~ KIJKERIJ ~

Party?

Vandaag was een dag waar ik al een tijdje, best wel gespannen maar ook op verheugend, naar uitkeek.
Nadat wij Brego in april 2013 uit het asiel haalden besloot ik gelijk dat ik voor hem een trimster zou zoeken. De verhalen die ik gehoord had én het gedrag dat hij vertoonde maakten mij duidelijk dat ik zelf maar niet aan die klus moest beginnen.
Noah daarentegen trimde ik altijd zelf, evenals de voorganger van Brego, Loa. met de juiste apparatuur is dat zo moeilijk niet, en nadat ik me verdiept had in de do’s en dont’s voor wat het trimmen van koninspoedels schafte ik de benodigdheden aan een deed ik het elke 3,5 a 4 maanden zelf. Per hond vergde dit gemiddeld 3 uur. Toen begin augustus mijn rug het begaf hoopte ik snel weer goed te kunnen bewegen, al was het alleen al omdat Noah nodig aan een trimbeurt toe was. De verbetering die kwam was echter niet voldoende om het voor mij aan te durven en dus appte ik de trimster en zij antwoordde dat ik Noah mocht meebrengen op deze dag dat wij een afspraak hadden voor Brego, vandaag dus.

En zo huppelden de heren vroeg in de middag vrolijk mijn auto in…. om mij vervolgens zó na te kijken toen ik zonder hen de trimsalon verliet:
1ekeerherenvoor150915
Noah vond dat absoluut niet leuk, heb dus voor mijn vertrek even een ernstig gesprek met hem moeten voeren.

Zopas kreeg ik een belletje dat ze klaar waren en ik ze mocht komen halen.
1ekeerherenna150915

Me schrap zettend tegen de deurpost werd ik door 2 onstuimige honden bijna omver gelopen. Volgens de trimster hadden ze zich keurig gedragen en met name Noah had het kennelijk heel erg naar zijn zin gehad. Hij had alles gedaan wat zij hem gevraagd had en gelijk al bij de 1e keer vragen. De honden blij, de trimster blij, dus ik ook! Ze konden nauwelijks wachten tot ik de pinbetaling afgerond had, ze wilden wel dwars door de deur heen om de salon te kunnen verlaten en dus liet ik de trimster alleen in haar salon achter te midden van bergen haar glimlach met een afspraak voor de volgende beurt op zak, wederom voor beide heren want ik ga me er maar niet meer aan wagen. Eenmaal thuis wachtte hen natuurlijk de baas en nog belangrijker, wat lekkers, dat hadden ze immers wel verdiend?!

Ik heb ze nog maar niet verteld dat ze over een paar maanden weer mogen grinnik, ik heb namelijk zo het vermoeden dat zij zo’n trimpparty anders beoordelen dan ik glimlach

16 Geluchte Hartjes op “Party?

 1. Herkenbaar. Alleen janse moet naar de trimster. Beide honden, ook speedy , vinden het niet leuk. Speedy niet omdat ze dan enkele uurtjes alleen thuis is en janse die wringt zich in alle bochten om niet te hoeven gaan. Als ze weer opgehaald wordt moet ze stevig worden vastgehouden anders vliegt ze zo de straat op.
  De trimster heeft de aanbouw als trimsalon in gebruik.
  Natuurlijk wacht hun lekkers bij thuiskomst 😉

  4 december is het weer zover.

  Liefs, Ria

  1. Herkenbaar ook onze trimster heeft een aanbouw als salon in gebruik… en gelukkig stond mijn auto ervoor en kon ik ze tijdig vastgrijpen maar anders….

   Vertel het ze maar niet dan 😉

    1. jij mag dat 😉

     Hostnet…. zij hebben een chatmogelijkheid met de helpdesk… die ik heb de eerste dagen gebombardeerd met berichtjes en ik kreeg telkens supersnel antwoord en uitleg….altijd vriendelijk ongeacht hoe dom ik me ook voordeed 😉

 2. Ik heb een opleiding hondentrimmen op zak. Nooit iets mee gedaan. Wel baat bij gehad om mijn eigen hond en angorakonijn te knippen, haha.
  Ze zien er weer uit om door een ringetje te halen. En jij komt niet om in de bergen haar!
  Wat heb je weer een mooie nieuwe layout <3
  Een knuffel

  1. Wilde ik ooit ook halen maar ben er niet aan begonnen omdat ik met mijn eigen poedels ontdekte dat het teveel voor mijn rug was…

   Dank je wellllllllll ben er zelf ook heel blij mee.

   { knuffelsss }}} -x-♥

 3. Ik heb het werk nog een poosje gedaan, veel honden en een paar katten(!). De meeste vonden het wel prima ze wisten dat hun dikke vacht eraf ging en konden vaak niet wachten tot ik z begon te wassen.

  1. Ik vond en vind nog steeds, het ook prachtig werk… maar helaas trekt mijn rug dat echt niet meer en heb ik het uit handen moeten geven. Wel ff over gesabbeld maar ik weet dat het de juiste beslissing is.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.