetje jeugdsentiment en hoewel niet écht een fan toch wel altijd heel prettige nummers om naar te luisteren. Je hebt er een mooi nummer uitgepikt, dat hij ruste in vrede!

 7. Zijn muziek heb ik nooit kunnen waarderen, maar hij had van mij best 30 jaar ouder mogen worden.
  Liefs <3

 8. Albert West onlosmakelijk verbonden met onze jonge jaren, inclusief zijn periode met The Suffles. Daarna kwam pas zijn solocarrière. Veel te jong overleden. R.I.P. Albert

 9. Een sneue opeenvolging van gebeurtenissen, eerst zo’n zeldzaam ruggemerginfarct en dan tijdens zijn revalidatie dat fietsongeluk…
  Zijn muziek is altijd vooral bij mij langs gegaan, hij deed volgens mij veel covers waarvan ik het origineel al kende. Hoe goed hij het dan ook deed, dan was het voor mij niet zo interesant meer.
  Bij het eerste bericht dat ik las over het ongeluk dacht ik: gatver, nou gaan ze weer afgeven op iedereen die op een fiets met krom stuur zit (kan ik mezelf gelukkig ook nog veroorloven). Toen bleek dat het een dame was, en vervolgens dat hij samen met zijn broer daar fietste. Over de werkelijke toedracht heb ik niets gelezen, maar wel een paar foto’s gezien. Blijkbaar was het een smal weggetje. Ik zag op één foto de dame op de grond zitten naast haar fiets met een recht (!) stuur, maar wel met een helm op. Verderop leken ze met Albert West bezig te zijn in zijn driewieler, en, omdat ik gelezen had dat hij op zijn hoofd gevallen was, vroeg ik me af of hij dan geen helm op had, in zijn conditie… Die zag ik niet, maar het kan natuurlijk zijn dat ze hem die al afgedaan hadden.

  • Ik heb inderdaad ook het eea aan nieuwsberichten daarover gelezen maar hoe het allemaal exact is gegaan weet ik ook niet..
   Ik was niet echt een groot fan van hem maar ik herinner me wel vele mooie momenten in mijn jeugd waarbij zijn muziek gedraaid werd.

   En ach, mensen die op iets afgeven…. tja ach een mening over iets heeft iedereen en niet iedereen is in staat dat op genuanceerde wijze te uiten of zo wijs het voor zich te houden…

 10. Wat jong hè?
  Ik ken Albert West, maar ik had er zo één twee drie geen nummer bij kunnen noemen.
  Nu wel. Want dit nummer ken ik natuurlijk wel, maar wist niet dat het van Albert West was.

 11. Bianca Schreur

  Hij was van toen ik nog klein was, ging dus een beetje langs me heen. Je hoorde het veel op de radio en oma was gek van hem….dat dus. Triest dat dit zo heeft moeten gebeuren 🙁

  gr Bibje

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.