Paradox

Nederland strijdt, net als vele andere landen op de wereld momenteel, tegen het Coronavirus.

 • Nederland test niet standaard op Corona omdat er een schrijnend tekort is aan testmateriaal.
 • Farmaceutisch bedrijf Rosch, dat het test-reagens produceert, weigert het ‘recept’ af te staan.
  (Kortom, men moet kiezen voor testen indien men het hoogstwaarschijnlijk acht dat iemand Corona heeft… en op basis daarvan de cijfers bepalen en bekendmaken elke dag…zie HIER
  Op dit moment 6412 geregistreerde Coronapatiënten en 356 overledenen. Die 2 getallen liggen dus zonder enige twijfel hoger omdat de waarheid niet boven tafel kan komen vanwege bezuinigingen in het verleden en de macht van een farmaceutisch bedrijf. Het belang van de volksgezondheid is dus ondergeschikt aan het belang van een bedrijf?!?!
 • Hetzelfde geldt voor Intensive Care bedden qua aantal. Coronapatiënten liggen nu al ook op ‘normale’ ziekenhuisbedden indien ze geen gevaar voor een ander meer vormen maar nog wel zorg behoeven en dat terwijl de Corona-piek pas eind april – half mei verwacht wordt.
 • Beademingsapparatuur en noem maar op wat nu zo nodig is, is er niet / niet ruim voldoende.
 • De economie zal naar verwachting een krimp lijden van 7,7% dankzij Corona
 • “Meneer” Trump heeft aangegeven dat zijn land rondom Pasen economisch weer operationeel moet zijn. Eveneens heeft hij aangekondigd dat hij de productie van een Philipsbedrijf ergens in de USA gaat vorderen…. de productie van dat bedrijf bestaat oa uit beademingsapparatuur dat door Nederlandse ziekenhuizen is besteld de afgelopen 2 weken.  
 1. dat politie / justitie nu te maken krijgt met corona-spugers en andere vormen van gerelateerde criminaliteit (aan de deur maar zeker ook op internet en je mailboxen)
 2. Het tekort aan alle, nu zó noodzakelijke, middelen om a) Corona-patiënten te helpen en b) mensen te testen en c) mensen in kernberoepen te beschermen
 3. Blijf-van-mijn-lijf-huizen stromen nu al over
 4. Voedselbanken sluiten omdat er geen aanvoer is
 5. Vrachtwagens met ladingen beschermingsmiddelen (mondkapjes etc) komen de grenzen niet over..
 6. 40% (!!!!) hanteert nog steeds niet de 1,5 meter….
 7. Thuis- & daklozen kunnen nergens naar toe
 8. Dierenleed krijgt geen aandacht maar is er nu meer dan ooit
 9. Politie die per seconde wijzigingen doorkrijgt om zich misdragende mensen aan te pakken

En dan hoor je op tv iemand uitkramen dat ze wel ‘klaar’ is met het zielige gedoe van mensen en dat iedereen nu maar weer eens blij en vrolijk moet zijn…

Verbijsterend verwerpelijk gedrag dát juist nu zo ongepast is!

En dan wereldwijd…
In de media is er veel aandacht voor landen als China, Italië, Frankrijk & Spanje en ook andere landen komen wel voorbij… allemaal ‘rijke’ landen… Het oog valt (nog) niet op de ‘niet-rijke’ landen op dit moment… De 3e wereldlanden. Dáár is medische geen zorg als Corona op bezoek komt. Dáár is geen enkele reserve aanwezig om welk gevolg van Corona dan ook maar op te kunnen vangen. Miljoenen mensen zullen sterven. Er is dezer dagen een overleg tussen de G20 landen om ‘kwijtschelding van schulden’ te bespreken zodat die landen het geld dan kunnen besteden aan de nood die door Corona zal ontstaan. (in juni 2005 werd door de G8 de schulden van 18 landen weggescholden, toen zo’n 40 Miljard dollar. Lees HIER (en teken evt als je dit project wilt steunen)

 

Het grote paradox van dit moment is wat mij betreft het gegeven dat FYSIEK afstand houden het beste is dat je nu voor je medemens kunt doen… (ook wel ‘Toppunt van medemenselijkheid’ genoemd) terwijl juist die afstand tegelijkertijd nu ook heel veel mensen enorm schaadt want niemand kan een (*uitwonende*) dementerende geliefde bij de hand pakken, niemand kan zijn gehandicapt kind in de armen nemen… het eenzaamheidsvirus tiert welig!

Wat wel heel mooi is… naast alle prachtige initiatieven die er al ontstaan zijn…..  de mooiste bijkomstigheid van deze crisis is nu wel de schone lucht, wereldwijd is de CO2-uitstoot inmiddels beduidend kleiner en dat zal verder afnemen de komende weken/maanden. Moeder Natuur is ons dankbaar!!