Pitamientjes

Met de mooie weersvooruitzichten en -voorspellingen… besloten Daphne en ik deze week dat het echt wel weer de hoogste tijd werd om de nodige pitamientjes binnen te zuigen. De keuze viel in 1e instantie op een Hollandse locatie maar dat werd al snel omgeruild naar een Duitse locatie omdat Daphne van mij begrepen had dat die specifieke locatie onderhevig aan veranderingen was en zij die ook wel even wilde gaan bekijken. Ik was er met anderen al weer een paar keer geweest dus zij had dat allemaal niet meegekregen. En zo stonden we vanochtend op een zeer rustige Duitse parkeerplaats voor de ingang van de zoo, Nordhorn, om precies te zijn wat op een klein anderhalf uur van ons af ligt.

Ondanks de zon… het feit dat er amper wind was… was het best wel fris. Dus na aankomst hadden we zin aan koffie / thee om van binnen een beetje op te warmen, die vlieger ging helaas niet op want in het restaurant was men nog niet zover, of we over een half uurtje terug konden komen… we hobbelden wat rondom de kinderboerderij en gingen later terug om te genieten van hete koffie / thee met wat lekkers. So far so good. Daarna gingen we aan de wandel en al snel hoorden en zagen we dat veel dieren het voorjaar al in hun hoofden hadden. Wat een gebalts om ons heen, zowel vocaal als non-verbaal. Je zou bijna kunnen zeggen dat de vonken er vanaf vlogen, vooral bij de kalkoenen en de duiven.

Weer enkele uren later waren we het park rond en werd het tijd onze motoren van brandstof te voorzien. Nou kan dat in Nordhorn prima, menukaart met reuze keuze en zelfs de prijzen zijn om van te smullen. Eerdere bezoeken hebben ons al geleerd dat het daar zeer smakelijk toeven is, dus we lieten ons onze keuzes ook prima smaken. Daarna vertrokken we weer het centrum van Nordhorn in, op zoek naar de grote supermarkt alwaar we de nodige boodschappen insloegen en ons huiswaarts spoedden. Althans, voor zover dat mogelijk was want ja het was wel einde vrijdagmiddag en dan zijn de wegen vol, met goede en ‘minder-goede’ (laat ik het netjes houden) weggebruikers die voor veel oponthoud zorgen.

Eenmaal thuis op de bank met de flap en de foto’s op de pc zetten, bekijken en goed- dan wel afkeuren om ze daarna te uploaden. Nou is het inmiddels vrijdagavond en voorlopig kom ik niet meer van de bank af, heb het wel even h.e.l.e.m.a.a.l. gehad. De afgelopen weken waren bizar druk en hectisch met onverwachte zaken en ook veel zorgen, behoorlijk vermoeiend omdat ze Klaas Vaak zijn werk beletten.
Dat heeft uiteraard ook invloed op het koppie dus die zonne-pitamientjes vandaag waren wel heel hard nodig en hebben ook wel hun best gedaan, zij het voor dit moment helaas niet genoeg maar oke.
De CBD werkt nog steeds prima gelukkig en de laatste weken heb ik mijn dosissen dan ook verhoogd om alle stress goed de baas te kunnen. OM de gevolgen van minder slaap ook fysiek beter aan te kunnen neem ik tegenwoordig op dagen zoals deze een B12-kick. En tot mijn grote vreugde werkt dat ook heel goed naast het feit dat het ook nog heel lekker smaakt.

De chemische medicatie neem ik nog steeds niet… de mentale zeker niet en dat bevalt prima. Ik ben ook steevast van plan dat zo te houden. De lichamelijke medicatie neem ik alleen in uiterste noodgevallen en gelukkig komen die zelden voor dankzij mijn wilskracht en het weten hoe ik met mijn lijf moet omgaan. En natuurlijk ben ik dankbaar voor het feit dat in een dierenpark altijd wel ergens in de buurt van waar ik loop bankjes te vinden zijn. Vandaag was dat in het zonnetje natuurlijk helemaal geen probleem, integendeel zelfs glimlach.

De foto’s natuurlijk nog… mijn album staat HIER en Daphnes Album staat HIER

6 hartenluchtjes op “Pitamientjes

  • Dank je wel.

   Ja dat is zeker waar…. die natuurlijk dope helpt me er nu wel doorheen, vooral lichamelijk want ik ben behoorlijk brak inmiddels van alle stress van de afgelopen maand…

   Dank je wel, jij ook.

  • Dank je wel…. in dit geval een Kaalkop-Ibis

   Ja dat is waar, realiseer ik me nog wel met enige regelmaat hoor… gisteren bijv had ik er toch wel meer last van dan normaal maar ja zulke dagen mogen er ook zijn toch?

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.