Rekka

In Burgers Zoo zag ik haar vrijdag nog… omdat zij (52 jaar) en Pinky (56 jaar) beiden in de stallen stonden vanwege de kou kon ik geen foto’s van hen maken, te donker en bovendien is dat niet zo heel gemakkelijk vanwege de omheining uiteraard.
Burgers Zoo is dé dierentuin in Nederland die een prachtige plek biedt voor Olifanten die met pensioen gaan en Rekka kwam in 2007 naar Arnhem om Pinky gezelschap te houden die daar al sinds 1981 vertoeft.
Burgers Zoo in Arnhem heeft, met deze 2 dames meegerekend, aan 7 Olifanten een laatste thuis geboden. Hun illustere voorgangsters waren Quimba (1966-1998), Mabel (1981-2002), Win Thida (2002-2004), Indra (2007-2009) (alle vier overleden inmiddels) en Rupa (2003-2011), deze laatste leeft tegenwoordig in een Italiaanse zoo.

“Elk” moment kan het nieuws binnenkomen dat Pinky het voorlopig alleen zal moeten doen want Rekka heeft een tumor in haar blaas, ondanks dat ze daar toch een redelijke tijd prima mee kon leven, lijkt het er nu op dat ook daar een einde aan zit te komen en zullen ze moeten besluiten haar in te laten slapen omdat er simpelweg geen andere opties meer lijken te zijn.

Al hoe triest het ook is… Rekka heeft in ieder geval niet tot aan haar dood het leven moeten leiden dat ze leidde voordat ze naar Arnhem kwam in 2007. Altijd in transportwagens, altijd aan kettingen. Zij kwam toen met Indra naar Arnhem, die helaas vrij snel daarna overleed ten gevolge van de ellende die die 2 koeien voorheen doorgemaakt hadden.

Alhoewel er nog steeds ontzettend veel mis is met de wijze waarop het beest met het dier omgaat kunnen we gelukkig wel constateren dat er ook al veel ten goede veranderd is en geeft dat gegeven wel hoop op een nog betere toekomst voor de dieren die er nu nog zijn en zullen bij komen (hopelijk!!!)

Ergens verdrietig wel… maar ook dankbaar dat zij haar laatste jaren in een fijne omgeving mocht slijten waarin ze met meer liefde en zorg omringd werd dan ze zich ooit kon wensen.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

7 reacties

 1. ja gelukkig kunnen meer en meer dieren zeg maar met pensioen
  een goede zaak
  fijne avond groet

 2. Altijd lastig om afscheid te moeten nemen. Zeker omdat er geen andere oplossing meer is

 3. Het is nooit leuk als een dier overlijdt als gevolg van ziekte maar wel fijn dat ze hier toch nog heeft mogen genieten. En wellicht komt er weer een ander maatje. Helaas is het nog steeds zo dat vele dieren mishandeld worden en dat zal helaas niet snel veranderen. Ik heb eens geschreven over hen op het natuurblog van mij. Heel mooi blog en fotografie.

  • Helemaal waar Tine.

   We gaan het dan tzt wel zien… op dit moment lijkt ze op te knappen… maar ja je weet het nooit natuurlijk

   Gelukkig zijn er wel steeds meer en meer mensen zich bewust aan het worden van het feit dat die dieren onze hulp nodig hebben… helemaal uitroeien van dierenleed zal wel nooit lukken ben ik bang

   Dank je wel.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.