~ LUISTERIJ ~·Zwijmelen-Op-Zaterdag

Pretty Devotion

Marja’s Zwijmelen op Zaterdag

Mijn 3e Zwijmelen op rij in het naar voren brengen van ex-Jeansjes die nog steeds zeer actief zijn in hun passie. Deze zwijmel is een dubbele, niet in de zin van het aantal ex-jeansjes maar wel in de zin van een dubbele zwijmel. Twee mooie zwijmelnummers bijeen gebracht door de twee, vind ik althans, beste musicalzangeressen die Nederland rijk is.

Brigitte Nijman zat in Jeans-3, Jeans-4 en in Jeans-5. Ook deed ze Grease en veel, veel meer, kijk maar eens hier.Afgezien van het feit dat ik haar de beste zangeres vindt is het ook nog eens een heel lieve dame met het hart op de juiste plek. Zo laat ze zich bijvoorbeeld vrijwillig opsluiten in een dierenasiel om aandacht te vragen voor dierenleed. Dat ik extra uitkijk naar de jubileumvoorstelling van Jeans op 28 september komt mede doordat zij er dan weer bij zal zijn.

Maaike Widdershoven heeft net als Brigitte een zeer indrukwekkende lijst van prestaties, kijk maar eens hier. De 1e kennismaking was toen ze Christine speelde in The Phantom of the Opera, 21 jaar geleden alweer, gevolgd door West-Side Story waarin ze de rol van Maria vertolkte. Ook Elisabeth deed ze en Oliver en, zoals ik gisteren hier al benoemde, nu voor de 2e keer een rol in Sound of Music. In de 1e versie als Maria en in deze 3e versie als Moeder-Overste. Dat ouder worden niet iets negaties is per definitie bewijzen deze beide dames zonder meeer, en hun stemmen zijn rijper geworden en nog mooier dan ze al waren.

Boffen dus… toen ik onderstaande duo-zwijmel vond.

24 Geluchte Hartjes op “Pretty Devotion

 1. Leuk gedaan en de dames kunnen er wat van. Vooral Maaike is een rasartiest , maar dan weer net met een stemsoort die mij minder bekoort, nou ja, ik bén nou eenmaal geen musical fan al rolt er af en toe best een aardig nummer uit zoals hier.

  1. Ja vind ik ook dus 😉

   Geeft allemaal niks, smaken mogen verschillen, ‘moeten’ zelfs zou ik willen stellen om het aanbod ook leuk en gevarieerd te houden.

   Ja dat klopt 😉

  1. Geeft niks toch….. muziek er er voor iedereen, ongeacht welke smaak men heeft, volop, gelukkig.

   Dat is een mooie bijkomstigheid aan de zwijmel.. en iets nieuws leren is altijd leuk, toch?

  1. Ja en nee, vind ik zelf, het hangt ook af van het lied dat gezongen moet worden, niet elk lied past evengoed bij de stem qua stemsoort en klankkleur
   Maaike komt hier beter uit de verf dan Brigitte, dat ben ik wel met je eens maar ook zij kan zo mooi zingen als Maaike.

   Prachtig is het inderdaad 😉

  1. Grease komt eerdaags weer op de planken, voor de 3e keer … nu met Vajén van den Bosch als Sandy …

   Brigitte was de eerste in 1997…

   Mooi dat je het fijn vond.

   -x-♥

  1. Mooiiiiiiii fijn dat ik je een plezier heb gedaan.

   En ja dat vond ik zelf ook een grappige bijkomstigheid.

   Graag gedaan natuurlijk -x-

 2. Ik heb de film West Side Story een paar keer gezien, maar dat is ontiegelijk lang geleden, maar in mijn herinnering klonk dat beter. Mijn kinderen hadden wel iets met Olijfje, dus verplicht meeluisteren, maar volle stem. Nee, de dames brengen mij niet overeind voor een staande ovatie…

  1. Dat geloof ik graag, is ook al niet meer zo jong hè? Dat dat in je herinnering beter klonk snap ik wel… is geoptimaliseerd en dat is een optreden niet.
   Grease…. verschil in geluid tussen film en musical is hetzelfde verhaal natuurljik.

   Geeft niet hoor, smaken mogen verschillen 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.