Pluk de dag, tik (niet) een eitje

Nederlandse Dierenparken Nieuws van Donderdag 8 Oktober

~ ~ ~

* ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * /

 

Artis – Amsterdam

Deze eieren zijn afkomstig uit de natuurhistorische vogeleierenverzameling van de ARTIS-collectie.
Soms zit er een ei tussen van een vogel uit het park maar het grootste gedeelte ervan is aan ARTIS geschonken door het Gijs Scholten Museum.
Niet alle eieren uit de verzameling waren gedetermineerd,-vogelsoort, vindplek en vinddatum niet bekend-, daarom heeft ARTIS de hulp van specialist Jan Meijerink ingeschakeld die een ei-database ontwikkeld heeft met daarin gegevens van honderden gedetermineerde eieren uit verschillende museumcollecties; oa de vorm, het vlekkenpatroon, de vindplaats en de grootte van het ei.  Door de ARTIS-eieren te vergelijken met de informatie in de database kan met grote waarschijnlijkheid worden bepaald van welke soort vogel een bepaald ei is.

 

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

Wildlands -Emmen-

BRON: RTV Drenthe

Van Engelen blijft ook in 2021 directeur van Wildlands
Interim-directeur Erik van Engelen blijft nog zeker nog een jaar langer aan als algemeen directeur van dierentuin Wildlands, dat hebben de gemeente Emmen, de raad van commissarissen en Van Engelen besloten. Ook blijft hij actief als directeur van het ATLAS Theater in Emmen. De drie partijen zijn blij met de huidige samenwerking in deze coronatijd, die onzekerheid met zich meebrengt. Daarom is besloten de samenwerking in 2021 ook voort te zetten.
In 2018 volgde Van Engelen Frankwin van Beers op bij het noodlijdende Wildlands. Hij zette een andere lijn in met meer dieren en verbond de verschillende werelden in het park beter met elkaar. Daarnaast sneed hij in de kosten en nam Wildlands afscheid van 35 personeelsleden. Verschillende keren is zijn aanstelling al verlengd.

Wildlands kijkt terug op een goede zomer.
Ondanks de beperkende maatregelen, zoals het toelaten van maximaal 5.000 bezoekers per dag, is de dierentuin tevreden. “We waren iets meer dan vier weken lang nagenoeg elke dag uitverkocht. Ten opzichte van vorig jaar hadden we deze zomer iets minder bezoekers, maar ongeveer dezelfde omzet”, laat woordvoerder Hanneke Wijshake weten, dat betekent dat Wildlands het beter doet dan in eerste instantie ingeschat. Wel kampt het dierenpark nog altijd met een miljoenenverlies door de periode waarin de ‘intelligente lockdown’ van kracht was; toen mochten er geen bezoekers in het park komen. Hoe de nabije toekomst van het park eruit ziet is moeilijk in te schatten. De nieuwe landelijke maatregelen hebben ook impact op de horecagelegenheden van de dierentuin. “Bovendien weten we niet of de aanhoudende coronabesmettingen mensen afschrikt om erop uit te trekken”, voegt Wijshake toe.

Noodfonds
Om dierentuinen zoals Wildlands tegemoet te komen, wordt er 39 miljoen aan steun uitgetrokken door het kabinet. Het park verwacht dat zij een eerlijk deel krijgt van het pakket. “Het helpt voor een deel om het verlies als gevolg van het coronavirus te compenseren, maar het is niet meer dan dat”, aldus het dierenpark.

 

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

 

Burgers Zoo -Arnhem-

Eerder zagen we al hoe de breedsnuitkaaiman in de Rimba werd gevoerd door de dierverzorger. Het dier moet nog wennen aan zijn nieuwe verblijf, maar laat zich inmiddels steeds vaker zien voor de bezoekers. In de Rimba zijn nu tijdelijk drie soorten reptielen te bewonderen: deze breedsnuitkaaiman, de watervaraan en de netpythons.

 

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

dierenpark -Amersfoort-

Druk in de weer! 😊🦦 De otters worden verrast met takken. Daar weten zij wel raad mee, samen slepen zij de takken door het verblijf om deze te verzamelen als nestmateriaal. Kijk mee met de video van dierverzorger Lotte!

 

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

8 hartenluchtjes op “Pluk de dag, tik (niet) een eitje

 1. Kakel says:

  Geweldig om die eitjes op een rijtje te zien. Ik zou er bijna ook een collectie op na willen houden maar ik beperk me tot schelpen, die zijn makkelijker te vinden (-:
  Niet meer dan logisch dat Wildlands een bijdrage van de overheid krijgt en ik hoop een riante!
  Dikke liefs ♥

  • Ja toch! Haha ja ik heb ook andere collecties die aandacht en ruimte vragen en moeilijk aan te vullen zijn …

   Ja vind ik ook… maar ik vind dat gelden voor alle parken.. en toch lijkt het me een onmogelijke taak en zullen we te maken krijgen met parken die gaan omvallen.
   Wildlands .. ja natuurlijk maar ik ben bevooroordeeld, ondanks het feit dat dit een park is dat opgezet is adhv een concept dat je in Europa nergens anders vindt behalve 1 park in Frankrijk.

   ❤️❤️

 2. ja mooie opnamen hé in de pps , er komt een dag dat ik ze ook zo maak 😁

  er zijn heel veel goede doelen , deze zit hier vlak bij

  morgen zie ik wel , hoop op een fijne wandeling

  rustige avond groet

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.