Na jaren van dromen en wensen kwam op zeker moment een groepje mensen bij elkaar om te brainstormen over hun droomwens en hoe die te realiseren…  Met een enorme taak op hun schouders gingen ze aan de slag.
Ontelbare ontmoetingen met allerlei belanghebbenden om de financiële kranen te openen waren één van de eerste stappen ter realisatie.

Met veel doorzettingsvermogen, niet aflatende enthousiasme en de hulp van vele vrijwilligers is het gelukt!

Al een paar weken is “Theehuis De Boskamp” een feit maar de officiële opening moet nog plaatsvinden en dat gaat dan aanstaande vrijdag gebeuren.

theehuisdeboskamp

Wat is nou precies de doelstelling van het Theehuis? Op hun eigen website omschrijven zij het als volgt:
Theehuis de Boskamp wil bezoekers van de begraafplaats een warme en sfeervolle plek bieden om even tot rust of tot bezinning te komen en een luisterend oor te vinden. Dit kan eventueel onder het genot van een kop thee of koffie. Uiteraard zijn de bezoekers van het columbarium en het crematorium ook van harte welkom in het theehuis. Daarnaast kan een ontmoeting met medebezoekers of met een van de vrijwilligers van grote betekenis zijn voor het verwerken van het verlies. Er zal een leeshoek/tafel zijn met de mogelijkheid om wat te lezen in boeken of andere documentatie over diverse aspecten die met de dood te maken hebben. De exploitatie van het ontmoetingscentrum zal volledig gebeuren door vrijwilligers en is niet op winst gericht. Ook de bestuursleden zijn vrijwilligers die geen vergoeding ontvangen.

Zijdelings heb ik gaandeweg de tijd natuurlijk verhalen meegekregen van mijn eigen domi, de drijvende kracht achter dit geheel.  Aanstaande vrijdag dus ben ik daar om de opening bij te wonen en foto’s te maken, dat mij dat gevraagd werd vind ik een hele eer natuurlijk maar ook zonder die vraag kijk ik naar die opening uit.
Zo iets moois om me op te verheugen!!

Rondom dit theehuis wordt ook al een paar jaar “Alom Gedenken” gehouden, dit jaar is dat 30 okt.  Ik schreef er zelf al een paar keer over HIER en daaraan zal ik 30 okt uiteraard een vervolg geven.

Zoals jullie wel zullen begrijpen is dit hele gebeuren helemaal afhankelijk van het slijk der aarde en de inzet van vrijwilligers. Mochten jullie een donatie willen doen of sponsor willen worden of vrienden van willen zijn….
klik dan hier om meer te lezen.

Mocht ik jullie mogen ontmoeten en begroeten as vrijdag vind ik dat natuurlijk ook helemaal geweldig glimlach

 

9 Hartenluchtjes op “Prachtig doel bereikt”

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.