Plan wijzigen

Gisterenavond bespraken Daphne en ik dat het al weer veel te lang geleden was dat we samen op pad waren, laat staan in onze eigen dierentuin, duhuh. Dus spraken we ook af dat we, zodra ik thuis zou komen van mijn bezoek aan mijn maandagmeneer, naar Emmen zouden vanmiddag.


De Duitse gasten, een grote groep vlinders die elk jaar overwinteren in Emmen, stonden op de agenda.  De rest van de dierentuin zouden we dan een andere keer wel doen. Ehhhhh dus niet grinnik


Eenmaal bij de ingangcontrole hoorden we dat een nieuw neushoornmannetje op de Savanne zou lopen…. ahhhh Gus is dus buiten, oké doen we dat er toch bij?! Dus hup naar Serenga. Gus was inderdaad buiten maar slechts enkele luttele seconden voor meneer weer onderdak verdween, ik had niet het geluk hem vast te leggen maar Daphne gelukkig wel, bij deze dus mag ik jullie voorstellen aan de nieuwe neushoorn-hoop van Wildlands! Grote hoop ook nu er recentelijk 2 van de 3 dames zijn overleden dus er hangt nogal wat van hem af….


In het restaurant van Serenga, Momma’s, zit een grote volière met Wevertjes, het was me nog nooit gelukt die goed te fotograferen, vandaag lukte dat dus wel. Wederom iets waarmee ik blij was. Het was heerlijk weer en verre van druk dus we liepen op on gemakkie rond. Bij het leeuwenverblijf boften we weer. Dudley lag lui in het gras met rechts van hem Aïsha en voor hem op de rots Dalila. Enkele meters verderop lagen er nog 3. Aïsha had het snel bekeken kennelijk want die kroop bij de andere 3 in de grot. Wie er precies in die grot lagen kon ik helaas niet zien dus ik weet nu nog steeds niet wie (weer) moeder is geworden… dat is dus nog ff afwachten.

De ijsberendames sla ik so wie so nooit over dus dan ook maar Nortica ff snel, nou niet dus. De dames waren niet buiten, snik… Wij naar binnen bij een collegaatje van Daphne voor een bakkie thee om een beetje op te warmen en terwijl we daar gezellig stonden te kleppen zegt collega, ” ijk daar is er eentje”. Ik haastte me naar buiten en kon mooie foto’s van Nela maken, wederom boffen dus!!


Toen dus uiteindelijk maar op naar het oorspronkelijke doel. De vlindertuin van Jungola is wat mij betreft het prachtigste deel van Wildlands maar het aantal vlinders vanmiddag was kleiner dan ik verwacht had. We deden onze jassen uit en brachten daar een behoorlijke tijd door. Na enige tijd de jassen weer aan en naar buiten naar de Olifantenvallei. Shwe Zin, Mingalar OO, Ma Ya Yee, Ravi, Radza jr, en natuurlijk Mekong hadden het overduidelijk naar hun zin en waren met zijn allen aan het dollen, feestjuhhhhhh.

Wel of niet even naar binnen? Lori’s, Kroonduiven? Nou vooruit ff dan. In het 2e verblijf van Jungola vermaakten we ons met de kroonduiven en ander klein ‘gespuis’  dat luistert naar de naam Zebravinkjes, die veel plezier hadden van het stromend water. Toen weer naar buiten en via de andere kant door de Olifantenvallei. Mekong vond het kennelijk etenstijd dus hij stond bij het hek naar het binnenverblijf. Daphne riep hem en we zeiden dat het nog geen etenstijd was, dat hij nog even geduld moest hebben… nou (zal hij wel gedacht hebben…) dan kom ik jullie wel ff ‘lastig vallen’ . Meneer draaide zich om, kwam op ons en stak zijn slurf naar ons toe. Wiebelde wat met zijn hoofd op en neer en heen en weer en liet zijn slurf de vrije hand om het zo maar even te zeggen…. een soort van trio-onderonsje…zo gaaf!!

Veel later dan gepland liepen we terug naar de ingang…. en op het centrale plein zag je al dat het donkerder werd. Je ziet dan verlichting ontstaan, zo leuk! En dan te bedenken dat ik zaterdag over 1 week met Corry daar zal zijn tijdens de Wild-Nights met een speciale Kerst-actie. Daar had ik natuurlijk al enorm veel zin in maar nu nog veel meer nadat ik een begin zag van de versieringen en verlichting die vast nog wel uitgebreider geplaatst zullen gaan worden.

Kortom….het was een middag boffen in hoofdletters, de zon was er dan letterlijk wel niet bij maar figuurlijk wel en dat weegt zwaarder glimlach En ja, ik blijf het zeggen, het is een prachtig park, een bezoek meer dan waard, ongeacht jaargetij of weer. Het was een superfeestje vanmiddag!!!

De foto’s…. de compilatie van de mijne en die van Daphne die de keuring overleefden, vind je HIER

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Mooie foto’s Melody, dat was dus een dagje genieten hè?

 2. Wat leuk dat vogeltje! Die zijn veertjes zo zit goed te leggen!

 3. Ik ben niet zo in de stemming om te bloggen maar heb wel een stokje voor je! Eentje waar jij wel raad mee weet…

  https://nardablog.wordpress.com/2016/12/12/als-je-bij-mij-weggaat-muziektag/

  Dikke kus ♥

  • ach lieverd toch, knuffel dan maar eerst !!

   Fijn dat je me dan toch op een stokje wijst 😉 Dank je wel, ik ga kijken en er mee aan de slag.

   xx!♥♥xx

 4. Leuk verslag 🙂 En tjonge wat zitten er weer een juweeltjes tussen jullie foto’s

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.