R.I.P. Christina

Marja

Wat kies je als er zoveel is om uit te kiezen en ook zo divers?
Gisteren overleed Christina Deutekom op 82 jarige leeftijd, een Grande Dame d’Opera in mijn ogen. Eén van de weinig sopranen ter wereld die de coloratuurtechniek tot in de puntjes beheerste. Een bekend voorbeeld van de coloratuur-zangtechnieken is Der Holle Rache uit de Zauberflote van Mozart. Uiteindelijk koos ik toch voor een opname van een concert in 1986 in Amsterdam, haar eerste concert na een ingrijpende hartoperatie, alwaar bleek dat die operatie geen invloed had gehad op haar zangkwaliteiten, al ging ze het daarna wel veel rustiger aan doen.

22 hartenluchtjes op “R.I.P. Christina

 1. Frederique says:

  Een groot zangeres is heen gegaan. Uiteindelijk door een stomme val.
  Mooie keuze van een onvergetelijke zangeres.

  Liefs Frederique

 2. Hoewel ik helemaal niet van opera houd was zij echt van onze tijd dus vond ik haar wel een bijzonder mens.
  Hoop dat je snel weer terug kunt naar je eigen domein!

 3. Mijn generatie kan zéker niet om haar heen, ze had klasse! Niet dat ik er verstand van heb natuurlijk want opera is niet helemaal mijn ding en dan voornamelijk de vrouwenstemmen, de mannenstemmen zijn véél beter te verdragen .Maar er zijn toch wel wat opera stukken die ik wél graag hoor . Ze heeft ook veel nieuw talent helpen ontwikkelen dus haar naam leeft voort!

  OT Vervelend dat er storing is maar ik ben blij dat ik het nu weet want ik dacht al dat er iets bij mij fout zat;-)

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Nee dat niet inderdaad, de mijne toch ook niet vind ik zelf…. Al is ‘smaken verschillen’ natuurlijk van iedere generatie 😉

   Ja dat zeker!

   OT: ja behoorlijk. te meer daar de werknemers die ik ken, die altijd ‘bovenop’ hun werk zitten kennelijk vrij of met vakantie zijn…. en de werknemers die ik nu ‘ontmoet’ kennelijk niet het fatsoen hebben vragen te beantwoorden…..
   Mijn excuses, ik had even een mailtje kunnen sturen, maar dat is niet in mij opgekomen.

 4. Door haar wilde ik altijd nog eens echt leren zingen..als een operazangeres. Lijkt me zoooo zalig. Hoewel ik geen sopraan ben hoor. Mijn stem is meer een alt…..
  Ja hier kan ik wel van genieten hoor!!!!

  gr Bibje

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Door haar…. is mijn passie tot zang vergroot en nam ik zangles… ik was wel een sopraan, maar zong eveneens alt en tenor…. in het koor dat erg klein was met een dirigent die blij was met mijn stembereik zodat ik overal kon invallen, behalve bij de bassen dan 😉

   Ja dat kan ik ook!

   Groeten terug Bibje, fijn weekend.

 5. Rond dezelfde tijd als waar deze opname van is, heeft zij een keer met een concert van ons meegewerkt. Echt een vakvrouw hoor!! En daarnaast nog een heel sympathiek mens ook. Tja erg jammer dat ze er niet meer is, maar haar tijd om te gaan was blijkbaar gekomen.

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Wat fijn voor je!!

   Ik heb haar mogen ontmoeten in 1984, (met dank aan mijn suikeroompje) hoogzwanger was ik, toen ik een concert bezocht waarin zij samen met Caroline Kaart en Rudolf Schock (die 2 jaar later overleed) diverse liederen zong. Zeer indrukwekkend, onvergetelijk ook.

   Het is inderdaad jammer, maar ja het is het leven he…. iedereen gaat op zeker ogenblik.

 6. Mooi I.M. voor een groot zangeres. Prachtige stem, heb er vaak van genoten.
  O.O. mijn 10000 redenen heb ik zelf ook overwogen op zwijmelen te plaatsen, maar omdat ik daar nooit aan mee doe, heb ik dat maar niet gedaan. Bovendien wist ik op zaterdag nog niet wat er gezongen ging worden.

 7. Een begenadigd zangeres, waar velen in de wereld van genoten hebben.
  En dan overlijden door een ongelukkige val. Hoe banaal. Aan de andere kant past het wel bij haar. Een vrouw zonder kapsones.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.