Pannenkoek – Reischallenge – 5

Schrijf-Uitdaging van Thomas

Beëindigde ik mijn 4e bericht in deze uitdaging met het naar bed gaan in Tallinn aan het einde van de 1e indrukwekkende dag… viel ik als een blok in slaap en schrok ik me rot toen de volgende ochtend alweer op tijd aan mijn tenen getrokken werd en mij medegedeeld werd dat ik moest opstaan omdat het ontbijt op ons wachtte. …. Ehhhh ontbijt? Ehhhh eten?? Ik ??? Hmmmmm

Oké dan… we zien wel, zolang er maar koffie is…. via allerlei kruip-door-sluip-door-gangetjes kwamen we uiteindelijk helemaal boven in het hotel aan in een zeer rustieke omgeving waar in klederdracht gehulde dames en heren allervriendelijkst iedereen ontvingen en naar hun plaats begeleidden. Koffie was er, GodZijDank, en dat smaakte heerlijk. Ik wist dat we een lange intensieve dag voor de boeg hadden dus, alhoewel met veel dwang, werkte ik een kom yoghurt met wat vruchten naar binnen, kokhalzend, dat dan weer wel, maar ik kreeg de kom leeg, complimenten van mijn tafelgenoten volgden glimlach

We liepen het hotel uit en buiten stonden Michel, Kristi en beide knulletjes al op ons te wachten. We zochten een bushalte op en even later zoefden we het centrum van Oud-Tallinn uit en het centrum van Nieuw-Tallin in. Weer even later stonden we voor de dierentuin van Tallinn.

zoo
Ohh mijn god, wat een armoede !! De tranen sprongen me die dag echt meermalen in de ogen. Kleine verblijven, overal hopen oud, wit brood, als iets al ooit een verflaagje had gehad dan waren daar alle sporen compleet van verdwenen, roest overheerste alom. De Zoo op zich was prachtig aangelegd met veel mooie bomen, struiken en planten, daar niet van, maar die dieren…. ach ach ach. Ik sprak op zeker moment een medewerkster aan en zij vertelde mij dat er vanuit de Europese Unie nu geld begon binnen te stromen en dat er diverse plannen ter verbetering op stapel stonden, dat maakte me natuurlijk blij. De entreeprijs was overigens maar 1,50 euro. Toen ik haar vertelde wat de entreeprijzen in Nl zijn werden haar ogen zo groot als schotels, of er dan wel publiek kwam? Dat kon ik gelukkig volmondig bevestigen. We kletsten nog even verder en ik wenste haar en het park alle geluk toe. Heb er nog lang buikpijn van gehad, dat geef ik grif toe.

Aan kinderen werd daar overigens wel goed gedacht, diverse speelweiden waren uitzonderlijk goed gevuld met speeltoestellen die in opperbeste kwaliteit verkeerden, daar was met de beste wil ter wereld niets negatiefs over op te merken. Kortom, heel veel tegenstelling binnen de grenzen van die dierentuin dus. Op zeker moment kwamen we een snoepkraam voorbij en daar konden suikerspinnen gekocht worden. Onder luid protest van de moeder, waardoor ik me niet liet weerhouden, kocht ik suikerspinnen en overhandigde die aan de beide knullen, die er met stralende oogjes enorm van hebben lopen smullen.

Aan het eind van de dag namen we afscheid en keerden wij gedrieën terug naar het hotel om ons op te frissen. Later die avond zouden we naar de woning van Michel en Kirsti om daar te gaan eten. Dat zou ongeveer een half uur lopen vanaf het hotel zijn. Dat zou ik niet kunnen, dat was gelijk al wel duidelijk, dus bestelden we een taxi. Dat je ook in Estland verrekte goed moet opletten bleek wel toen we de rekening moesten betalen. Michel regelde een taxi terug, voor een fractie van het heenreis-bedrag.

Aan het eind van de avond vielen we alle drie nog net niet om van vermoeidheid maar toen we onze kussens roken waren we wel gelijk vertrokken.

 

6 hartenluchtjes op “Pannenkoek – Reischallenge – 5

  1. ja inderdaad, voor 1,50 intree kun je een dierentuin niet goed onderhuden dat is logisch. Op zich is het niet zo erg dat de verf afgebladderd is maar de dieren moeten natuurlijk wél goed voedsel hebben. Gelukkig schrijf je al dat er meer geld vrij kwam en zal het nu dus wel beter zijn.

    • Melody says:

      Klopt helemaal het probleem is echter dat veel dieren graag likken aan iets dat koud is… en als het zout is vinden ze dat helemaal een feestje…. roest is zout dus tja… niet gezond …

      ik zou inderdaad heel graag daar naar terug willen om te kijken hoe ver de verbeteringen gevorderd zijn

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.